Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı'nın 27 Mayıs açıklaması: Türkiye artık bir demokrasi ve özgürlükler ülkesi haline gelmiştir

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, 27 Mayıs 1960 Askeri Darbesi'nin 60. yılı dolayısıyla bir basın açıklaması yayımladı.

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı’nın 27 Mayıs açıklaması: Türkiye artık bir demokrasi ve özgürlükler ülkesi haline gelmiştir
AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“27 Mayıs 1960 Askeri Müdahalesi, Türk milletini tepeden dizayn etmeye çalışanların Cumhuriyet döneminde gerçekleştirdikleri ilk darbedir. 27 Mayıs Darbesi, milli iradeden kopan bir zihniyetin ürünü olarak; demokrasiye, insanlığa ve vicdanlara yönelik yapılan büyük bir ihanettir. Seçilmiş bir başbakanın idama mahkum edilmesiyle demokrasi tarihimizde silinmez bir leke oluşturan 27 Mayıs Darbesi, ilerleyen süreçte askeri otoriteye, milli iradeyi silah zoruyla tahakküm altına alma imkanının kapılarını da açmıştır. Adnan Menderes ve yol arkadaşları dönemin tek partili CHP yönetimine karşı rekor bir oyla iktidara gelerek kısa zamanda gerçekleştirdikleri projelerle Türkiye'ye çağ atlatmıştır. Menderes, özellikle din ve vicdan özgürlüğü adına attığı adımlarla milletimizin gönlünde taht kurmuştur. Özellikle tek parti rejiminin en büyük zulümlerinden olan Türkçe ezanın özüne döndürülmesini sağlamıştır. Menderes'in milletimiz ile kurduğu sıkı bağdan rahatsız olan, milletin iradesini hiçe sayan cuntacı zihniyet, bundan 60 yıl önce demokratik yönetime antidemokratik yöntemlerle el koyarak seçilmiş yöneticileri tutuklamış ve Yassıada'da hukuk dışı yargılamaların ardından darağacına göndermiştir. 27 Mayıs'ta yaşananların acısı bugün bile tazeliğini korumaktadır. Üzerinden yarım asırdan fazla bir süre geçmesine rağmen 27 Mayıs Darbesi'nin benzer senaryosu 15 Temmuz hain darbe girişiminde tekrar karşımıza çıkarılsa da Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye, AK Parti ile birlikte demokrasi düşmanı şer odaklarına milli iradenin gücüyle en sert cevabı vermiş, ülkemizin darbeler tarihi bir daha açılmamak üzere kapanmıştır. 27 Mayıs askeri müdahalesinin 60. yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bir ilke de şahit olacağız. Tarihi acı olaylarla dolu olan Yassıada bundan böyle Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak bilinecek. Askeri cuntanın, Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarının idam kararını verdiği ve darbelerle anılan Yassıada'nın, artık demokrasi ve özgürlükler adası olarak anılacak olması ülkemizin geldiği noktayı gözler önüne sermesi açısından önemlidir. Türkiye artık darbeler, anti demokratik uygulamalarla anılan bir ülke hüviyetinden çıkarak, bir demokrasi ve özgürlükler ülkesi haline gelmiştir. Birilerinin halen özlem duyduğu karanlık Türkiye artık geride kalmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi içinde ve aynı düşünceleri taşıyanlar 21. yüzyıl Türkiye’sinin en büyük ayıbıdır. 27 Mayısların, 12 Eylüllerin, 28 Şubatların, 15 Temmuzların bir daha asla yaşanmamasını temenni ediyor ve darbe dönemlerinde hayatını kaybeden büyüklerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz.”

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English