Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç'ten ziyaret

AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında bir dizi ziyaretlerde bulundu.

AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç’ten ziyaret
AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç ve yönetimi 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge ve Diyanet-Sen Konya Şube Başkanı Ali Koç, Türk Diyanet Vakfı Sendikası Konya Şube Başkanı Hüsamettin İğdi, Din Görevleri Derneği Konya Şube Başkanı İsmail Oğuz, Türkiye Din Vakfı Konya Şube Başkanı Sadık Gündoğdu, Din-Bir Sendikası Konya Şube Başkanı Ali Bitim, Mil-Sen Konya Şube Başkanı Mustafa Aktürk ve Diva-Sen Konya Şube Başkanı Ferşat Kocaman’ı ziyaret etti. 
Başkanlar ziyaretten duydukları memnuniyetlerini dile getirdi. AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç ise başkanlara hediye takdiminde bulundu. 
Camiler ve din görevlilerinin önemine vurgu yapan Başkan Mehmet Genç, “Peygamber Efendimiz ‘Kim Allah için bir cami veya mescit inşa ederse Allah'ta ona cennette bir ev yapar’ diye buyurmuştur. Dinimizde camilerin yeri ayrıdır. Camiler, içlerinde huzur ve huşu ile omuz omuza, diz dize eşit olarak Allah'a yöneldiğimiz, ruhumuzun gıdalandığı, temiz ve manevi havalar teneffüs ettiğimiz kutsal mabetlerimizdir. İslamiyet cemaat dinidir. İyiliği emretmek, kötülükten nehyetmek gibi herkesin yapmak zorunda olduğu vazifelerin en güzel tatbik yeri camilerdir." dedi.  
Başkan Genç “Tabi ki camiler kadar bu kutsal mabetlerde görev yapan din görevlilerimiz de önemlidir. Halkla iç içe olan din görevlileri, doğumdan ölüme kadar toplumun her ferdinin bütün dini ihtiyaçlarını karşılaştıkları zorluklara rağmen samimiyetle gidermeye çalışmaktadır. Onlar mihrapta namazımızı emanet ettiğimiz, minberde ve kürsüde öğütlerini dinlediğimiz, kendisinden Kur'an öğrendiğimiz ve dualarına amin diyerek rehber kabul ettiğimiz kimselerdir. Her yıl Ekim ayının ilk haftasını ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ olarak kutlanmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl temayı “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” olarak belirledi. Vefa; yapılan iyiliği unutmamak, iyilik yapanlara karşı aynı şekilde davranmayı gerektirir. Zira bu duygunun insanlarda bulunmaması, yapılan iyiliklerin azalmasına sebep olur. Bizler öncelikle Allah’a karşı vefalı olmalıyız. Zira bize onca nimeti bağışlayan, sağlıklı bir ömür nasip eden odur. AK Parti Karatay İlçe Başkanlığı olarak bizler de ilçemizde faaliyet gösteren sendika ve vakıflarımızı ziyaret ettik.” diye konuştu .


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 2
  • 2
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English