Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Alman fütürist ve yazar Gerd Leonhard "dijital obezite"nin hayati risklerine dikkat çekti:

"Çok fazla sigara ya da kahve içerseniz ölme riskiniz bile var, dijital obezite de bu şekilde. Her şeyin normalini düşünüp sınırlandırmak gerekli. Bazı restoranlarda telefon, tablet gibi mobil eşyalarınızı bir kenara koyup sohbete öyle oturmanız gerekiyor" "Bankada yüz tanıma gibi işlemlerin yapılması, teknolojinin hızla gelişmesi, insanların yaptığı bazı işlerin ellerinden alınması gibi bir risk taşıyor"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Ünlü Alman fütürist ve yazar Gerd Leonhard, dijital obezitenin, yemek yemeyi abartmak gibi dijital ortamda bulunmakta aşırıya kaçmak anlamına geldiğini belirterek, "Bu, sigara veya kahve içmek gibi, ne kadar fazlasını yaparsanız o kadar zarar. Çok fazla sigara ya da kahve içerseniz ölme riskiniz bile var. Dijital obezite de bu şekilde." dedi.


"Teknolojiye Karşı İnsanlık" kitabıyla tanınan The Futures Agency'nin kurucusu Gerd Leonhard, Türk Eğitim Derneğinin (TED) düşünce kuruluşu TEDMEM'in "Dijital Obezite" temasıyla dün TED Ankara Koleji İncek Yerleşkesi'ndeki Ata Sahne'de gerçekleştirdiği 5. Uluslararası Eğitim Forumu'nda ana konuşmacı olarak yer aldı.


Forumun ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Leonhard, "dijital obezite" kavramının, tıpkı yemek yemeyi abartmak gibi dijital ortamda bulunmakta aşırıya kaçmak anlamına geldiğini söyledi.


"Teknolojiye bağımlı hale gelen insanlar dijital obez olmaya razılar mı?" sorusuna Leonhard, "İnsanlar bağımlı olduklarını kabul ediyor. Bu, sigara veya kahve içmek gibi. Ne kadar fazlasını yaparsanız o kadar zarar. Çok fazla sigara ya da kahve içerseniz ölme riskiniz bile var. Dijital obezite de bu şekilde. İnsanlar bunu kabul ediyor. Her şeyin normalini düşünüp sınırlandırmak gerekli. Bazı restoranlarda telefon, tablet gibi mobil eşyalarınızı bir kenara koyup sohbete öyle oturmanız gerekiyor. Bu çok güzel bir fikir." yanıtını verdi.


- "Artırılmış gerçekliğe umutla bakıyorum"


Leonhard, son kitabında bahsettiği "makineler yerine insanları işe alma hakkı" ile ilgili soru üzerine, "Bankada yüz tanıma gibi işlemlerin yapılması, teknolojinin hızla gelişmesi, insanların yaptığı bazı işlerin ellerinden alınması gibi bir risk taşıyor. Bunu iyi düşünüp değerlendirmek gerekiyor. Her zaman, her yerde aynı şey söz konusu değil." ifadelerini kullandı.


Leonhard, metaversenin ortaya çıkışının, sosyal medya platformlarının artması ve insanların bunu popüler hale getirmesiyle bağlantılı olduğunu belirterek, "Artırılmış gerçekliği çok önemsiyorum. Artırılmış gerçekliğe umutla bakıyorum ve bu düzende farklı bir bakış açısı getireceğine inanıyorum." dedi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English