Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

AK Parti'li Kaya: "Gezi'deki amaç ülkeyi yıkmaktı ama başaramadılar"

"Gezi olaylarında mesele ağaç falan değildi, Türkiye'nin büyük yükselişinin önüne geçmekti. Türkiye'nin en çevreci partisi AK Parti, geçen sene 11 milyon fidanı toprakla buluşturduk"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANTALYA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, "Gezi olaylarında mesele ağaç falan değildi, Türkiye'nin büyük yükselişinin önüne geçmekti. Türkiye'nin en çevreci partisi AK Parti, geçen sene 11 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Gezi'deki amaç ülkeyi yıkmaktı ama başaramadılar." dedi.


Kaya, AK Parti Genel Merkezi Sosyal Politikalar Başkanlığınca Antalya'da bir otelde düzenlenen "Akdeniz Bölge Toplantısı" kapsamında sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi.


AK Parti'nin seçimden seçime millete giden, istişare eden siyasi bir hareket olmadığını, her zaman milletin hizmetinde olduklarını belirten Kaya, ister bölgelerde ister tüm Türkiye'de olsun fırsat buldukça sivil toplum kuruluşlarıyla buluştuklarını belirtti.


Sosyal politikalar alanında AK Parti olarak sessiz bir devrim gerçekleştirdiklerini aktaran Kaya, AK Parti'nin 2002'de iktidara geldiğinde sosyal politikalara 1,6 milyar lira ayrıldığını, bugün bu bütçenin 55 milyar liraya çıkarıldığını dile getirdi.


Her insana, eve ve aileye dokunan hizmetler başlattıklarını ifade eden Kaya, "Biz insanı merkeze aldık ve halka hizmet Hakk'a hizmet anlayışıyla çalışmalara başladık. Biz iktidara geldiğimizde nüfusumuz içinde kişi başı günlük harcama miktarı 4,3 doların altında yaşayanların oranı 2002'de yüzde 30'du. Bu oranı biz 2015'te yüzde 1,5'a indirdik." diye konuştu.


- "Hedefimiz, yoksulluğu ortadan kaldırmak"


AK Parti olarak hedeflerinin yoksulluğu ortadan kaldırmak olduğunu belirten Kaya, Türkiye'nin 17 yılda yaptıklarıyla geçen sene Dünya Bankası raporunda yoksullukla mücadelede en başarılı ülkeler arasında yer aldığını söyledi.


Gezi Parkı olaylarıyla ilgili bir karar açıklandığına değinen Kaya, şunları kaydetti:


"Gezi kalkışması, mahkemede verilen karar ne olursa olsun bu milletin vicdanlarında büyük bir kalkışma girişimiydi. Gezi olayında yapılan ortalığı yakıp, yıkma, vandalizm örneğiydi. Özellikle yurt dışından İngiltere, Fransa ve Almanya odaklı atılan twitlerin ülkeyi karıştırmak için hangi odakların sahneye çıktığını gördüğümüz bir kalkışma girişimiydi. Geziyle başladılar, başaramadılar ama ekonomik olarak büyük zararlara yol açtılar. Gezi olayları 1,9 milyar dolar zararla sadece görünen yüzüydü ama görünmeyen yüzü 100 milyarlarca dolar. Gezi olayları 200 milyar doların üzerinde bu ülkeye ekonomik zarar verdi. Gezi olaylarında mesele ağaç falan değildi, Türkiye'nin büyük yükselişinin önüne geçmekti. Türkiye'nin en çevreci partisi AK Parti, geçen sene 11 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Gezi'deki amaç ülkeyi yıkmaktı ama başaramadılar."


Konuşmalardan sonra Kaya, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin sorunlarını dinledi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English