Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Almanya'da "Talent for BIZ" kariyer fuarı düzenlendi

Anadolu Ajansı haberine göre;

KÖLN (AA) - Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen "Talent For BIZ" kariyer fuarında, Anadolu Ajansı (AA), Türk Hava Yolları (THY), Ziraat Bankası, Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT), ASELSAN, ROKETSAN ile HAVELSAN gibi Türkiye'nin uluslararası alanda faaliyet gösteren kurum ve firmaları öğrencilerle buluştu.


Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin desteğiyle Köln Marriott Hotel'deki kariyer fuarına katılan öğrenciler, düzenlenen atölye ve söyleşilerde, firmaların kurum kültürlerini yakından tanıyarak, iş ve kariyer olanakları hakkında bilgi edindi.


Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye dışında yaşayan pek çok gencin, kendilerini geliştirme fırsatı bulabilecekleri firmalarla ve organizasyonlarla bir araya getirmek amacıyla fuarı düzenlediklerini söyledi.


Gençlerin kişisel gelişimlerine fırsat sağladıklarını vurgulayan Atay, şu ifadeleri kullandı:


"Onların staj ve iş bulmalarına fırsat sağlamış oluyoruz. Almanya, dünyanın en büyük ekonomilerinden biri ama burada iyi yetişmiş Türk gencinin, burada çok bilinen büyük bir şirkette fırsat yakalama ihtimali, bizim Türkiye'de uluslararası bir şirketimizdeki kadar olmayabilir. Dünyada varlığını ispatlamış şirketleri buraya getirerek gençlerimizle buluşturuyoruz."


Fuarı ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat Milletvekili Özlem Zengin de gerek kamu gerekse özel sektörden çok iyi teknoloji firmaların fuara katılmasının önemine vurgu yaptı.


Zengin, "Buranın en etkilendiğim tarafı, Almanya'da yaşayan, Alman üniversitelerinde çoğunluğu mühendislik okuyan çocuklarımızın buradaki alakası. Az önce 2 gençle konuştum, mühendislik okuyan bu gençlerimiz mesleki ve hayata dair tecrübelerini Türkiye'ye aktarmak istiyorlar. Bu anlamda yapılan organizasyon fevkalade hem yerinde hem de gençlere ulaşmak açısından bakıldığında tersine göçü teşvik eden ve buradaki hazineyi gören bir organizasyon." diye konuştu.


Fuara ilginin Türkiye'nin büyümesine ilgiyi gösterdiğine işaret eden Zengin, "Ayrıca bu vatan sevgisini gösteriyor. Bu çocuklar burada doğup büyüdüler ama vatanlarının, memleketlerinin Türkiye olduğunu görüyorlar ve buna bir katkıları olsun istiyorlar. Hakikaten heyecan verici." diye konuştu.


Almanya'nın yanı sıra çevre ülkelerden gençlerin de katıldığı fuar, 2 gün sürecek ve yarın sona erecek.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English