Son Dakika Haberler

FETÖ'nün darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 475 kişinin yargılandığı davaya, sanıkların esasa ilişkin savunmalarıyla devam edildi

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 475 kişinin yargılandığı davanın sanıkları, savcının esasa ilişkin mütalaasına karşı savunma yaptı.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmada, tutuklu sanıklar ve yakınları ile taraf avukatları hazır bulundu.

Darbe girişimin yaşandığı dönemde 141. Filo'da kursiyer pilot teğmen olarak görev yapan sanık Ercan Dağhan, savunmasında suçlamaları kabul etmedi.

Dağhan, birinci sicil amirinin emri doğrultusunda, terörle mücadele harekatı olacağı söylendiği için üste kaldığını belirterek, darbe girişiminden haberdar olmadığını öne sürdü.

Kanuna aykırı bir emir almadığını ve bu yönde bir fiilde bulunmadığını öne süren Dağhan, o gece üste kalmasına yönelik emri, bir teğmen olarak sorgulamadığını söyledi.

Dağhan, "15 Temmuz ve gecesi ne yapıldığına dair bilgim yoktu. Gece boyunca ne olup bittiğini anlamadım. Darbe teşebbüsü olduğunu da terörle mücadelede gözaltındayken öğrendim." dedi.

Sanık Dağhan, tahliye ve beraat talebinde bulundu.

- Eski kursiyer pilot da savunma yaptı

Sanık eski kursiyer pilot teğmen Mesut Açıkgöz de savunmasında, 15 Temmuz'da 143. Filo'daki mesaisine normal bir şekilde başladığını, 14.00'teki bayrak töreninin ardından çıkabileceklerine yönelik emir üzerine lojmandaki evine gittiğini söyledi.

Dinlendiği sırada WhatsApp grubuna gelen mesaj üzerine filoya döndüğünü bildiren Açıkgöz, daha sonra filo komutanı Mustafa Azimetli'nin telefonları toplattığını, terörle mücadele harekatı olacağını, ayrıca sosyal faaliyet kapsamında filoya misafir komutanlar geleceğini bildirdiğini öne sürdü.

Açıkgöz, Azimetli'nin bu doğrultuda kursiyerlere de görev verileceğini ilettiğini dile getirdi.

Kendisine hemen görev verilmediğini, ardından önce kısa süre filo girişindeki deskte durduğunu, sonra da bir minibüsün şoförlüğüne geçmesinin emredildiğini bildiren Açıkgöz, bir süre sonra araca binen uçuş hocalarını 141. Filo'ya götürdüğünü, sonra 143. Filo'ya döndüğünü anlattı.

Açıkgöz, tanımadığı iki rütbeliyi de 141. Filo'ya götürüp geldiğini ifade ederek, daha sonra harekat komutanı Ahmet Özçetin'in kendisini takip etmesini emretmesi üzerine onun aracının peşinden gittiğini söyledi.

Yanına yanaştıkları uçaktan dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal'ın indiğine değinen Açıkgöz, minibüse binen Ünal ve korumalarını 141. Filo'ya götürüp bıraktığını anlattı.

Açıkgöz, kendi filosuna döndüğünü, burada arkadaşlarının izlediği televizyondan kalkışma haberlerine tanık olduğunu dile getirdi.

Filo dışına çıktığında üsteki hareketliliği gördüğünü söyleyen Açıkgöz, kullandığı minibüsü bir yere götürüp aküsü bitsin diye ışıklarını açık bırakarak ayrıldığını, anahtarlarını da filonun deskinde görülmeyecek bir noktaya sakladığını öne sürdü.

Açıkgöz, öğrenci gazinosunda diğer kursiyerlerle dinlendiğini, sabah top taarruzu ile uyandığını ifade ederek, ardından telefonlarını aldıklarını, sonra da evine geçtiğini aktardı.

"Ben FETÖ'cü ve darbeci değilim. Bu yüzden üzerime atılı suçu kabul etmiyorum." diyen Açıkgöz, tahliyesini ve beraatini istedi.

Duruşmaya öğle arası verildi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English