Son Dakika Haberler

Almanya Vize İşlemleri

 
Eğitim, turistik, iş, sağlık veya farklı bir amaç için Almanya’ya giriş yapmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Almanya vizesi almak zorundadır. Umumi pasaport ile seyahat edecekseniz ve çok girişli Schengen vizeniz varsa Almanya Schengen vizesi için başvuru yapmanız gerekiyor. Schengen üyesi bir ülke olan Almanya seyahatiniz 90 günden kısa sürecekse Almanya Schengen vizesi, eğer seyahatiniz 90 günden uzun sürecekse Almanya ulusal vizesine başvurmanız gerekiyor. Yeşil pasaport sahipleri, gri pasaport ve diplomatik pasaport sahipleri 180 gün süre 90 günü aşmayan seyahatler için vize muafiyeti uygulanan kişilerdir. Öğrenci vizesi, yatırımcı vizesi gibi özel vizeler için başvuru yaparken eğitim alacağınız kurumun kabul belgesini, yatırım yapacağınız şirketin ortaklık anlaşması veya devir anlaşmasını gösteren belgeleri Konsolosluğa ulaştırmanız gereklidir. Bu belgelerin Konsolosluğa iletilmesi Almanya vize işlemleri sürecinin daha hızlı ilerlemesini sağlar.
 
Almanya Vize Türleri
 
l Kısa süreli C tipi vize; Almanya turistik Vize , Almanya Ticari Vize , resmi amaçlar, gelir getiren faaliyetler, eğitim, tedavi, ziyaret, gönüllü faaliyet, konferans katılımı, spor ve kültürel faaliyet için almanız gereken vize tipidir.

l Uzun süreli D tipi vize; Kesintisiz bir şekilde 90 günden uzun süreli olarak konaklayacak kişilerin alması gereken vize türüdür. Almanya vize başvurusu yaparken seyahat amacınıza göre vize türünü seçmeniz gerekiyor. Kısa süreli ve uzun süreli vize türlerinde sizden istenilen evraklarda farklılık göstermektedir.
 
 
 
 
Almanya Vize Başvuru İşlemleri
 
Almanya vize işlemleri için Almanya Konsolosluğu, Almanya Büyükelçiliği ve konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş olan seyahat acentelerine başvuru yapabilirsiniz. Kısa süreli Almanya vize başvurusu için konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş seyahat acentelerine başvurmanız, başvurunuzun kısa süre de tamamlanması için daha avantajlıdır. Almanya vize başvurusu dosyanızda bulunması gereken evrakları şunlardır:
 
l En az üç ay geçerliliği olan ve son 10 yıl içinde çıkarılmış bir pasaporta sahip olmalısınız.
l Pasaportunuzun deforme olmamış olması ve en az 2 boş sayfası olması gereklidir.
l Turistik vize başvurusu için kullanılacak güncel halinizi gösteren ve en fazla 6 ay önce çekilmiş biometrik fotoğrafınız olmalıdır.
l Güncel tarihli ikametgah, vukuatlı nüfus kayır örneği, nüfus cüzdanı fotokopisi,
l Almanya Konsolosluğu internet sitesinde yer alan Almanya vize başvurusu için hem Türkçe hem de Almanca olacak şekilde doldurulması gereken başvuru formu,
l Maddi açıdan finansal durumunuzu gösteren belgeler, son üç aylık maaş dökümünüz, son 3 aylık banka hesap hareketlerinizi gösterir onaylı belgeler,
l Almanya vizesi için vize talebinizin yer aldığı dilekçe,
l Daha önce Schengen üyelerine yapılan seyahatlerin belgeleri,
l Çalıştığınız kuruma ait bilgiler, SGK dökümü, imza sirküleri, iş yerinde çalıştığınızı belirten idari amir onaylı çalışma belgesi,
l Seyahat amacınızı destekleyen uçak biletleri, gezi biletleri, şehir içi katılacağınız turlar için önceden alınmış biletler, gezi güzergahınızı gösteren planlar gibi Almanya vize başvurusu için size avantaj sağlayacak belgelere sahip olmalısınız.
l Aile birleşimi için vize alacaksanız Almanya’da gönderilmiş davetiye ev aile bilgileri,
l Almanya vize ücretini yatırdığınızı gösterir belgeler,

Almanya Vize Başvurusunun Sonuçlanması
 
Almanya vize başvurusu yaptığınızda, başvuru evraklarınızda bir eksiklik yoksa 15 iş günü içerisinde size posta yolu ile bildirim yapılıyor. Almanya Federal Cumhuriyeti tarafından ikan edilen resmi tatiller, ülkemizdeki resmi tatiller ve vize başvuru şubesinin yoğunluğu nedeni ile başvurunuzun değerlendirilmesi ve cevap verilmesi uzayabilmektedir.
 
Almanya vize işlemleri sırasında başvurunuz ile ilgili olarak sizden ek bilgiler ve belgeler istenebilir. Bu durum başvurunuzun değerlendirilerek cevap verilme süresini uzatan istisnai bir etkendir. Başvuru yapacağınız vize türüne göre Almanya Konsolosluğu ek belge isteme hakkına sahip olup, istenen belgeleri ulaştırmadığınızda başvurunuza olumsuz cevap verilmektedir
 
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English