Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

AK Parti'li Kaya: "Gezi olayları devleti ve milleti hedef alan bir kalkışma girişimiydi"

"Gezi olaylarının, PKK terör örgütü ile FETÖ'nün saldırılarından ve 15 Temmuz'dan bir farkı yoktu" "Cumhurbaşkanımızı, ailesi ve bu milleti hedefe koyan bir FETÖ vardı ama nedense o FETÖ'nün hedefinde ana muhalefetin genel başkanı yoktu. O darbeci tanklar onlara neden yol açtı onu dahi açıklayamıyorlar"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANTALYA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Gezi Parkı odaklı eylemlere ilişkin "Gezi olaylarının, PKK terör örgütü ile FETÖ'nün saldırılarından ve 15 Temmuz'dan bir farkı yoktu. Gezi olayları devleti ve milleti hedef alan bir kalkışma girişimiydi." dedi.


AK Parti Genel Merkezi Sosyal Politikalar Başkanlığınca Antalya'da bir otelde düzenlenen "Akdeniz Bölge Toplantısı"na katılan Kaya, burada yaptığı konuşmada, toplantıları daha önce Van ve Afyonkarahisar illerinde organize ettiklerini hatırlattı.


Önceliklerinin ihtiyaç sahibi aileler olduğunu ifade eden Kaya, sosyal yardım ve hizmetlere ayrılan mali kaynağın 2002 yılında 1,6 milyar lira iken 2019 itibarıyla 33 kat artarak 55 milyar liraya yükseldiğinin bilgisini verdi.


AK Parti'nin tek başına iktidara geldiği 2002 yılında 4 sosyal yardım programı uygulanırken şimdi bu sayının 43'e çıkartıldığını vurgulayan Kaya, "Devletimizin şefkat elini bugün 3,5 milyon haneye ulaştırıyoruz." ifadesini kullandı.


Dünya Bankası raporlarına göre, Türkiye'nin son 15 yılda yoksulluğu en aza indirmede en başarılı ülke olduğuna dikkati çeken Kaya, Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı 2019 İnsani Gelişmişlik raporunda ise Türkiye'nin tarihinde ilk kez "çok yüksek insani gelişme" kategorisindeki ülkeler arasında gösterildiğini vurguladı.


Kadının toplumsal ve sosyal yaşamda var olabilmesi için AK Parti hükumetlerinin çalışmalarını anlatan Kaya, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için de yine bu dönemde önemli adımlar atıldığını dile getirdi.


- "İnsani amaçla Suriye'deyiz"


Türkiye'nin Suriye'de bulunma gayesinin tamamen insani amaçlı olduğunu ifade eden Kaya, şöyle konuştu:


"Türkiye, 3,7 milyon Suriyeliyi barındırıyor. Suriye rejim güçleri şimdi İdlib'e saldırıyor. Rejim, buradaki 4 milyon Suriyeliye zulmediyor. Türkiye olarak uluslararası anlaşmalar doğrultusunda İdlib çevresinde gözlem noktaları oluşturduk. Mehmetçiğimizle burada bulunma gayemiz, insanlık katliamına dur demek ve ülkemize yönelik milyonlarla ifade edilebilecek yeni bir göç dalgasını önlemektir. İşte bu nedenle günümüzde İdlib konusu son derece kritik bir öneme sahiptir. Türkiye olarak tüm unsurlarımızla gereği neyse yapılacaktır."


- "Gezi eylemeleri bir kalkışmadır"


Gezi Parkı odaklı eylemlere ilişkin de değerlendirme yapan Kaya, "Oradaki gençler aydınlık gençlerdi" söylemini dillendiren CHP'nin tutumunu eleştirdi.


Kaya, "Gezi olaylarına çağrıda bulunanlar CHP Genel Başkanı ve yanındakilerdi. Olaylar 'çevreci' söylemlerle başlamasının aksine bir kalkışmaya dönüştü. Gezi olaylarının bir askeri darbe, muhtıralarından hiç farkı yoktu. Adeta ülkede bir ayaklanma başlatıldı. Gezi olaylarının, PKK terör örgütü ile FETÖ'nün saldırılarından ve 15 Temmuz'dan bir farkı yoktu. Gezi olayları devleti ve milleti hedef alan bir kalkışma girişimiydi. Gezi'de terör örgütlerinin paçavralarının Atatürk Kültür Merkezinin (AKM) üzerine asıldığını hepimiz gördük. Aylarca süren Gezi olayları ekonomimize de ciddi zararlar verdi." değerlendirmesinde bulundu.


Bu olaylara ilişkin sosyal medyadan yapılan paylaşımlara bakıldığında da çoğunluğunun yurt dışı kaynaklı olduğunun görüldüğüne işaret eden Kaya, Gezi Parkı odaklı eylemlerin Türkiye'nin büyümesini, gelişmesini istemeyen yurt dışı destekli büyük bir operasyon olduğunun altını çizdi.


- "Kılıçdaroğlu kahvesini yudumlayıp, darbeyi seyretti"



Kaya, son günlerdeki "Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) siyasi ayağı" tartışmalarına da değinerek şöyle devam etti:


"O gece hedefte kim vardı? Sayın Cumhurbaşkanımız vardı. O suikast timleri Cumhurbaşkanınızın olduğu yere Marmaris'e gitti. Sayın Cumhurbaşkanımızı ve ailesini adeta katletmeye gittiler. Peki siyasi ayak konusunda ileri geri konuşan sayın Kılıçdaroğlu neredeydi? Kılıçdaroğlu Atatürk Havalimanı'na inmişti ve darbeci tanklar kendisine yol açtı. Kılıçdaroğlu da onların arasından geçti. Bakırköy Belediye Başkanı'nın evine giderek ayaklarına terliklerini giydi, kahvesini yudumladı ve darbeyi seyretti. O saatlerde insanlar darbeye karşı meydanlardaydı. Ama CHP'nin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu daha sonra 'kontrollü darbe' söylemini ortaya atarak adeta kendi kontrollü kaçışının planını da ortaya koymuş oldu."


"Sayın Cumhurbaşkanımızı, ailesini ve bu milleti hedefe koyan bir FETÖ vardı." diyen Kaya, "Ama nedense o FETÖ'nün hedefinde ana muhalefetin genel başkanı yoktu. O darbeci tanklar onlara neden yol açtı. Onu dahi açıklayamıyorlar." ifadelerini kullandı.







Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English