Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Afetlerde görev alacak uzman kadroları yetiştiriyorlar

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Adapazarı Meslek Yüksekokulu, afet alanlarında ihtiyacı karşılayacak eğitimli kadrolar yetiştiriyor.

Afetlerde görev alacak uzman kadroları yetiştiriyorlar
Acil Durum ve Afet Yönetimi Bölümü, acil durum ve afet yönetimi alanındaki insan kaynağı ihtiyacını karşılamaya yönelik eğitim alıyor.

Bölümde verilen eğitimlerle afet alanlarında ihtiyaç duyulacak bilgi ve becerilere sahip, can ve mal güvenliğinin sağlanması için gerekli çalışmalara katılabilecek, bilgisiyle destek sağlayabilecek, meydana gelebilecek zincirleme olayların ve ikincil afetlerin önlenmesinde görev alabilecek, hizmet, iş sürekliliğinin aksamaması için gerekli önlemlerin alınması işlerinde rol üstlenebilecek elemanların yetiştirilmesi hedefleniyor.

Bu yıl ilk mezunlarını veren bölüm, uzaktan eğitimin yanı sıra AFAD ile ortak düzenlenen uygulamalı eğitim programlarına katılan öğrencilere, "Acil Durum ve Afet Yönetimi" sertifikalarını verdi.

"Uygulamaya yönelik birtakım programlar hazırladık"
Adapazarı Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Osman Hamdi Mete, AA muhabirine, Acil Durum ve Afet Yönetimi Bölümünün 2015'te kurulduğunu akademik olarak altyapısı hazır olmadığı için bölüme birkaç yıl öğrenci alamadıklarını söyledi. Hazırlıklar tamamlandıktan sonra bölüme ilk öğrencileri 2020'de aldıklarını ifade eden Mete, Türkiye'nin afetlerin sıkça yaşandığı bir ülke olduğu için okul olarak ara eleman yetiştirmek istediklerini belirtti. Firmalar, AFAD, UMKE gibi fiili hizmet veren yerlerle görüştüklerini kaydeden Mete, şöyle konuştu: "Bölümümüzde arama-kurtarma, yangın, ilk yardımla ilgili birtakım dersler var. Uzaktan öğretim olduğumuz için biz bunların tamamını teorik olarak anlatıyoruz. Bunun yetersiz olduğunu düşündüğümüz için uygulamaya yönelik birtakım programlar hazırladık. Bu yıl ilk defa öğrencilerimizi mezun olmadan önce arama kurtarma çalışmaları yapmak üzere okulumuza davet ettik. AFAD'la birlikte bir program hazırladık. Bu program içinde öğrencilerimiz fiili olarak çalıştı, eğitimlerini aldılar. Başarılı olan öğrencilerimize sertifikalarını verdik."

Mete, Türkiye'nin birçok noktasından öğrencilerinin olduğunu, öğrenci portföylerinin genelde üniversiteyi bitirmiş, çalışan kişilerden oluştuğunu ve bu nedenle uygulama faaliyetlerine katılım sayısının az olduğunu vurguladı.

Uygulamaya 20 öğrencinin katıldığını belirten Mete, "Türkiye bir afet bölgesi. Bizim amacımız buraya dikkati çekmek ve bu konuda çalışacak arkadaşları eğitim altına almak. Afet durumlarında arama-kurtarma çalışmalarında eğitimli personele ihtiyaç oluyor. Biz bu eğitimi vermek üzere elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English