Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan gündemi değerlendirdi:

"Darbecilere karşı olan herkesin yeni anayasa inisiyatifine, çağrısına 'amasız', 'fakatsız' destek vermesi, acılarla dolu darbe ve vesayet süreçlerine en güzel cevap olacaktır" "Yargı reformunun detaylarını yarın Cumhurbaşkanımız açıklayacak" "Yasama dokunulmazlığı bu ülkenin birlik, beraberlik ve kardeşliğine, anayasal düzenine, barışına ve hukukun üstünlüğüne tehdit amacıyla kullanılamaz, kullanılmamalı"

Anadolu Ajansı haberine göre;

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, darbecilere karşı olan herkesin yeni anayasa inisiyatifine, çağrısına "amasız", "fakatsız" destek vermesinin acılarla dolu darbe ve vesayet süreçlerine en güzel cevap olacağını söyledi.


Özkan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 28 Şubat postmodern darbesinin üzerinden çeyrek asır geçmesine rağmen acısını halen yüreklerde hissettiklerini söyledi.


"28 Şubat bin yıl sürecek." diyenlerin, millet üzerinde ağır psikolojik harekat uyguladıklarını dile getiren Özkan, belirli siyasi ve dini görüşe sahip milyonlarca insanın hayatını karartan girişimlerde bulunulduğunu ifade etti.


Yalnızca başörtülü oldukları için eğitim hakları gasbedilen yaklaşık 600 bin kız öğrencinin, başarıyla kazandıkları üniversitelerdeki eğitimlerini tamamlayamadığını belirten Özkan, 28 Şubat'ın faillerinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde, hükümetin kararlı duruşu, milletin iradesiyle yargı önüne çıkarıldığını ve yargı önünde hesabının sorulduğunu hatırlattı.


Özkan, 19 yılda hayata geçirdikleri sayısız reformlar, yatırımlar ve kazanımlar sayesinde darbeyle, darbecilerle ve arkalarındaki zihniyetle mücadele ettiklerini, milli iradeyi egemen kıldıklarını söyledi.


Milli iradeye yönelik tehdit ve tehlikelerle mücadeleye devam ettiklerini vurgulayan Özkan, "28 Şubat darbesinin uzantısı olan Gezi olayları, 17/25 Aralık darbe teşebbüsü, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi, uluslararası destekli terör dalgası ve benzeri girişimler, milli irade üzerinde hegemonya kurmak isteyen iç ve dış güçlerin halen var olduğunu maalesef gösteriyor." diye konuştu.


- "Yeni anayasa, siyaset kurumunun milletimize olan hizmet borcudur"


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "demokratik, özgürlükçü, sivil yeni anayasa yapma" çağrısını hatırlatan Özkan, "Darbecilere karşı olan herkesin yeni anayasa inisiyatifine, çağrısına 'amasız', 'fakatsız' destek vermesi, acılarla dolu darbe ve vesayet süreçlerine en güzel cevap olacaktır. Herkesin hak ve özgürlüklerine sahip çıkacak, egemenlik haklarımızı hakkıyla koruyacak yeni anayasa, milletimizin bizlerden, siyaset kurumundan beklentisi, siyaset kurumunun da milletimize olan hizmet borcudur. İnşallah 2023 hedefinde sivil, demokratik, özgürlükçü, milli ve yerli anlayışla dizayn edilmiş anayasayı hayata geçireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.


Özkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 2021'in hukuk ve ekonomi alanında reform yılı olacağına ilişkin müjdesinin, yapılan çalışmalarla adım adım gerçekleştiğini belirtti.


Başta anayasal ve yasal reformlar olmak üzere idari alanda yapılan uygulamalarla önemli mesafe katedildiğini anlatan Özkan, "Yargı reformunun detaylarını yarın Cumhurbaşkanımız açıklayacak." dedi.


CHP'li belediyelerin çöpleri bile toplayamayacak acziyete ve beceriksizliğe düştüğünü üzüntüyle gördüklerini dile getiren Özkan, şöyle devam etti:


"CHP'nin, Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği üzere çöp, çukur ve çamur olduğu bu vesileyle bir kez daha görüldü. Kaset kumpasıyla göreve gelen ve CHP'yi FETÖ'nün istikametine sokan Sayın Kılıçdaroğlu'nun, 10 yıllık genel başkanlık sürecinde beşinci kol faaliyeti yürütmek suretiyle hem şahsını hem de CHP'yi artık ülkemiz için milli güvenlik sorunu haline getirmekten başka bir icraatı bulunmamaktadır. Ana muhalefet ve başını çektiği gizli ve karanlık ittifak, yalan dolan siyaseti yapadursun biz, Allah'ın izniyle ülkemizi reformlarla kalkındırmaya ve yarınlara çok daha güçlü şekilde hazırlamaya devam edeceğiz."


- "Fezlekeler parlamentonun temel meselesi"


Cahit Özkan, dokunulmazlık fezlekelerinin hem parlamentonun hem de ülke ve milletin temel meselesi olduğunu ifade ederek, terör suçları, anayasal düzene karşı işlenen suçlar başta olmak üzere şu anda parlamentoya yaklaşık 1300'ü bulan fezlekenin ulaştığına dikkati çekti.


"Yasama dokunulmazlığı, bu ülkenin birlik, beraberlik ve kardeşliğine, anayasal düzenine ve barışına tehdit amacıyla kullanılamaz, kullanılmamalı." diyen Özkan, sahada vatandaşların dokunulmazlıklara ilişkin sorularıyla karşılaştıklarını aktardı.


Vatandaşların, "Bu ülkenin birliğini, dirliğini, kardeşliğini tehdit eden, anayasa düzenine karşı suç işleyen, casusluk, terör propagandası yapan ve binlerce yıllık kardeşlik hukukumuza kastedenlere sessiz mi kalacaksınız?" diye sorduklarını dile getiren Özkan, şunları kaydetti:


"Hukuk çerçevesinde Anayasa'nın ve İçtüzüğün ilgili hükümleri işletilecek. Fezlekeler, TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonu Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona gelecek ve prosedürler çerçevesinde de nihai kararı inşallah parlamentoda, Genel Kurulumuzda milletvekilleri verecektir. Biz de bu noktada hukukun dışına çıkan, terör örgütünü destekleyen, casusluk faaliyeti yapan ve terör propagandasını artık bir sistematik söylem ve eylem biçimine dönüştüren bütün milletvekilleriyle ilgili bu adımları atmaya mecburuz ve atacağız."


Bu arada AK Parti Grup Başkanvekili Özkan, TBMM Genel Kurulunda bu hafta Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ele alınacağını sözlerine ekledi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English