Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

AK Parti Yurtdışı SKM Başkanı Yeneroğlu:

"Sandığa giderek aynı zamanda Cem Özdemir gibilere de mesaj vermiş olacağız" "Gençlerimiz arzu ederlerse (bedelli askerlik için) bin avro vermek yerine Türkiye'de bir veya üç aylık bir staja tabi tutulsun"

Anadolu Ajansı haberine göre;
BERLİN (AA) - AK Parti Yurtdışı Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Almanya'da yaşayan Türklerin sandığa gitmesinin çok önemli olduğunu dile getirerek, "Sandığa giderek aynı zamanda Cem Özdemir gibilere de mesaj vermiş olacağız" dedi.

Berlin'de gazetecilerle sohbet toplantısı gerçekleştiren Yeneroğlu, yurtdışındaki Türklerin hassasiyetlerinin Türkiye'nin hassasiyetleriyle örtüşmekte olduğunu dile getirdi.

Türk toplumunun önümüzdeki seçimlerde, "Türkiye'deki terörü teşvik eden açıklamaları" dolayısıyla, Yeşiller Partisi'ni cezalandıracak iradeyi ortaya koyması gerektiğini belirtti. Yeneroğlu, "Eğer biz bunu yapabilirsek Yeşiller Partisi içerisinde de rahatsız olan delegeler ve bazı milletvekilleri çok daha kararlı bir biçimde seslerini yükselteceklerdir. Bunu yapmak, bu konuda irade ortaya koymak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmemizle yakından ilintilidir" dedi.

Yeneroğlu, 754 bin olan yurtdışında 30 yaş altındaki seçmen sayısının toplam yurtdışı seçmenlerin dörtte birini oluşturduğına işaret ederek "Son seçimlerde 30 yaş altı grupta oy kullananların oranı çok düşüktü. Bunu neyi göstermektedir? Bu kitlenin anavatanla olan bağının, Türkiye'deki meselelere olan duyarlılığın geliştirilmesi gerektiğini göstermektedir. Demek ki hassasiyetlerini geliştirmek için bu kitleye yönelik özel bir çalışma yapmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

- Bedelli askerlik yerine staj 

Yurtdışında yaşayan gençlerin askerlik meselesine değinen Yeneroğlu, bu bağlamda en önemli noktanın yurt dışında yaşayan gençlerin anavatanlarıyla olan iletişimlerinin güçlendirilmesi olduğunu kaydetti. 

Yeneroğlu, bedelli askerlik meselesinin de yurt dışında yaşayan gençlerin Türkiye hassasiyetinin geliştirilmesi noktasından değerlendirilmesi gerektiğini dile getirerek, "İnşallah yeni dönemde bunun gereğini yapmakla kalmayacağız, buna ilaveten (bedelli askerlik ücreti olarak belirlenen) bin avronun yanına şöyle bir alternatif de koyacağız: Gençlerimiz arzu ederlerse bin avro vermek yerine Türkiye'de bir veya üç aylık bir staja tabi tutulsun. Hem ülkenin güzelliklerini, tarihini, zenginliklerini görsün hem de ülke insanıyla iletişimini güçlendirsin" ifadesini kullandı.

Önümüzdeki dönemde yurtdışında okumuş gençlerin Türkiye'ye döndürülmesi, Türkiye'ye nitelikli göçün sağlanması için bazı adımlar atmayı düşündüklerini belirten Yeneroğlu, "Bundan sonraki dönemde, özellikle Türkiye'nin insan kaynakları noktasında ihtiyacını dikkate alarak KPSS'de farklı modüller koyacağız. O gençler yurt dışında okumuş iseler, gerekirse o okudukları dillerde KPSS'ye modül ekleyeceğiz. Türkiye'ye artık nitelikli göçü çekmek lazım. Nasıl Batılı ülkeler bunu yapıyor, Türkiye de aynı hassasiyeti, aynı iradeyi ortaya koyacak" dedi.

Sohbet toplantısına Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek ve AK Parti eski milletvekili Cuma İçten de katıldı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English