Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Aladağ: Öğrenciler krizi fırsata çevirmeli

Anıt Özel Öğretim Kursu Rehber Öğretmeni Özcan Aladağ, koronavirüs nedeniyle okulların tatil olmasını öğrencilerin değerlendirebileceğini ifade ederek, "İşte bu süreçte öğrenciler krizi fırsata çevirerek eksik konularını tamamlamalı, tamamladıkları konulardan bol soru çözmeli, tarama ve deneme sınavları yaparak bilgilerini ölçmelidirler" dedi.

Aladağ: Öğrenciler krizi fırsata çevirmeli
Anıt Özel Öğretim Kursu Rehber Öğretmeni Özcan Aladağ, koronavirüs nedeniyle okulların tatil olmasını öğrencilerin "layıkıyla" değerlendirmesi gerektiğini ifade etti. 

Aladağ şunları aktardı;

"Korona virüsünün ülkemizde de görülmesinin ardından Millî Eğitim Bakanlığı öğrenciler, öğretmenler ve velilerin sağlığı için ülke genelindeki bütün okulları 16 Mart Pazartesi'den itibaren 30 Mart Pazartesi'ne kadar 2 hafta süreyle tatil etti.  Özellikle üniversite ve lise sınavlarına hazırlanan öğrenciler için verilen bu ara, kesinlikle bir tatil olarak algılanmamalı ve bu süre, öğrenciler tarafından layıkıyla değerlendirilmelidir. 

Tüm dünyada ölümcül etkiler bırakan virüs sebebiyle verilen ara tatilde, öğrencilerin evlerinden ayrılmayarak sınavlarına çalışması hem sağlıkları hem de yaklaşan üniversite ve lise sınavlarındaki başarıları için oldukça önemlidir. Sınav hazırlıklarını yoğunlaştıran öğrencilerin öncelikle sağlıklarını göz önünde alarak kalabalıklardan uzak durması gerekmektedir. 

İşte bu süreçte öğrenciler krizi fırsata çevirerek eksik konularını tamamlamalı, tamamladıkları konulardan bol soru çözmeli, tarama ve deneme sınavları yaparak bilgilerini ölçmelidirler. Bu periyotta sınavlara hazırlanan öğrencilerin gün sekiz-on saatlik bir çalışma ve ortalama dört yüz soru çözümü yapması sınavlardaki başarıyı oldukça artıracaktır. Elbette verilen bu arada sürekli ders çalışmak da motivasyonumuzu düşürebilir. Birkaç gün dinlenme, hobilere vakit ayırma, spor yapma, dizi, film gibi sevdiğimiz yayınları takip etme gibi aktiviteler de sınav motivasyonu için gereklidirler. 

Özellikle kitap okumak sınavlarda bir adım önde olmanın ve verilen bu ara tatilde zamanı iyi değerlendirmenin en güzel yollarından biri. Hangi sınava girerseniz girin, kitap okumak size artı bir değer katarak başarınızı yükseltecektir. Kitap okumak muhakeme ve çözüm becerisini, doğru karar alma becerisini geliştirdiği için sınav sorularını daha iyi anlamanıza daha kısa sürede cevaplamanızı sağlayacaktır. Ayrıca kitap okuma alışkanlığını edinmek sadece sınavlarda değil, yaşam boyu insana sağlıklı düşünme noktasında yardım edecektir. 

Gündeme takılıp kalarak yaşadığımız pandemik durumu bir tramvaya dönüştürmeden bu süreci fiziksel ve psikolojik olarak en sağlıklı şekilde geçirmemiz gerekmektedir. Unutmayalım ki, şartlar ne olursa olsun hedefimize ulaşmak için çalışmayı bırakmamız gerekmektedir. Herkese sağlıklı ve başarı dolu günler dilerim."

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 0
  • 0
  • 2
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English