Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Alman Gençlik Dairesi tarafından çocukları alınan Altınkaya ailesinin hukuk zaferi

Anadolu Ajansı haberine göre;

KÖLN (AA) - Almanya'nın Düsseldorf kenti yakınlarındaki Dormagen beldesinde Alman Gençlik Dairesi (Jugendamt) tarafından iki çocuğu ellerinden alınan Altınkaya ailesi, mahkeme kararıyla evlatlarının velayetine tekrar kavuştu.


Ailenin avukatı Fatih Zingal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Altınkaya ailesinin davasıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandığını söyledi.


Zingal, "Çocukların babası Sertan Altınkaya şu an itibarıyla, çocuklarını ve eşini almak üzere yola çıkmış durumda. Birazdan inşallah aile hep birlikte kendi evlerine dönecek. Bu süreçte aileyi ve bizleri destekleyen herkese en kalbi duygularımla teşekkür etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.


Birlikten güç doğduğunu vurgulayan Zingal, şöyle konuştu:


"Bu olay cereyan ettiğinde tüm toplumumuz ve kamuoyu çok büyük hassasiyet gösterip aileye destek verdi. Aynı zamanda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan gelen destek de çok önemliydi. Birlikte neler başarabileceğimize böylece şahit olduk. Bundan sonra da yaşanan haksızlıklara karşı aynı şekilde birlik beraberlikle hareket etmek gerektiğini söylüyorum. Bu toplumsal hareketin devamını dilerim."


Zingal, ailenin çocuklarına kesinlikle hiçbir şiddet uygulamadığını belirterek, "Tüm baskılara rağmen aile ifadesinden vazgeçmedi ve şiddet uygulamadığını üstüne basa basa söyledi. Kamuoyu önünde yaşanan zor bir süreçti aile için ve çok çetin geçti. Buna rağmen aile duruşundan vazgeçmedi, bunu takdir ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.


- Olay


Alman Gençlik Dairesi, haziranda, 1,5 yaşındaki çocukları Yakup Cemal ile 5 yaşındaki Kuzey'i, darbettikleri gerekçesiyle Altınkaya ailesinin elinden alarak, koruyucu aileye vermişti.


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, duruma ilişkin yaptığı açıklamada, tüm imkanlarla ailenin yanında olduklarını ve hukuki süreci takip ettiklerini bildirmişti.


Gençlik Dairesinin bu kararı, Dormagen ve çevresinde yaşayan binlerce kişi tarafından tepkiyle karşılanmış, sokağa çıkan çevre sakinleri uygulamayı protesto edip, haksız yere çocukları ellerinden alınan ailelere destek vermişti.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English