Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Akşehir’de gönül birliği ile yardımlaşma en üst düzeye ulaştı

Mübarek Ramazan ayı münasebetiyle Akşehir Belediyesi’nin öncülüğünde vakıf ve kurumlar tarafından yapılan sosyal yardımlaşma ve dayanışma bu yıl en üst zirveye ulaştı.

Akşehir’de gönül birliği ile yardımlaşma en üst düzeye ulaştı
Akşehir’de; Devlet, Akşehir Kaymakamlığı,Konya Büyükşehir Belediyesi, Akşehir Belediyesi, Kızılay Akşehir Şubesi, Akşehir Kültür Sağlık ve Eğitim Vakfı (AKSEV), Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Akşehir Ticaret Borsası gönül birliği yaparak ihtiyaç sahibi vatandaşların yardımına koştu.

Akşehir’de Ramazan ayı boyunca ve diğer zamanlarda ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek ulaştıran Akşehir Kültür Sağlık ve Eğitim Vakfı’nı (AKSEV) ziyaret eden Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Vakıf Başkanı Abdurrahman Karataşlı’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Bu yıl Akşehir Belediyesi’nin de desteği ile daha fazla aileye ulaştıklarını belirten AKSEV Başkanı Karataşlı “Başkanımızın bizleri ziyaret etmesi bizleri çok sevindirdi ve mutlu olduk. Bu yardım faaliyetimizi Akşehir Belediyemizle birlikte elimizden geldiğince sürdürmekteyiz. Ayrıca bu Ramazan’da 1.400 kişiye ulaşmış olduk ve desteklerinden dolayı Belediyemize ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Akşehir’de Ramazan ayında güzel bir birliktelik sağlandığına dikkat çeken Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya “ Akşehir’imize yakışan gönül birliği sergilendi. Belediyemiz, Kızılay’ımız, AKSEV Vakfımız, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Ticaret Odamızla beraber erzak yardımları, yemek yardımları çalışmaları yapıldı. Ben bu çalışmalardan dolayı katkıları için kendilerine teşekkür ediyorum. Bu vakfımız şu anda Ramazan ayı boyunca günlük 1.400 kişiye yemek ulaştırıyor. Bunun gerçekten büyük bir organizasyon olduğunu düşünüyorum. Korona virüs sürecinden dolayı izdiham olmasın diye çadırlardan yemek dağıtımı yapmadık. Sefer tasıyla evlerine yemeklerini ulaştırmış olduk. Gerçekten bu faaliyet zahmetli ve takdire şayandır, teşekkür ediyoruz. Aynı şekilde Kızılay Akşehir Şubemiz ve Belediyemizle birlikte 1850 kişiye sefer tasıyla birlikte evlere yemek dağıtımı da gerçekleştirdik. Bu da gerçekten çok önemlidir. Yani toplamda şehrimizde ihtiyaç sahibi 3,300 kişi  her gün sıcak yemeklerle buluşmuş oldu. Onun dışında da, Sosyal Yardımlaşma Vakfımız, Ticaret ve Sanayi Odamız, Ticaret Borsamız, Konya Büyükşehir Belediyemiz ve Akşehir Belediyemizle birlikte katkılarımızı gerçekleştirdik. Alışveriş çekleri yada Gıda paketleriyle  Akşehir halkımızın bu Ramazan ayında yanlarında olmaya özellikle de bu korana virüs sürecinde onları yalnız bırakmamaya, karınca kararınca ulaşmaya çalıştık. Allah hizmetlerimizin ecrini bol eylesin, ziyade eylesin. Tekrar ben AKSEV vakfımızın Başkanı nezdinde, yönetim kurulu üyeleri ve tüm çalışma arkadaşlarına teşekkürlerimi sunuyorum. 

Geçtiğimiz günlerde çorbada tuzumuz olsun diye hasbel kader biraz malzeme yardımı yaparak bu iyilik hareketinin kısmen içinde yer almış olduk. Bundan sonra da yine inşallah birlikte olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Akşehir’de yapılan çalışmalar kapsamında; Devlet tarafından Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında Akşehir’ de 4 bin 360 kişiye bin TL sosyal yardımda bulunuldu. 

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Akşehir’de 872 ihtiyaç sahibi vatandaşa 200, 300, 400 ve 500 TL’ lik sosyal kart desteğinde bulunuldu.

Akşehir Belediyesi tarafından 1300 ihtiyaç sahibi vatandaşa 150 TL’lik alış veriş çeki, 215 ihtiyaç sahibi vatandaşa gıda paketi verildi. İhtiyaç sahibi ailelere AKSEV tarafından dağıtımı gerçekleştirilen yemekler için de 15 bin TL’lik malzeme desteğinde bulunuldu. Kızılay Akşehir Şubesi’nin Ramazan ayı içerisinde ihtiyaç sahibi 300 aileye ve 1300 kişiye evlerine servis dağıtımı gerçekleştirilen 3 çeşit iftar yemekleri için malzeme desteği, yemeklerin pişirilmesi ve dağıtımının gerçekleştirilmesi için personel ve araç desteği ve günlük olarak da 1.000 ekmek yardımında bulunuldu.. 

Akşehir’ de bulunan odalar, borsalar, STK’lar da ihtiyacı olan vatandaşları zor günlerinde yalnız bırakmayıp onlara nakdi ve ayni yardımda bulundular. Tüm bu kurum ve kuruluşların yanı sıra hayırsever vatandaşlar tarafından da ihtiyaç sahiplerine yardımda bulundular. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 0
  • 1
  • 1
  • 2
  • 1
  • 1
  • 2
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English