Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

AK Parti'li Usta: "İnsan hakları mücadelesi Batı'da irtifa kaybetmeye başladı"

"Bu mücadele hiçbir ülkenin, toplumun ve örgütün tekelinde değildir. Aslında insan hakları mücadelesi, herkesin katkı vermesi gereken çok önemli bir süreçtir” "Türkiye eskiye göre koyduğu hedefler doğrultusunda epey bir yol almış durumda. Üniversite ve kamu kurumlarında yaşanan kıyafet yasaklarından tutun, sağlık alanında, sigorta sisteminde, ulaşımda ve gündelik hayatta birçok yenilik ve gelişmelerle ülkemiz ilerleme kaydetti"

Anadolu Ajansı haberine göre;

KONYA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, insan hakları mücadelesinin Batı'da irtifa kaybetmeye başladığını belirterek, "Bu mücadele hiçbir ülkenin, toplumun ve örgütün tekelinde değildir. Aslında insan hakları mücadelesi, herkesin katkı vermesi gereken çok önemli bir süreçtir." dedi.


Usta, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) tarafından, Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilişinin 85. yıl dönümü dolayısıyla Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Erol Güngör Konferans Salonu'nda düzenlenen "Her İnsan Bir Dünya" konulu konferansta konuşma yaptı.


Yaklaşan Dünya İnsan Hakları Günü'ne de değinen Usta, Dünya İnsan Hakları Beyannamesi'nin ilk maddesi olan "Tüm insanlar özgürdür, değer ve haklar bakımından eşit olarak doğarlar." ifadesini hatırlattı.


İçinde yaşanan çağdaki kaosta, her bireyin insan olarak kabul göremediğini belirten Usta, “Avrupa ve Amerika'da artan ırkçılık bir virüs gibi yayılmakta. Ötekileştirmelerle birlikte insanlar bir arada yaşamayacak hale getiriliyor. Biz bu virüsün ülkemize bulaşmasına müsaade etmemeliyiz." değerlendirmesinde bulundu.


Usta, hak ihlallerinin sadece Afrika ve Asya ile sınırlı olmadığını dile getirerek, "İnsanlar imkansız seçimlere zorlanıyor. Elinde kalan son can yeleğini hangi çocuğuna vereceğini seçmek zorunda kalan insanlar var. Yaşadığımız dünyaya baktığımızda maalesef şu anda insanlığın can çekiştiğini görüyoruz.” diye konuştu.


- "Şiddet konusunda ciddi bir tavır koymamız gerekmekte"


Avrupa'da yükselen ırkçılığın Türkleri ve Müslümanları hedef aldığını vurgulayan Usta, "İnsan hakları mücadelesi Batı'da irtifa kaybetmeye başladı. Bu mücadele hiçbir ülkenin, toplumun ve örgütün tekelinde değildir. Aslında insan hakları mücadelesi, herkesin katkı vermesi gereken çok önemli bir süreçtir." ifadelerini kullandı.


Usta, Avrupa'daki insan hakları ihlallerine karşın Türkiye'nin bu konuda büyük ilerleme ortaya koyduğuna vurgu yaparak, "Türkiye'nin hedefleri var. Türkiye eskiye göre koyduğu hedefler doğrultusunda epey bir yol almış durumda. Üniversite ve kamu kurumlarında yaşanan kıyafet yasaklarından tutun, sağlık alanında, sigorta sisteminde, ulaşımda ve gündelik hayatta birçok yenilik ve gelişmelerle ülkemiz ilerleme kaydetti." dedi.


Türkiye'deki şiddet olaylarıyla ilgili kanuni düzenlemelerin yapıldığını ancak toplumsal olarak şiddet konusunda ciddi bir tavır ortaya konulması gerektiğini anlatan Usta, bu sorunla mücadele edeceklerini ve asla normalleşmesine izin vermeyeceklerini sözlerine ekledi.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English