Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Akşehir Belediyesi Tarık Buğra’yı andı

Akşehir Belediyesi, Akşehirli Ünlü Yazar Tarık Buğra’yı ölüm yıldönümünde düzenlediği çeşitli programlarla andı.

Akşehir Belediyesi Tarık Buğra’yı andı
Etkinlikler kapsamında öğrenciler için Akşehir Kültür Merkezi’nde seanslar halinde Yazar Tarık Buğra’nın eserinden uyarlanan ‘Kuruluş’ filminin sinema gösterimi yapıldı.

Yazar Tarık Buğra için Akşehir Kültür Merkezi’nde Akşehir Tarık Buğra Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri tarafından ‘Torunlarının Dilinden Tarık Buğra’ isimli bir panelde düzenlendi. Panel öncesi kültür merkezi fuaye salonunda Yazar Tarık Buğra’nın fotoğraflarından, kitap kapaklarından ve gazetelerdeki köşe yazılarının kupürlerinden oluşan bir sergi açıldı.



Panel öncesi bir açılış konuşması yapan Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya; vefatının 25. Yıldönümünde Akşehirli Yazar Tarık Buğra’yı rahmetle andıklarına değinerek “Osmancık, İbiş’ in Rüyası, Yağmur’u Beklerken, Küçük Ağa gibi gönlümüzün en mutena yerini alan, eserlerinde buram buram Anadolu’nun, Akşehir’in izlerini bulduğumuz Tarık Buğra, edebiyat tarihimizin en önemli romancılarındandır. Tarık Buğra ömrünü kültürümüze ve medeniyetimize adamıştır. Bizden bir isim olarak eserlerinde bizi anlattı, bizden bir duruş sergiledi. Eserleri özellikle Türkiye’nin zor zamanlarında kafası karışık gençlere ışık oldu. Onların zihnini, hakikatin aydınlığıyla ışıttı. Televizyona uyarlanan eserleri, tarih şuurunun ve milli bilincin uyanmasında kıymetli bir vazife gördü. Böylesine önemli bir kültürel değerimiz olan Tarık Buğra’nın adını ve eserlerini yaşatmak ve Tarık Buğra’yı yeni nesillere tanıtmak bizim boynumuzun borcudur” dedi.



Başkan Akkaya’nın konuşmasının ardından Akşehir Tarık Buğra Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Torunlarının Dilinden Tarık Buğra’ isimli panele geçildi. Panel Başkanlığını Muhammed Talha Çakır’ın yaptığı panelde; Esra Müşerref Bayram ‘Tarık Buğra Romanlarındaki Aydın Tipleri ve Aydın Toplum İlişkisi’, Beyza Dağlı ‘Tarık Buğra Romanlarındaki Bireysel Değişim’, Hatice Nazlı Akdeniz ‘Tarık Buğra Romanlarındaki Karakter Çatışmaları’, Sudenur Sarıca ise ‘Tarık Buğra Romanlarındaki Sosyal Hayat’ konulu sunumlarını yaptılar.
Sunumların ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü A. Barbaros Topaloğlu, Akşehir Cumhuriyet Başsavcısı Vedat Temel, Akşehir Kaymakam Vekili ve Tuzlukçu Kaymakamı Mehmet İlidi panelle ilgili değerlendirmelerini yaptılar.

Panel sonunda Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya tarafından panelist öğrencilere hediye takdimi yapılarak, hatıra fotoğrafı çekimi yapıldı.

Panele; Akşehir Kaymakam Vekili ve Tuzlukçu Kaymakamı Mehmet İlidi, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, İlçe protokolü, bazı kamu kurum müdürleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.
 
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English