Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Aksaray'da otizmli çocukların "yuhalandığı" iddiası

TBMM Down Sendromu, Otizm ve Diğer Gelişim Bozuklukları Araştırma Komisyonu Başkanı Kemal Çelik ve komisyon üyeleri, otizmli çocukların eğitim gördükleri ve yuhalandıkları iddia edilen Mehmetçik İlkokuluna ilişkin istişare toplantısı düzenledi Çelik: "Yarın Sağlık Bakanımızı ziyaret edeceğiz. Ona da önerilerimiz olacak. En son Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı da ziyaret edeceğiz. İnşallah bu ailelere sahip çıkacağız" "Aileler şu anda bizce daha umutlu, böyle olması gerekiyor. Tabii bu ail

Anadolu Ajansı haberine göre;

AKSARAY (AA) - TBMM Down Sendromu, Otizm ve Diğer Gelişim Bozuklukları Araştırma Komisyonu Başkanı Kemal Çelik ve komisyon üyeleri, otizmli çocukların eğitim gördükleri ve yuhalandıkları iddia edilen Mehmetçik İlkokuluna ilişkin istişare toplantısı düzenledi.


Komisyon Başkanı Kemal Çelik ve komisyon üyelerinin, Aksaray Valiliği Ek Hizmet Binası Toplantı Salonunda yaptığı istişare toplantısı, basına kapalı gerçekleşti.


Toplantı sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Çelik, Aksaray'daki son toplantılarının bir istişare toplantısı olduğunu ve toplantının da sona erdiğini söyledi.


Bu toplantıdan önemli mesajları herkesin aldığını belirten Çelik, şöyle konuştu:


"Ayrı ayrı ailelerimizi dinledik ve gördük ki, tabii bazı yanlış anlaşmalar, arada bazı kişilerin de yanlışları olabiliyor. Bunlar mümkün ama şu anda ailelerimiz şöyle bir havadalar; 'Artık çocuklarımızın geleceklerinden endişe etmeye gerek yok. Bu işin sahipleri TBMM'de de var, devlet düzeyinde de var.' İnşallah bizler de bu ailelerin sorunlarını bilen aileler olarak, bu konuların üzerine gideceğiz. Aksaray'da da iyi bir müdüre hanım gelmiş göreve başlamış, kendisine başarılar dileriz. Aileler ile ilişkilerini bundan sonra daha da geliştirecek. Biz de raporumuzu hem daha önceki deneyimlerimiz, hem de bugün buradan aldığımız deneyimler sonucu bazı önerilerimizi getireceğiz."


Çelik, Milli Eğitim Bakanlığının yeni düzenlemeler yaptığını ve bazı önemli kararlar da aldığını ifade etti.


- "Aileler şu anda bizce daha umutlu, böyle olması gerekiyor"


Gölge öğretmen olayına yavaş yavaş geçildiğini belirten Çelik, şunları kaydetti:


"Bunun dışında bu öğrencilerimizin kaynaştırma eğitiminde daha iyi daha nitelikli eğitim görebilmeleri için ne yapılması gerektiği hakkında da bizim önerilerimiz olacak. Bu çerçevede yarın Sağlık Bakanımızı ziyaret edeceğiz. Ona da önerilerimiz olacak. En son Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı da ziyaret edeceğiz. İnşallah bu ailelere sahip çıkacağız. Yani bu bir eğitim sorunu, kaynaştırma eğitim de bu açıdan en önemlisi. İnşallah kaynaştırma eğitimimiz daha iyi olacak. Aileler arasında da birlik beraberlik sağlayacak. Buna dikkat edeceğiz. Yani böyle bir çalışma içerisinde olacağız. Aileler şu anda bizce daha umutlu, böyle olması gerekiyor. Tabii bu aileleri de anlamamız gerekiyor. Şu anda durumun gayet iyi olduğunu düşünüyorum. Aksaray'da her şey normal bizim gördüğümüz."





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English