Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Almanya'da vaka sayıları ve yüksek enflasyon tüketici güvenini olumsuz etkiledi

Destatis verilerine göre, Almanya'da eylülde yüzde 4,1 olan yıllık enflasyon, enerji fiyatları, tedarik sıkıntıları ve salgının etkisiyle ekimde 1993'ten bu yana ilk kez yüzde 4,5'e yükselmişti

Anadolu Ajansı haberine göre;

BERLİN (AA) - Almanya'da bu ay için 1 puan olarak ölçülen Tüketici Güven Endeksi, Kovid-19 vaka sayılarındaki artış ve yüksek kalan enflasyonun etkisiyle Aralık ayı için 2,6 puan azalarak eksi 1,6 puana geriledi.


Merkezi Almanya'da bulunan pazar araştırma şirketi GfK, gelecek aya yönelik Tüketici Güven Endeksi sonuçlarını açıkladı.


Açıklamada, ekimde revize edilerek bu ay için 1 puan olarak ölçülen Tüketici Güven Endeksi'nin, aralık ayı için 2,6 puanlık azalışla eksi 1,6 puana düştüğü belirtildi. Beklenti, endeksin eksi 0,5'ye gerilemesi yönündeydi.


GfK Araştırmacısı Rolf Buerkl, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Kovid-19 vaka sayılarının artmasıyla salgını kontrol altına almak için daha fazla tedbir alınacağı endişelerinin ülkede tüketici güvenini zayıflattığını belirtti.


Ekimde yüzde 4,5 ile son 28 yılın en yüksek enflasyon oranının tüketicilerin satın alma gücünü olumsuz etkilediğini belirten Buerkl, "Yaklaşan Noel alışveriş sezonu için iş yapma görünümü şimdi biraz zayıfladı.” ifadesini kullandı.


Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) verilerine göre, Almanya'da eylülde yüzde 4,1 olan yıllık enflasyon, enerji fiyatları, tedarik sıkıntıları ve salgının etkisiyle ekimde 1993'ten bu yana ilk kez yüzde 4,5'e yükselmişti.


Öte yandan, Robert Koch Enstitüsünün (RKI​​​​​​​) verilerine göre, Almanya'da son 24 saatte 75 bin 991 kişiye daha Kovid-19 tanısı konuldu. Böylelikle ülkede toplam vaka sayısı 5 milyon 573 bin 756'ya çıktı. Bugünkü vaka sayısı, salgında bugüne kadarki "en yüksek günlük vaka sayısı" olarak kayıtlara geçti.


Son 24 saatte 351 kişinin yaşamını yitirmesiyle toplam can kaybı sayısı 100 bin 119'ya yükseldi.


Haftalık 100 bin kişide görülen yeni vaka sayısı ise 419,7 olarak belirlendi.


Ülke genelinde yoğun bakım ünitelerinde 4 bin 70 hastanın bulunduğu, bunlardan 2 bin 124'ünün entübe edildiği belirtildi.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English