Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

AK Parti Konya Milletvekilleri Meclis'te 27 Mayıs Darbesi'ni konuştu

AK Parti Konya Milletvekilleri Ahmet Sorgun ve Halil Etyemez, 27 Mayıs 1960 Darbesi'nin yıl dönümü nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuştu.

AK Parti Konya Milletvekilleri Meclis’te 27 Mayıs Darbesi’ni konuştu
Ahmet Sorgun, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, darbelerin amacının demokrasiyi sekteye uğratmak ve ülkenin gelişimini durdurmak olduğunu ifade etti.

Bugünü anlamanın, dünü anlamaktan geçtiğine işaret eden Sorgun, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Yakın tarihimizdeki 27 Mayıs darbesini, 12 Eylül muhtırasını, 12 Mart'ı, 28 Şubat postmodern darbesini, 27 Nisan e-muhtırasını, 2012 MİT kumpasını, 2013'teki Gezi Parkı olaylarını, 17-25 Aralık 'emniyet yargı darbesini', 6-8 Ekim olaylarını, 2015 'çukur eylemlerini' ve 2016'daki 15 Temmuz hain darbe ve işgal girişimini, son olarak 104 emekli amiralin gece yarısı yayımladığı bildiriyi, birbirinden ayrı düşünmek mümkün değildir. Hafızalarımızdan hiç çıkarmıyoruz. Vesayetçi Türkiye özlemi çekenlerle tam bağımsız Türkiye sevdalıları arasındaki mücadelenin ne kadar çetin olduğunun farkındayız. Yüce Allah'a ne kadar şükretsek azdır, bu vatanın aziz evlatları darbecilerin ve emperyalist güçlerin hesaplarını her seferinde bozmuştur. Milli hafızamızı daima güçlü ve canlı tutmalıyız."

AK Parti'li Sorgun, tüm darbeleri ve darbe söylemlerini kınayarak, "27 Mayıs darbesi, Türk siyasi tarihinin bir utanç vesikası, kara lekesidir." diye konuştu.

Türkiye'nin, son günlerde vesayet güçlerinin akıl ve izan dışı saldırılarıyla karşı karşıya olduğuna dikkati çeken Sorgun, "Ülkemiz üzerinde oynanan oyunların farkındayız. Aziz milletimiz, ülkemizin huzuruna kast edenlerin ve onların içerdeki kirli taşeronlarının emellerine asla fırsat vermeyecektir." dedi.

Milletvekili Etyemez: Ülkemizin Huzuruna Kastedenlerin ve Taşeronlarının Kirli Emellerine Asla Geçit Vermeyeceğiz 

27 Mayıs 1960 darbesi nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) konuşan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez ise “Darbeler, zulmün adresidir ve insanlık suçudur. 27 Mayıs darbesi, Türk siyasi tarihimizin kara lekelerinden birisidir. Son günlerde de ülkemizdeki güven ve istikrar iklimi hedef alınmaktadır. Aziz milletimiz, ülkemizin huzuruna kastedenlerin ve taşeronlarının kirli emellerine asla geçit vermeyecektir. Gerek devletimize husumet besleyen mihraklarla, gerekse bu senaryolara figüranlık eden siyasi zihniyetle mücadele etmeye kararlılıkla devam edeceğiz.” dedi.  

27 Mayıs darbesi başta olmak üzere tüm darbeleri, darbe teşebbüslerini, darbe söylemlerini ve demokrasi yerine darbeden medet umanları kınadığını belirten Milletvekili Halil Etyemez, millet iradesi ile seçilmiş milletin adamı Adnan Menderes’i, arkadaşları Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan ile tüm demokrasi şehitlerini rahmetle andığını ifade etti. 

19. yüzyıldan günümüze kadar gerçekleşen darbelerin ve darbe girişimlerinin amacının demokrasiyi sekteye uğratmak, Türkiye’nin ekonomik, kültürel ve siyasi gelişmesini durdurmak olduğunu kaydeden Milletvekili Etyemez, darbelerin zulmün adresi ve insanlık suçu olduğunu vurguladı. Demokrasiyi ve hukuk sistemini askıya almaya çalışan her eylemi millete yapılan ihanet olarak niteleyen Halil Etyemez, 27 Mayıs darbesinin Türk siyasi tarihinin kara lekelerinden birisi olduğunun altını çizdi. 

"BU VATANIN EVLATLARI, KİRLİ HESAPLARI HER ZAMAN BOZMUŞTUR" 

Bugünü anlamanın yolunun dünü anlamaktan geçtiğine dikkat çeken Etyemez, “Yakın tarihimizde yaşadığımız 27 Mayıs darbesini, 12 Mart muhtırasını, 12 Eylül darbesini, 28 Şubat postmodern darbesini, 27 Nisan e- muhtırasını, 2012’deki MİT kumpasını, 2013’deki Gezi Parkı olaylarını, 17-25 Aralık emniyet-yargı darbesini, 6-8 Ekim olaylarını,  2015’deki çukur olaylarını, 2016’deki 15 Temmuz hain darbe ve işgal girişimini, son olarak ise emekli 104 amiralin gece yarısı yayımladığı bildiriyi hatırımızdan hiç çıkarmayalım. Vesayetçi Türkiye özlemi çekenler ile tam bağımsız Türkiye sevdalıları arasındaki mücadelenin ne kadar çetin olduğunun bir kez daha farkına varalım. Yüce Allah’a ne kadar şükretsek azdır. Çünkü bu vatanın aziz evlatları, darbecilerin ve emperyalist güçlerin kirli hesaplarını her zaman bozmuştur.” dedi.  

"HUZURUMUZA KASTEDENLERE ASLA GEÇİT VERMEYECEĞİZ"  

Son günlerde Türkiye’deki güven ve istikrar ikliminin hedef alındığını kaydeden Etyemez, vesayet güçlerinin akıl ve izan dışı saldırıları ile karşı karşıya olduklarını söyledi. Türkiye üzerinde oynanan oyunların farkında olduklarının altını çizen Etyemez, “Aziz milletimiz, ülkemizin huzuruna kastedenlerin ve taşeronlarının kirli emellerine asla geçit vermeyecektir. Gerek devletimize husumet besleyen mihraklarla, gerekse bu senaryolara figüranlık eden siyasi zihniyetle mücadele etmeye kararlılıkla devam edeceğiz. Aklını ve ruhunu başkalarının emrine verenlere, bu minvalde siyaset yapanlara Gazi Meclisimizden hatırlatıyorum. Ülkesine ve milletine husumeti, siyasetinin öznesi yapan hastalıklı zihniyet yenilmeye mahkumdur. Milletimiz, güçlü iradesiyle darbelere, darbecilere ve onların hamilerine gereken dersi vermeye muktedir. Ve bu zihniyeti tarihe gömmek bizim boynumuzun borcudur.” diye konuştu. 

"VESAYET ODAKLARIYLA MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK" 

AK Parti ailesi olarak her zaman darbelerin karşısında durmuş bir siyasi kültürün temsilcileri olduklarını aktaran Etyemez, “Cumhur ittifakı olarak siyaset anlayışımızın temeli millet iradesidir. Millet iradesinin üzerinde hiçbir gücü bugüne kadar tanımadık, bugünden sonra da tanımayacağız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde vesayet odakları ile mücadelemiz istiklalimiz ve istikbalimiz için devam edecektir. Bu cennet vatan, artık huzurunu kedere kaptırmayacaktır. Kutlu yürüyüşümüz, demokrasimiz için geçmişimizden aldığımız ilhamla yarınlarımıza sürecektir.” şeklinde konuştu. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 20
  • 5
  • 0
  • 10
  • 1
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (3)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • khrlsnakp
    3 yıl önce

    Oha konyanın milletvekili mi varmış. Herhalde hiç memleketlerinin yararına bir şey yapmadıkları için şaşırdım bi.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • H
    Husnu
    3 yıl önce

    Bildiriyi okuyan o donem albay olan alp arslan turg3s degil miydi

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • K
    Konyalı
    3 yıl önce

    Böyle etkinliklerde olmasa Konyamızın cok degerli Vekilleri kim,nerdeler,ne iş yaparlar haberimiz olmayacak.

    • Cevapla
    • Begen (15)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English