Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Aksaray'da otizmli çocukların "yuhalandığı" iddiası

Aksaray Otizm Dayanışma Derneği Başkanı Neriman Gün: "Kimseleri suçlamıyoruz. Keşke olmasaydı ama oldu ancak bir kez daha belirtmek isteriz ki çoğu ilde aynı şeyler yaşanıyor. Biz sadece sesimizi duyurduk. Bu üzücü olay inşallah başta bizim çocuklarımız olmak üzere tüm özel gereksinimli çocukların eğitiminde atılacak büyük adımlara vesile olur"

Anadolu Ajansı haberine göre;

AKSARAY (AA) - Aksaray Otizm Dayanışma Derneği Başkanı Neriman Gün, otizmli çocukların eğitim gördükleri ve yuhalandıkları iddia edilen Mehmetçik İlkokulunda yaşananlara ilişkin, "Bu üzücü olay inşallah başta bizim çocuklarımız olmak üzere tüm özel gereksinimli çocukların eğitiminde atılacak büyük adımlara vesile olur." ifadesini kullandı.


Gün, yaptığı yazılı açıklamada, okulda yakın zamanda üzücü bir olayın yaşandığını, aynı durumun onlarca şehirde yüzlerce okulda yaşandığını belirtti.


Dernek olarak amaçlarının, çocukların karşılaştığı olumsuz duruma dikkati çekerek, haksızlıkların giderilmesi ve bu üzücü olaya Türkiye'de ses getirerek tekrarının önüne geçmek olduğunu vurgulayan Gün, şunları kaydetti:


"Bununla birlikte bizim tecrübe ettiğimiz acıların başka ailelere de yaşatılmadan ülke çapındaki tüm okullarda eğitim gören özel gereksinimli çocuklarımızın karşılaştıkları güçlüklerinin ortadan kaldırılması adına gerekli adımların bir an önce atılması ile en uygun eğitim ortamlarına kavuşmalarını sağlamaktır. Bu süreçte herkes iyi niyetini ortaya koydu."


- "Çocuklarımızın toplumsal ve eğitsel hakları gasbedilmektedir"


Çocukların bağımsız birey olarak toplumda yaşamlarını sürdürebilmeleri için çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Gün, şöyle devam etti:


"Ülkemizde Anayasa başta olmak üzere çocukların eşit eğitim fırsatlarına ulaşabilmeleri için birçok yasal düzenleme yapılmış olmasına rağmen maalesef yasalar uygulanmayarak çocuklarımızın toplumsal ve eğitsel hakları gasbedilmektedir. Kimseleri suçlamıyoruz. Keşke olmasaydı ama oldu ancak bir kez daha belirtmek isteriz ki çoğu ilde aynı şeyler yaşanıyor. Biz sadece sesimizi duyurduk. Bu üzücü olay inşallah başta bizim çocuklarımız olmak üzere tüm özel gereksinimli çocukların eğitiminde atılacak büyük adımlara vesile olur. Destek veren başta Aksaray ve tüm Türk halkına, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a, Aksaray Valimiz Ali Mantı'ya, özel eğitim alanında çalışan akademisyenlerimize, sivil toplum kuruluşlarına, parti temsilcilerine ve tüm basın mensuplarına, herkese teşekkürlerimizi ve saygılarımızı sunuyoruz."




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English