Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

AK Parti Konya'da kongre heyecanı

AK Parti Konya İl Teşkilatının 7. Olağan Kongresi Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonunda gerçekleştirildi. Kongreye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da video konferans aracılığıyla katılım sağladı.

AK Parti Konya İl Teşkilatının 7. Olağan Kongresi Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonunda başladı. Kongreye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da video konferans aracılığıyla katılım sağladı. 

Kongreye Eski Başbakan ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'da katıldı..
Pandemi önlemlerine uygun olarak gerçekleştirilen kongre, Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor salonunda 13.30’da başladı.

"İnandığımız yolda yürümeye devam edeceğiz"
Kongrenin açılışında ilk sözü AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı aldı. Başkan Angı “İnandığımız yolda yürüyerek 7. Olağan Kongremizi gerçekleştiriyoruz. Bu şehir ilk günden itibaren liderimiz sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı bağrına bastı ve onunla birlikte yürüdü. 3 Kasım 2002 seçimlerinde en yükseklerde oy verdi ve bu desteği artarak devam etti ve de devam edecek inşallah. Bu şehirde 1000 yıllık tarihimizi her alanda görebiliriz. Gönül erlerini her zaman yanımızda hissederiz. Şehrimizi güzelleştirmek, büyütme, güçlendirmek ve geleceğe taşımak gayretinde olan herkese bir Konyalı olarak her zaman şükranlarımızı sunduk. Konya projelerini takip eden tüm milletvekillerimize ve genel başkan yardımcılarımız teşekkür ederiz. Birlik ve beraberliğin bereketi vesile olduğunu bilen insanlarız. Yeni dönemde de inşallah aynı şekilde çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Bugün burada bizlerle birlikte olan sayın Başbakanımız Binali Yıldırım beyefendi’ye genel başkan yardımcımız sayın Leyla Şahin usta hanımefendiye, MHP Genel Başkan Yardımcımız sayın Mustafa Kalaycı beyefendiye Cumhur İttifakımızın çok değerli MHP ve Büyük Birlik Partisi il başkanlarımıza, belediye başkanlarımıza, sivil toplum kuruluşu başkanlarımıza basın kuruluşu sahiplerine bütün teşkilat mensuplarımıza ve kıymetli delegelerimize ve siz değerli misafirlerimizi hassaten teşekkür ediyor, inandığımız yolda yürüdüğümüz 7. Olan il kongremizin partimize ve aziz milletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

"Konya AK Parti davasına en yüksek desteği verdi"
Ardından kürsüye gelen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sözlerine Gara’da şehit düşenlere rahmet, milletimize başsağlığı dileyerek başladı. Kongreyle ilgili konuşan Başkan Altay, “Bugün il kongremizde güven tazeleyerek göreve devam edecek olan Hasan Angı başkanımıza ve ekibine ömür boyu başarılar diliyorum. 200 yıl Selçuklu'ya başkentlik yapmış bu şehir Sultan Alaaddin'in, Sultan Kılıçarslan'ın, Hazreti Mevlana'nın şehri.  Bu şehir her zaman doğrunun yanında dimdik ayakta durdu. Bugüne kadar AK Parti davasına en yüksek desteği verdi. Sayın cumhurbaşkanımızın yanında her zaman dimdik ayakta durdu ve girdiği seçimlerin tamamında kazandı. Konya çok büyük bir dönüşüm yaşıyor. Bunda en büyük yardımcılarımız teşkilatlarımız ve belediye başkanı arkadaşlarım. Tüm ilçelerimiz için ayrı ayrı hedeflerimiz var. Onları da bir bir yerine getiriyoruz. Şu anda yıllardır tartışılan Mevlana Çarşısının artık yıkım faaliyetleri bitti inşallah inşaat faaliyetlerine başlıyoruz.  Altın Çarşıda da Türkiye’ye örnek olacak dönüşümü gerçekleştiriyoruz. Konya Stadyum bahçesi devam ediyor.  Konya'nın hayallerini bir bir gerçekleştiriyoruz. Bugün yine çok önemli bir hayalimizi gerçekleştiriyoruz. Eski Sanayi ve Karatay Sanayi Sitesinin temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Bu projelerimize destek sağlayan bakanlarımıza, Konya'da büyük dönüşüm sağlayan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a huzurlarınızda teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Bizim mücadelemiz büyük Türkiye mücadelesidir”
Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantıyla katıldığı, Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti Konya 7. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, kongrenin Konya ve tüm ülke için hayırlı olmasını diledi.

Pençe Kartal-2 Harekat bölgesinde yer alan Gara'da, terör örgütü PKK tarafından alıkonularak şehit edilen 13 Türk vatandaşına Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm Türk milletine başsağlığı dileyen Kurum, "Hainlerle, terör örgütleriyle ve teröre destek verenlerle mücadelemiz asla durmayacak. Tek bir terörist, tek bir hain kalmayıncaya kadar mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir." diye konuştu. 

AK Parti'nin kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği her kongrenin bir milli birlik ve beraberlik duruşu olduğunu ifade eden Kurum, "Her kongremiz bu aziz vatana, bu şerefli millete yanlış yapanlara, milletçe bir karşı duruş, bir meydan okuma olmuştur. Sizlerin bu duruşu yeni bir şey değildir. Bu duruş, yüzyıllar boyunca dışarıdan müdahalelerle milletimize kastedenlere karşı yapılan köklü bir duruştur. Bu duruş, yeryüzündeki bütün zulümlerin sebebi olanlara karşı bir dik duruştur. Bu dik duruşta kefenini giyen Sultan Alparslan vardır. Kılıçların ucunda şimşeklerin çaktığı, bütün yüreklerin tek bir seste birleştiği Malazgirt vardır." değerlendirmesinin yaptı.

Bakan Kurum, AK Parti teşkilatlarının çağ kapatıp yeni bir çağ açan, imkansızı mümkün kılan Fatih Sultan Mehmet'in, "Toprağı yurt yapan mezarlardır, o vakit ölmekse ölmek" diyen Ertuğrul Gazi'nin ruhu ve cesaretine sahip olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:
"Ve bu milletin en güzel adamı, bu ülkenin hasımlarına dönüp, 'Başaramayacaksınız. Milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, ezanlarımızı susturamayacaksınız, vatanımızı parçalayamayacaksınız. Bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz' diye haykıran, Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. AK Parti, on yıllar boyunca nice çilelere gark olmuş, bu cefakar, vefakar milletin kabul edilmiş duasıdır. AK Parti, dondurucu kış günlerinde, hasta yatağında gizli gizli gözyaşı döken dedelerimizin dudaklarında kıpırdayan duadır. AK Parti, parasızlıktan dolayı hastaneden hastasını alamayan, cenazeleri dahi borçlandırılmış bir milletin akıttığı gözyaşından doğmuştur. Yeni doğan bebeğini hastaneden alamayan, evinde hazırladığı boş beşiğe bakarak ağıtlar yakan gencecik annelerimizin duasıdır. AK Parti, Cizre'de, Yüksekova'da, Şemdinli'de, Bağlar'da, PKK zulmü altında inim inim inleyen Kürt kardeşlerimizin acı ağıtlarından doğmuştur. Bizler, belediye başkan adaylığı döneminde Cumhurbaşkanımızın önünü kesip, 'Bu bileziği sana veriyorum, inşallah sen kazanırsın Tayyip amca' diyen küçük Nihal'in elleriyiz."

"Bu kutlu yoldan asla geri dönmeyeceğiz"
AK Parti'nin ülkeye hizmet, umut ve aydınlık getirdiğini dile getiren Kurum, şunları kaydetti: "Biz, katsayı zulmüyle üniversitelere giremeyen, her gittiği yerde ötelenen, meslek liseli, imam hatipli genç yüreklerin umutlarıyız. Başörtülü olduğu için evladının mezuniyet törenine giremeyen annelerimizin, tesettürü nedeniyle üniversitelere alınmayan kızlarımızın duasıyız. 'Yarın, elbet bizim, bizimdir. Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir' diyen üstat Necip Fazıl'ın dilindeki o müjde biziz. Bizler, Pınarhisar cezaeviyle, sözde Cumhuriyet mitingleriyle, 367 garabetiyle, e-muhtıralarla, kapatma davalarıyla, Gezi kalkışmasıyla, 17-25 Aralık kalkışmasıyla, 6-8 Ekim olaylarıyla ve FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimiyle üzerine gelinmişleriz. Allah'ın izniyle ne yaparlarsa yapsınlar, son nefesimize kadar yürümeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımıza, Konya'ya yakışır şekilde söz veriyoruz. Bizim davamız Hak davadır. Bizim yolumuz hakikat yoludur. Bu kutlu davadan, bu kutlu yoldan asla geri dönmeyeceğiz."
“14 Ağustos 2001 tarihi bizim için ve yeni Türkiye için bir milattır”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta “14 Ağustos 2001 tarihi bizim için ve yeni Türkiye için bir milattır. Millet ve devlet birbirine girmiş, zulüm her yanı sarmış, darbeler, işkenceler, haddini aşmıştı. Her şeyden öte dini inanç özgürlüğü sadece anayasanın bir maddesiyle vatandaşlarımız hastane kuyruklarında ölümü bekliyorlardı. Su deseniz yok, tüp deseniz yok, yoklar Cumhuriyeti… Türkiye ama 3 Kasım 2002'de bu kötü gidişata dur diyen hizmete aşık kadrolar sayın genel başkanımız cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde iktidara geldi. O günden sonra hiçbir şey eskisi gibi olmadı. İnandığınız gibi yaşayamazsınız Özgür değilsiniz? dediler inanç özgürlüğünü Türkiye'ye biz getirdik. Köprüler, yollar, hastaneler, yapamazsınız? dediler biz tüm icraatların hızla gerçekleştirdik. e-muhtıralarla, darbelerle üzerimize geldiler biz tüm darbelerin karşısında olduğumuzu son ses yüzlerine haykırdık.  İşin garip ve vahim tarafı ise şu an kendisine ana muhalefet denilen ve yanındakiler bizde yapılan bu tüm haksızlıklar karşısında adeta dilsiz şeytan rol oynadılar. Savunma sanayi alanında öncü bir konuma geleceğiz. Kendi otomobilimizi üretmek için de kolları sıvadık. İnşallah kısa sürede Türkiye'nin otomobili de yollarda olacak. Ekmek ve su gibi önemsediğimiz milli ve manevi değerlerimize de var gücümüzle sahip çıkarak yolumuza devam edeceğiz. İşte bu sayede bölgede ve dünyada güçlü bir ülke olduk teröristlerin destekçilerinin ve terör sevicilerin karşısında dimdik durduk”.  şeklinde konuştu.
Kürsüye gelen son isim Türkiye Cumhuriyeti’nin son Başkanı Binali Yıldırım oldu. Konuşmasına teröre lanet okuyarak başlayan Yıldırım, terörün siyasi uzantılarına seslendi:  "Masum, korumasız insanları, kardeşlerimizi, polislerimizi ve askerlerimizi bölücü terör örgütü katletti. Bölücü terör örgütünün ne mal olduğunu biz biliyoruz. Türkiye’ye verdikleri zararı da biliyoruz ama bir şeyi bu vesileyle bir daha hatırlatmak istiyorum hala alçak bölücü örgüte destek veren onların siyasi uzantılarının bu ülkeden pervasızca hareket ediyor olması asla ve asla kabul edilemez. Herkes tercihini yapmak zorunda ya devletimiz, milletimiz, bayrağımız, vatanımız diyeceğiz ya da bölücülere el aman vermeyeceğiz. İşte Cumhur İttifakı'nın önemi burada ortaya çıkmıştır. 15 Temmuz bayrağımızı indirmeye ezanımızı dindirtmeye çalışan alçak bölücü FETÖ ve PKK örgütünün bu ülkede yapmak istediklerine karşı Aziz milletimizin ortaya koyduğu şanlı bir direniştir."  

“Yolları böleriz ama Türkiye’yi böldürmeyiz”

Konya'ya yapılan yatırımlara da değinen Yıldırım, "Konya'nın bölünmüş yol projelerine bir bakayım dedim; Karıştırdım saydım saydım baktım bitmiyor bıraktım. Arkadaşlar sonra dediler ki Konya'da 41 tane proje tamamlanmış 17 tane devam eden proje var. Sizlerle gurur duyuyorum kardeşlerim. Eskiden git-gel Konya 6 saat diye bir tabir vardı. Yüksek Hızlı Tren geldi, bölünmüş yollar geldi. Konya Ankara'yla komşu kapısına döndü. Yolları böldük hayatları birleştirdik, yolları böldük gönülleri birleştirdik. Yolları böldük doğu ile batıyı, kuzey ile güneyi birbiriyle kardeş yaptık. Ama bir şeye izin vermedik; Yolları böleriz Türkiye’yi böldürmeyiz bunu herkes böyle bilsin.” ifadelerini kullandı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 14
  • 0
  • 54
  • 9
  • 4
  • 40
  • 7
  • 4
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (6)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • FATİH ERDEM
    3 yıl önce

    akp'nin kongre heyecan mı ? heyecan mıı? heyecan mı kaldı millette

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (1)
  • D
    doğrusal
    3 yıl önce

    boş boş konuşmayın ben o salonu gördün koltuklarda sosyal mesafeye dikkat edilmiş her koltuğun arasında bir boşluk vardı ayrıca aynı kongreleri chp de yapıyor acaba onlara neden sesiniz çıkmıyor troller.

    • Cevapla
    • Begen (8)
    • Begenme (28)
  • acı biber
    3 yıl önce

    Maşallah salonu tıklım tıklım doldurmuşsunuz. Varolsun AKGENÇLİK varolsun

    • Cevapla
    • Begen (8)
    • Begenme (33)
  • MA
    mehmet abi
    3 yıl önce

    arkadaş bu ne kalabalık korana millet vekillerine bulaşmıyormu her yerde toplatı yapılıyor bizler çocuklarımızı çıkarmayalım onlar her yere gezsin hakkımı helal etmiyorum

    • Cevapla
    • Begen (33)
    • Begenme (3)
  • Hasan
    3 yıl önce

    Korona size işlemiyor demekki

    • Cevapla
    • Begen (27)
    • Begenme (4)
  • OKAN
    3 yıl önce

    KORONA BİTMİŞ GALİBA KAPALI SALONA BAKILIRSA .....

    • Cevapla
    • Begen (28)
    • Begenme (3)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English