Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Akşehir Belediyesinden Sıfır Atık Projesine destek

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi, atık cam şişelerin geri dönüşüme kazandırılması ve sıfır atık için yürütülen çalışmalar kapsamında, yaya trafiğinin ve cam atıkların daha yoğun olduğu bölgelere cam şişe toplama kumbaraları yerleştirildi.

Akşehir Belediyesinden Sıfır Atık Projesine destek
Akşehir'in daha temiz ve yaşanılabilir şehir haline gelmesi amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında, Akşehir Belediyesi tarafından cam atıkların daha yoğun olduğu bölgelere cam şişe toplama kumbaraları yerleştirildi. Akşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yerleştirilen kumbaralarda biriken cam şişe ve cam atıklar, belirli zaman aralıklarıyla toplayarak geri dönüşüme kazandırılacak. Bu projeyle cam atıklarının çevreye vereceği zararın önüne geçilirken aynı zamanda da geri dönüşüme kazandırılmasıyla ülke ekonomisine katkı sunulmuş olunacak. Öte yandan cam şişe kumbaralarının ilerleyen süreç içerisinde şehrin belirli noktalarına yerleştirilmesine devam edeceği öğrenildi.

“Çalışmalarımız devam etmektedir”
Cam atıkların doğada bin yılda kaybolduğunu ve her türlü geri dönüşüm çalışmasını destekleyip, öncülük etmek istediklerini vurgulayan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, “Akşehir Belediyesi olarak çevreye olan duyarlılığı artırmak ve Sıfır Atık Projesini etkin hale getirmek için yaptığımız çalışmalarımız devam etmektedir. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimizce cam kumbaralarını şehrimizin yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelere yerleştirdik. Cam atıklarının toplanması ve geri dönüşüm kazandırılması noktasında halkımızın desteğini ve katılımlarını bekliyoruz. Aynı zamanda pilot nokta olarak belirlediğimiz İstasyon Caddemizde; kağıt, plastik, cam ve metal gibi geri dönüşebilen malzemelerin atılacağı mavi renkli konteynerleri yer açılma işlemleri bittikten sonra yerleştireceğiz. Halkımızın bu tür geri dönüşebilen malzemeler konusunda çöp kutuları yerine bu kumbaralara atıklarını atmalarını istiyoruz. Böylelikle duyarlı bireyler olarak herkes ekonomimize katkı sağlamış olacak” ifadelerini kullandı. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English