Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Albatros'u, millet parkı olarak değerlendireceğiz"

İBB Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal: "Biz gelirsek Albatros sahil alanını, millet parkı ile taçlandıracağız. Belki mahkeme iptal kararı vermemiş olsaydı zorlanabilirdik ancak mahkemenin iptal kararı vermiş olması işimizi kolaylaştırdı. Albatros Park alanını, biz geldiğimiz zaman imara açılmaya çalışan bölümünü millet parkı olarak değerlendireceğiz" "Albatros'un bir bölümüne rezidans ve otel yapımını sağlayacak imar planı değişikliği mahkeme tarafından iptal ed

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Büyükçekmece'ye başkan seçilmesi halinde Albatros sahil alanını, millet parkı olarak taçlandıracaklarını belirtti.

Büyükçekmece'de seçim çalışmalarını sürdüren Uysal, MHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Erdem Aydın'ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Yaklaşık bir saat süren ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Uysal, İstanbul'da yerel seçimlere Cumhur İttifakı ile gidildiğini, iki partinin birlikte hareket ettiğini söyledi.

Uysal, "Seçimlerde birlikte hareket edeceğiz. İki parti olarak neler yapabiliriz, nasıl bir çalışma yapabiliriz, onun düşüncesi içerisindeyiz. Bu çerçevede MHP İlçe Başkanımızı ziyarete geldik. Bundan sonraki süreçte de, seçim süresi boyunca da inşallah birlikte çalışmaları yürüteceğiz. AK Parti İlçe Başkanımız, MHP İlçe Başkanımız ve mahalle başkanlarımızla çalışmaları yürüteceğiz." diye konuştu.

Büyükçekmece'de tam olarak sahaya inmediklerini ama her gün mahalleleri gezerek seçim irtibat büroları açtıklarını vurgulayan Uysal, şöyle devam etti:

"Daha yeni yeni ısınıyoruz. Esnafımız ve vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Bu güne kadar gördüğümüz manzara güzel. Özellikle karşılaşıp sohbet ettiğimiz insanların tamamı, Büyükçekmece'de bir değişim istiyor. Halk aksayan, geç kalan hizmetlerin bir an önce gelmesi adına gerçekten büyük beklenti içinde. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Büyükçekmece'den aday gösterilmem beklentileri ümide çevirmiş vaziyette. Büyükçekmeceliler bizden çok şey bekliyor. Konuştuğumuz herkes bunu söylüyor."

- "Ortak çalışmalar yapacağız"

Bir gazetecinin, "MHP ile birlikte ortak miting düşünüyor musunuz?" sorusuna Uysal, "Bu, İstanbul çerçevesinde değerlendirilecek bir şey. Büyükçekmece'de daha ziyade ortak çalışmalar yapacağız. Eğer bölgesel mitingler organize edilirse, onu da yapacağız. Meydan toplantılarını birlikte yapabiliriz. Biraz da mahallelerden gelen taleplere göre şekillendireceğiz. Biz her şeye hazırız. İlçe başkanlarımız, aday olarak şahsım, teşkilatımız bizden hangi çalışmayı talep ederse, vatandaşlarımız bizi nerede görmek isterse oralarda çalışmalara devam edeceğiz." yanıtını verdi.

Mevlüt Uysal, buradaki açıklamasının ardından, sahildeki esnafla Rizeliler Derneği'nde bir araya geldi.

Esnafın dertlerini dinleyen Uysal, Büyükçekmece'deki Albatros Parkı'nın bir bölümüne rezidans ve otel yapımını sağlayacak olan imar planı değişikliğinin mahkeme tarafından iptal edildiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Biz geldiğimiz zaman zaten bu projenin durması için elimizden geleni yapacaktık. Ancak bunun mahkeme kararıyla durdurulması, İstanbul için, Büyükçekmece için hayırlı olmuştur. Biliyorsunuz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Millet Parkı Projesi' var. Biz gelirsek Albatros sahil alanını millet parkı ile taçlandıracağız. Belki mahkeme iptal kararı vermemiş olsaydı zorlanabilirdik ancak mahkemenin iptal kararı vermiş olması işimizi kolaylaştırdı. Albatros Park alanını, biz geldiğimiz zaman imara açılmaya çalışan bölümünü millet parkı olarak değerlendireceğiz."

- "Gençler, vakitlerini verimli geçirecekleri alanlara sahip olacak"

Bir vatandaşın başkan seçilmesi halinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında neler yapacağını sorması üzerine Uysal, şunları söyledi:

"Yeşilay ile İstanbul'da her türlü bağımlılıkla mücadele edilecek 4 ayrı Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) kuruyoruz. Bunlardan bir tanesi de Büyükçekmece'de olacak. Önemli olan gençlerimizin uyuşturucuyla tanışmalarının önüne geçmektir. İnşallah biz buraya hizmet belediyeciliğini getirdiğimizde gençlerimizin boş vakitlerini değerlendirecekleri spor salonları, kültür alanları yapacağız. Böylece gençlerimiz vakitlerini çok daha verimli geçirecekleri alanlara sahip olacaklar."

AK Parti'nin Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, seçim çalışmaları kapsamında, Büyükçekmece Tepecik Erzurumlular Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde Dadaşlar ile de bir araya geldi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English