Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Çam, Kadın Kolları Kongresi'ne ilişkin hazırlıkları anlattı:

"Genel Başkanımızın hitaplarından sonra seçime geçeceğiz. Adaylıklar açıklanacak ve yönetim kadrosunun açıklanması suretiyle delegelerimizin seçim sürecine geçmiş olacağız" "922 ilçemizde yüzde 70'in üzerinde değişim gerçekleştirdik. 180 binin üzerindeki ilçemizde yönetim kadrolarını Genel Merkez olarak gerçekleştirdik mülakatlar sonucunda. 81 ilimizde de yüzde 60'a yakın değişim oldu"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, yarın yapılacak AK Parti Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi'nde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının ardından adaylıkların açıklanacağını ve delegelerle seçim sürecine gidileceğini bildirdi.


Çam, kongrenin yapılacağı Ankara Spor Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, 5 Aralık 2015'te aldığı görevi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, Genel Merkez Kadın Kolları Başkan adayı Ayşe Keşir'e devredeceğini bildirdi.


Kongrelerini maske, mesafe temizlik kurallarıyla düzenleyeceklerini ifade eden Çam, 1 yıl önce mart ayının başında ilçe kongreleriyle başladıkları süreci 8 Mart 2021'de tamamlayacaklarını söyledi.


İl ve ilçe kongrelerine ilişkin bilgi veren Çam, "Bütün ilçelerimizde, 922 ilçemizde, 81 ilimizde yenilenme, tazelenme, tecrübeyle genç arkadaşlarımızın birleşmesi suretiyle güzel kadrolar oluşturduk. İl ve ilçelerimizde bu süreci tamamladık. 922 ilçemizde yüzde 70'in üzerinde değişim gerçekleştirdik. 180 binin üzerindeki ilçemizde yönetim kadrolarını Genel Merkez olarak biz gerçekleştirdik mülakatlar sonucunda. 45 bine yakın kadınla mülakat yapmışız. 81 ilimizde de yüzde 60'a yakın değişim oldu." diye konuştu.


Değişime açık olunmasının ve görevin rahat şekilde kendilerinden sonra gelen ekiplere devredilmesinin AK Parti'nin en önemli özelliği olduğunu ifade eden Çam, Ankara milletvekili olarak hizmete devam edeceğini söyledi.


- "Şiddete sıfır tolerans ilkesiyle giden bir partiyiz"


Çam, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.


"Kongreye ilişkin bilgi verebilir misiniz?" sorusunu Çam, şöyle yanıtladı:


"Yarın Sayın Cumhurbaşkanımız gelmeden önce rutinimizde divanımızın kurulmasıyla başlayan sürecimiz var. Genel Merkezde 1 yıl süresince yaptıklarımızı Genel Sekreterimiz okuyacak. Ardından bir filmimiz var, filmden sonra açılış konuşmam var. Genel Başkanımızın hitaplarından sonra seçime geçeceğiz. Adaylıklar açıklanacak ve yönetim kadrosu açıklanması suretiyle delegelerimizin seçim sürecine geçmiş olacağız."


Samsun'da bir kadının darbedilmesine ilişkin soruya karşılık Çam, şunları söyledi:


"Şiddete sıfır tolerans ilkesiyle giden bir partiyiz. Özellikle Kadın Kolları olarak tüm illerimizde şiddetin turuncu çizgimiz olduğunu her daim vurguluyoruz. Dün yaşanan bu olaya vahşet diyorum. Bunu yapan insanlık dışı bir hareket yapmıştır, insan demeye bile dilimiz varmıyor. Bu konunun takipçisi olacağız."


Çam, İçişleri Bakanlığınca uygulanan Kadın Acil Destek Uygulamasının (KADES) kullanılması çağrısında bulundu.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English