Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Akşehir OSB için demiryolu çalışmaları

Akşehir Organize Sanayi Bölgesi'nde üretilen malların hızlı ve ekonomik olarak alıcılarına ulaştırılması amacıyla Gözpınarı Mahallesi’ndeki eski istasyon binasında yapılacak yükleme noktası için inşaat çalışmaları başlıyor.

Akşehir OSB için demiryolu çalışmaları
Konuyla ilgili olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları 7. Bölge Müdürü Adem Sivri, Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü yetkilileri, yüklenici firmanın idarecileri, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir OSB Başkan Vekili ve Akşehir Belediyesi Meclis Üyesi Çakır Buğra ile birlikte Gözpınarı Mahallesi’ndeki eski istasyon binası önünde inceleme yaptı.
İncelemeler sırasında Ulaştırma Bakanı ve Devlet Demiryolları Genel Müdürüne teşekkür eden Belediye Başkanı Akkaya, "Bu yükleme merkezinde Organize Sanayimizde üretilen, imal edilen ürünler demiryoluyla, çok uygun şartlarda ve fiyatlarda Konya Lojistik merkezine taşınacak Oradan da limanlara ulaştırarak ihracat noktasında yurt dışına gönderilmiş olacak. Bu yükleme merkezimiz, organizedeki sanayicilerimiz için olmazsa olmaz bir şey. Onların ihracatını çok ciddi anlamda patlatacak, ateşleyecek bir konu." dedi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • K
    Konyalı
    3 yıl önce

    Konya-Afyon hattındaki mevcut demiryolu sökülüp kaldırılmalıdır. Miadını doldurmuştur, bu demiryolu işlemez. Şimdi bunu iyileştirmek için bir sürü para harcayacaksın ama yaptığın harcamaya yine değmeyecektir. Bu tıpkı 40 yıllık eski murat taksiyi, yenilemeye çalışmaya benzer. Ne kadar yenilersen yenile sağlam yeri kalmamıştır, olmaz. İşte bu demiryolu da aynıdır. Güzergahı sorunludur, virajları sorunludur, hattın alt yapısı sorunludur, zaten sinyalizasyoon ve elektrik hattıda yoktur. Çift hat değil tek hattır. Ortada sadece iki ray, iki demir vardır. Bu aşınan iki demir kaldırılıp, demir çelik fabrikasına gönderilmelidir. Yerine yeniden sıfırdan bir güzergah belirlenmelidir. Konya lojistik merkezinden itibaren sola kıvrılmalı ve Çaltı'da bir tünel yapılmalıdır. Ladik ve Sarayönü ortasından Afyon yoluna parelel ilerleyerek Kadınhanı ve Ilgın'dan devam ederek Akşehir'e varmalıdır. Elektrikli ve çift hat olarak tıpkı Karaman hattı gibi yapılmalıdır. Saatte 200 km hıza elverişli olmalıdır. Böylece Akşehir-Konya 1 saat sürecektir. Halbuki mevcut demiryolu ile 3 saat sürmektedir. Kimse 3 saat süren bir demiryolunu kullanmaz. Bir saat sürerse banliyö hattı gibi çalışır. Yani Saat başı Konya-Ladik/Sarayönü-Kadınhanı- Ilgın ve Akşehir hattı banliyö hattı olarak işler. Hatta ilerde önce yarım saatte bir, sonra 15 dakikada bir, olmak üzere trenler çalışır. Demiryolu da, Akşehir OSB yakınından geçer ve yanına bir Yükleme Merkezi yapılır. Ayrıca ilerde hat Akşehir'den Afyon'a kadar aynı şekilde uzatılır ve Konya-İzmir hattı ile Konya-Kütahya-Balıkesir hattı olarak çalışır. Yine Konya-İstanbul Yük Hattı olarak da, bu hat kullanılır. Bu sebeple bu Konya-Afyon hattının Karaman hattı gibi sıfırdan yapılması için çalışma yapılmalıdır. Resterasyonla, Elektrifikasyonla, sinyalizasyonla asla olmaz. Yapılan masraf çöpe gider. İki aşamalı yapılmalıdır. Önce Konya-Akşehir, sonra Akşehir-Afyon olarak.

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English