Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

AFAD Denizli'deki deprem bölgesine 500 bin lira yardım gönderdi

AFAD, oluşabilecek nakdi ihtiyaçlar için Denizli'deki deprem bölgesine 500 bin lira acil yardım ödeneği gönderdi.

AFAD Denizli’deki deprem bölgesine 500 bin lira yardım gönderdi
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) Denizli'de meydana gelen deprem sonrası oluşabilecek nakdi ihtiyaçlar için bölgeye 500 bin lira aktarıldı.

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Denizli'nin Bozkurt ilçesi Armutalanı köyü yakınlarında meydana gelen 6,0 büyüklüğündeki deprem sonrası iyileştirme çalışmaları sürüyor.

Bölgedeki vatandaşların barınmadan beslenmeye tüm ihtiyaçlarının karşılanması için çalışan AFAD, oluşabilecek nakdi gereksinimler için 500 bin TL ödenek gönderdi.

Bölgeye ulaştırılan çadır sayısı da ihtiyaç ve tedbirler doğrultusunda 505'i AFAD Bölgesel Lojistik Merkezlerinden olmak üzere 525 oldu. Depremden sonra hastanelere başvuran 92 kişiden 85'i taburcu edilirken 7'sinin tedavisi sürüyor.

Geceyi AFAD aile çadırlarında geçiren vatandaşlara sıcak yemek ikram ediliyor. AFAD eş güdümünde alanda çalışan kuruluşlardan Türk Kızılay, 2 bin kişilik kahvaltı ve bin kişilik sıcak yemek dağıtımı yaptı.

İyileştirme safhası çalışmaları 14 kurum ve kuruluşun katkısıyla sürdürülüyor. 475 personelin görev aldığı çalışmalarda 44 araç, 27 ambulans, iki sıcak yemek aracı, 4 jeneratör ve bir helikopter kullanılıyor.

İhtiyaca göre barınma, beslenme ve yaşam malzemelerinin sevk edildiği bölgede, 50 kişilik 25 ekiple hasar tespit analizleri yapılıyor.

Deprem sonrası bölgede, büyüklükleri 0,8 ile 3,7 arasında değişen 157 artçı meydana geldi. Bölgede, depremi yaşayan vatandaşlara destek amacıyla 10 kişilik psikososyal destek ekibi çalışırken Denizli, Afyonkarahisar, İzmir ve Isparta'dan 55 AFAD arama kurtarma uzmanı da alanda görev alıyor.

Sahada koordinasyonun bir merkezden sağlanması için iki AFAD Mobil Koordinasyon Merkezi bölgede konuşlandı.

Öte yandan vatandaşlara, afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girmemeleri uyarısı yapıldı. Yolların acil yardım araçları için boş bırakılması istenirken yardıma ihtiyaç duyabilecek bebek, çocuk, yaşlı ve engellilere destek olunması gerektiği vurgulandı.

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English