Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

AK Parti'den İstanbul'da 142 yeni Halk Ekmek büfesine destek

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu: "İBB yönetiminden yeni Halk Ekmek büfeleri ile ilgili teklif beklerken CHP grubundan teklif geldi. Biz buna rağmen kabul edip, komisyona havale ettik. İBB Başkanlık makamına da 'Bu büfelere gerçekten ihtiyaç var mı?' diye sorduk. Cevabını beklemeden bugün 142 tane büfenin açılmasına yetki veriyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, 142 Halk Ekmek büfesi talebi için belirli şartlar dahilinde yetki vereceklerini söyledi.


Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezindeki meclis toplantısı öncesi konuşan Göksu, 142 yeni Halk Ekmek büfesinin açılmasına yetki vereceklerini söyledi.


Halk Ekmek büfeleriyle ilgili olarak İBB yönetimi ve CHP grubunun manipülasyon yaptığını savunan Göksu, "İBB yönetiminden yeni Halk Ekmek büfeleri ile ilgili teklif beklerken CHP grubundan teklif geldi. Biz buna rağmen kabul edip, komisyona havale ettik. İBB Başkanlık makamına da 'Bu büfelere gerçekten ihtiyaç var mı?' diye sorduk. Cevabını beklemeden bugün 142 tane büfenin açılmasına yetki veriyoruz." diye konuştu.


Büfelerin açılması için üç şartları olduğunu belirten Göksu, büfelerin şehit, gazi aileleri ve engellilere verilmesini istediklerini bildirdi.


Halk Ekmek'in geçen günlerde 40 mobil araç kiralayarak ekmek dağıtmasını eleştiren Göksu, bunun aylık 600 bin TL maliyeti olduğunu ve bu ekmeklerden 10 bin tanesinin çöpe gittiğini öne sürdü.


- Yağmur sularının değerlendirilmesi için teklif


İstanbul'da AVM'lerin ve 1000 metrelik parsellerde çatı sularının toplanıp kullanma suyu olarak değerlendirilmesini önerdiklerini dile getiren Göksu, "İstanbul İmar Yönetmeliği'nde bir değişiklik yaparak bin metre üzeri parsellerde ve ticari alışveriş merkezlerinde çatıdan akan suların, kanala gitmemesi ve bir sarnıç sistemi ile toplanarak kullanma suyu olarak kullanılması zorunluluğu getiriyoruz." ifadelerini kullandı.


Kentsel dönüşümü artırmak için AK Parti grubu olarak UKOME'den izin alma ve para yatırma zorunluluğunu kaldırdıklarını belirten Göksu, getirdikleri teklifle bunu kaldıracaklarını dile getirdi.


Göksu, ayrıca Hrant Dink'in adının yaşatılacağı müze için plan tadilatı teklifine de onay verdiklerini kaydetti.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English