Son Dakika Haberler

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (1) "Cumhuriyet Halk Partisi, çıktı 'blok siyaseti' dedi, sanki ülkede gerilim azmış gibi kutuplaştırıcı bir dil kullandılar. Zannettiler ki AK Parti'yi dışlayabilirler, siyaset alanının dışına atabilirler. Dediler ki 'gelin hep beraber birleşelim meclis başkanını seçelim' seçebildiler mi, hayır. AK Parti'yi siyasetin dışına itmek mümkün mü?" "Sanki başbakanlığı birbirlerine ikram etmek mümkünmüş gibi Kılıçdaroğlu, Bahçeli'ye 'buyur sen başbakan ol', o ona '

Anadolu Ajansı haberine göre;
KAHRAMANMARAŞ (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi, çıktı 'blok siyaseti' dedi, sanki ülkede gerilim azmış gibi kutuplaştırıcı bir dil kullandılar. Zannettiler ki AK Parti'yi dışlayabilirler, siyaset alanının dışına atabilirler. Dediler ki 'gelin hep beraber birleşelim Meclis Başkanını seçelim' seçebildiler mi, hayır. AK Parti'yi siyasetin dışına itmek mümkün mü?" dedi.

Başbakan Davutoğlu, partisinin Müftülük Meydanı'nda düzenlediği mitingde vatandaşlara hitap etti. 

"Kahraman şehrin, kahraman insanları" diyerek vatandaşları ve ilçeleri selamlayan Davutoğlu, Şair Arif Nihat Asya'nın "Maraş Türkiye'nin Köşe Taşıdır" şiirinden mısralar okudu. 

Kahramanmaraş'ta yetişen yiğitlere, gazilere, şairlere, yazarlara selam gönderen Davutoğlu, Kahramanmaraş'ın aşkın, edebiyatın diyarı olduğuna işaret ederek, "Hemen şiirle karşıladınız bizi, 'Ahmediz, Ahmet, ceddimiz Muhammed.' Kahramanmaraş her zaman güzel sözle karşıladı bizi" dedi. 

Vatandaşların "Millet seninle gurur duyuyor" sloganları üzerine AK Parti Genel Başkanı Davutoğlu, "Biz sizlerle gurur duyuyoruz" dedi.

Kahramanmaraş'ın istiklalin baş şehri olduğunu ifade eden Davutoğlu, kendisine "Ede Ahmet" dediklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"(Ede Ahmet) diyen Kahramanmaraşlılara 'Hayır' denir mi. Doğru ede Ahmediz. 12 Şubat 1920'de daha Ankara'da Milli Meclis toplanmamıştı, direnişin işaret fişeği kahraman bir şehirden geldi, Maraş'tan geldi. İstiklalin ilk ateşini siz yaktınız, ilk defa siz ayağa kalktınız, milleti ayağa kaldırdınız. İşte bu yüzden Kahramanmaraş, hakkın, adaletin, vicdanın merkezidir. Kahramanmaraş, milli şuurun, milli hissiyatın merkezidir. Kahramanmaraş, zalimlere karşı yükselen sesin merkezidir."

Miting alanındaki vatandaşların, her zaman Başbakan Davutoğlu'nun yanında yer aldıklarını söylemeleri üzerine Davutoğlu da kendisinin her zaman Kahramanmaraşlıların yanında yer alacağını ifade etti. 

İstiklal aşığı, memleketin şiirine aşık olan herkesin Kahramanmaraşlı olduğunu anlatan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bilin ki ede Ahmet de kıyamete kadar Kahramanmaraşlıdır, son nefesine kadar Kahramanmaraşlıdır. Esarete 'hayır' diyen, milletin namusuna uzanan eli kıran Kahramanmaraş, ilk günden beri AK Parti'yi doğru anladı. Kahramanmaraş, AK Parti'yi ilk anlayan şehirlerden biri oldu. AK Parti'yi bağrına bastı ve bir daha bırakmadı. AK Parti de ilk günden itibaren Kahramanmaraş'ı bağrına bastı ve bırakmadı. Kahramanmaraş, AK Parti'yi çok iyi anladığı içindir ki bugüne kadar AK Parti siyasetine hep rekor düzeyde destek verdi. Allah sizden razı olsun."

Coşkulu kalabalık üzerine Davutoğlu, Konya ile Kahramanmaraş arasında güzel bir rekabet oluştuğunu belirtti. Kahramanmaraşlılardan 1 Kasım'da kendilerine destek isteyen Davutoğlu, birinciliği Kahramanmaraşlıların kazanmasını umut ettiğini ifade etti. 

Kahramanmaraş'ı "İstiklal şehrin merkezi" olarak nitelendiren Davutoğlu, "1 Kasım'da istiklalin ve istikbalin bayrağını yükseltmeye hazır mısınız? 'Evet' seslerini duymak için buraya geldik" dedi. 

Kahramanmaraş'ta gördüğü heyecanla tüm dünyayı ayağa kaldıracaklarını vurgulayan Başbakan Davutoğlu, meydandakilerin "Ahmet Hoca Maraş'tan aday olsana" sesleri üzerine, "Birinci olun, 2019'a bakarız inşallah" yanıtını verdi. 

Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal'ın kenti, güzel temsil ettiğini anlatan Davutoğlu, kendisinin de sadece Konya'nın değil, Türkiye'nin, Kahramanmaraş'ın gönüllü temsilcisi olduğunu kaydetti. 

- "Başbakanlık koltuğunu millet verir"

Davutoğlu, 7 Haziran seçimlerinde milletin iradesinin koalisyon yönünü gösterdiğini belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"7 Haziran'dan sonra dedik ki 'Milletimizin sözünün üstüne söz bilmeyiz. Milletimiz ne dediyse başımızın tacıdır, nasıl ki Maraş'ın yüzde 61 oyu başımızın tacıysa, Türkiye genelindeki seçim sonuçlarını da başımızın tacıdır.' İşte bu anlayışla sandığı doğru okuduk, hemen ülkeyi hükümetsiz bırakmamak için koalisyon çalışmalarına girdik. Ne var ki muhalefet, tam da neden muhalefette kalması gerektiğini ispat edercesine, milletin iradesine sırtına döndü. Ne dediysek 'hayır' dediler. Cumhuriyet Halk Partisi, çıktı 'blok siyaseti' dedi, sanki ülkede gerilim azmış gibi kutuplaştırıcı bir dil kullandılar. Zannettiler ki AK Parti'yi dışlayabilirler, siyaset alanının dışına atabilirler. Dediler ki 'gelin hep beraber birleşelim Meclis Başkanını seçelim' seçebildiler mi, hayır. AK Parti'yi siyasetin dışına itmek mümkün mü?  Biz hiç onların dediklerine bakmadık, Meclis Başkanı seçimlerine gittik, 258 yiğit AK Partili tek istikamette oy kullandı ve Meclis Başkanlığını İsmet Yılmaz kardeşimiz AK Parti adına aldı. Sonra sanki başbakanlığı birbirlerine ikram etmek mümkünmüş gibi Kılıçdaroğlu, Bahçeli'ye 'buyur sen başbakan ol', o ona 'buyur sen şunu ol' demeye başladı. Yahu başbakanlığı millet verir millet, millet verir başbakanlığı, kimse kimseye ikram edemez."

(Sürecek)


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English