Son Dakika Haberler

Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik: (3) "Dergideki tutanakların hepsi hayal mahsulü ve kurgu. Anlaşılan o ki bir takım Twitter fenomenleri, Nokta dergisine genel yayın yönetmeni olmuş gibi gözüküyor. Bizim strateji toplantılarımıza katılan heyet konusundaki şeyler de yanlış, içerikler de konuşmalar da değerlendirmeler de yanlış" "Bizim toplantılarımızda not tutulur ama bire bir tutulmaz. Bu tip casusluk faaliyetlerine karşı, hiçbir şekilde, hangi sözü kimin dediği yazılmaz yani isi

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Dergideki tutanakların hepsi hayal mahsulü ve kurgu. Anlaşılan o ki bir takım Twitter fenomenleri, Nokta dergisine genel yayın yönetmeni olmuş gibi gözüküyor. Bizim strateji toplantılarımıza katılan heyet konusundaki şeyler de yanlış, içerikler de konuşmalar da değerlendirmeler de yanlış" dedi.

Çelik, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısının ardından Genel Merkez'de düzenlediği basın toplantısında, açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

"AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan, sizin de çok sayıda bakanın da katıldığı strateji toplantısının tutanakları basına yansıdı. AK Parti'de bir telekulak mı var, bir böcek mi yerleştirildi? Bu konuda kanaatiniz ne yönde" sorusu üzerine Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nin dinlenmesine, toplantıların bir takım dış unsurlar tarafından dinlenilip, kaydedilip, deşifre edilmesine dönük girişimlerle zaman zaman karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

"Bildiğiniz yapılar var, paralel yapı başta olmak üzere, casusluğu huy edinmiş, hastalıklı bir şekilde casusluk faaliyetinden vazgeçmeyen yapılar var. Ama bunlar şimdiye kadar başarılı olamadılar" diyen Çelik, parti genel merkezinin, parti faaliyetleriyle ilgili dışarıya bilgi sızmamasıyla ünlü bir yapı, bir bina olduğunu vurguladı. Çelik, şunları söyledi:

"Bahsettiğiniz dergideki tutanakların hepsi hayal mahsulü ve kurgu. Bir kere biz toplantı yaptığımız zaman, toplantımızla ilgili bir şey dışarı sızarsa bunu şey yapmaktan da çekinmeyiz. Anlaşılan o ki bir takım Twitter fenomenleri, Nokta dergisine genel yayın yönetmeni olmuş gibi gözüküyor. Açık ve net bir şekilde belirteyim, bizim strateji toplantılarımıza katılan heyet konusundaki şeyler de yanlış, içerikler de konuşmalar da değerlendirmeler de yanlış. Başka bir şey, bir hayal mahsulü olarak bir dizi senaryosu gibi orada bir araya getirilmiş.  

Şunu söyleyeyim, tabii ki bir strateji heyetimiz var. Her hafta onlarca saat çalışma yapıyor. Sadece son iki gün içinde on saate yakın çalıştı. Konuştuğumuz meseleler belli. Seçim sürecini yönetiyoruz, Türkiye'nin büyük meselelerini AK Parti adına bu süreçte yönetmekle görevliyiz. Bizim toplantılarımızda not tutulur ama bire bir tutulmaz. İkincisi de, bu tip casusluk faaliyetlerine karşı hiçbir şekilde, hangi sözü kimin dediği yazılmaz yani isim koyulmaz bu toplantı tutanaklarına. Dolayısıyla hem baştan aşağı hayal mahsulü bir şey hem de bu bizim yöntemlerimizle bağdaşmayan bir şekilde ortaya konulmuş bir şey. Genel Sekreterliğimiz hukuki açıdan da yapılabileceklerle ilgili bir değerlendirme yapıyor."

Aynı tutanakların alınarak, bir başka partinin ismiyle ve partideki önemli isimlerle yazılabileceğine, benzer tutanakların o parti için de uydurulabileceğine dikkati çeken Çelik, "Ortaya koyulan şeyler çok zeka ürünü bir şey de değil. Türkiye'de bu tip casusluk faaliyetini huy edinmiş kişilerin faaliyetlerini hala nasıl devam etmeye çalıştığını ya da bunu büyük bir buluş, büyük bir haber meselesi gibi sunmaya çalıştıklarını görelim. Burada net bir şekilde, şunu söylüyoruz, hayal mahsulü, hiçbir şekilde ciddi alınmayacak, ilk ve son kere cevap verdiğim bir konu bu" diye konuştu. 

-"İnsanlık dışı bir tutum olduğunu düşünüyoruz"

Şırnak'ta "terörist cenazesinin yerde sürüklenmesi" olayında dahli olduğu değerlendirilen iki personelin görevlerinden uzaklaştırıldığının hatırlatılması ve bu konudaki değerlendirmenin sorulması üzerine Çelik, kim olursa olsun ölüye eziyet edilmemesinin önemli bir değer olduğuna ve bu görüntüleri hiçbir şekilde tasvip etmediklerine işaret etti.  

Şahsın roketatarla polise saldırırken görüntülerinin olduğunu, daha sonra güvenlik güçleri tarafından bertaraf edildiğini belirten Çelik, "Netice itibarıyla hiçbir ölüye eziyet edilmemesi, bu şekilde bir işkence görüntüsünün ortaya çıkmaması gerekir. Bunun insanlık dışı bir tutum olduğunu düşünüyoruz. Bunu yapan kişilerin iyi niyetli olmadığını da düşünüyoruz. Bu bakımdan gereken cezayı almasını isteriz. Bununla ilgili süreci de parti olarak takip ediyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Çelik, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunu, güvenlik güçlerinin ülkenin güvenliğini, demokrasisini, huzurunu korumak için can siperhane görev yaptığını, görevi zor şartlar altında ve hukuk devleti ilkelerinden taviz vermeden yapmakla talimatlandırıldıklarının altını çizerek, şöyle dedi:

"Hukuk devleti, prensipler esastır. Terör örgütlerinin kullandığı yöntemleri devlet kullanmaz. Devlet, güvenlik güçleri hukukla bağlıdır. Bu, onların canlarını ortaya koyarak yaptığı mücadeleyi daha da kıymetli kılmaktadır. O görüntüyü yayınlayan şahıslar sanki güvenlik güçlerinin bir linç psikolojisi içerisinde olduğunu göstermek üzere, kasıtlı yayın yapan bir takım şahıslara da malzeme veriyorlar. Dolayısıyla güvenlik güçlerimizin, hukuk devleti içerisindeki hassas mücadelesine de leke sürmüş şahıslardır. Dolayısıyla güvenlik güçlerimizle aynı başlık altında da anılmamaları gerekir."

- "Biz bir ulusal dayanışma çağrısı yapıyoruz"

AK Parti'nin miting programlarındaki değişikliğe ilişkin ayrıntıların sorulması üzerine de Çelik, bir kaç mitingi "birlik, dirlik, kardeşlik mitingi" olarak planladıklarını söyledi. Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini, herkesin sorumlu davranması gerektiğini ifade eden Çelik, böyle büyük bir terör saldırısı karşısında daha ilk gün, olay olduktan bir kaç saat sonra daha büyük bir dayanışma ruhuyla bir araya gelinmesi, özellikle de siyasi partilerin bu duruşu sergilemesi gerektiğini ancak tam tersine son derece sorumsuzca açıklamalar yapıldığını söyledi.

Çelik, şöyle devam etti:

"Doğrudan doğruya HDP'nin Genel Başkanının Sayın Cumhurbaşkanımızı, Sayın Başbakanımızı ve diğer yetkilileri hedef alan ve bunları son derece çirkin ifadelerle suçlayan bir takım yaklaşımlarını gördük. Nitekim dün Sayın Kılıçdaroğlu'nun, teröre karşı verdiği desteğin tabii ki kıymetli olduğunu düşünüyoruz, altını çiziyoruz ama dünkü basın toplantısında terör dışında bugünün konusu olmayan, bir takım 'tali konular' diyebileceğimiz bazı konuların da bu şekilde gündeme getirilmiş olmasını da doğrusu bu hassasiyetin bir kaybı olarak, hassasiyet kaybı olarak görüyoruz.

Nitekim Sayın Bahçeli ülkede önemli bir siyasi hareketi temsil eden bir partinin genel başkanı olarak konuşuyor ama hiçbir meselede elini taşın altına sokmayıp, hiçbir konuda sorumluluk almıyor. Bugün devlet adamlığının ve siyaset adamlığının test edildiği gündür. Bugün bu ülkenin sahipsiz olmadığını, bu ülkenin insanlarının sahipsiz olmadığını, ülkemiz içerisinde birlik, dirlik ve kardeşlik içinde olduğumuzu, duygudaşlık ve kaderdaşlık içinde olduğumuzu ve bu ülkenin hepimizin ortak vatanı olduğunu yeniden hatırlama günüdür. O sebeple hepimizin, kim olursa olsun dayanışması gerekir. Biz burada kategorik olarak da hiçbir partiyi, hiç kimseyi dışlamıyoruz ama birisi teröre pas atan, terörle yan yana duran bir açıklama yaparsa, Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız hakkında o şekilde, o çirkin ve yakışıksız ifadeleri kullanırsa tabii ki onunla yan yana gelmemiz söz konusu olamaz.

Bu çerçevede biz bir ulusal dayanışma çağrısı yapıyoruz. Genel Başkanımız, diğer parti liderlerine de bunu yaptı. Bu ulusal yasın sadece üç gün içerisinde tabii ki bu acıyı unutmayacağız, üç günden sonrasında da en azından bir kaç günün, birlik, dirlik, kardeşlik ruhuna gönderme yapan, ülkedeki milli dayanışmayı, vatandaşlarımız arasındaki kardeşlik ruhunu yeniden altını çizmeye çalışan bir düzeyde yapılmasını söylüyoruz."

-"Hayatın terör tarafından akamete uğratılmasına müsaade etmeyeceğiz"

Mitinglerin müzikli olmayacağını, Bursa'da, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okunacağını, daha sonra mitingin başlayacağını aktaran Çelik, "Buradaki kastımız şu, hepimiz biriz, kardeşiz. Ankara Garı'nda vurulanlar sadece o isimlerden ibaret değil. Hepimiz can evimizden vurulduk. Bu çerçevede de bunu yapanlara karşı da hep beraber, dimdik ayakta olduğumuzu göstermemiz gerekir" diye konuştu. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik, miting programının daha sonra paylaşılacağını belirterek, "Terör hayatı akamete uğratmaya çalışıyor. Buna karşı biz, hayatın akamete uğratılmasına, devlet, siyaset ve toplum hayatının terör tarafından akamete uğratılmasına müsaade etmeyeceğiz. Acımızı başımızın tacı olarak taşıyacağız, kalbimizde, gönlümüzde taşıyacağız ama dirayetle, basiretle ve kararlılıkla da yolumuzu yürüyeceğiz" değerlendirmesini yaptı. 

(Bitti) 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English