Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

AFAD'dan 7,5 büyüklüğünde deprem senaryolu ulusal tatbikat

Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa'da, Kahramanmaraş merkezli 7,5 büyüklüğündeki bir deprem senaryosu gereği tatbikat yapıldı

Anadolu Ajansı haberine göre;

KİLİS (AA) - Kahramanmaraş merkezli 7,5 büyüklüğündeki deprem senaryosu gereği, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa'da tatbikat yapıldı.


Kilis'te senaryo gereği Mübeccel-Suphi Yavaşça Sosyal Bilimler Lisesi ve Mehmet Keçik İlkokulu ile Musabeyli ilçesinde bir evde mahsur kalanların olduğu ihbarları üzerine ekipler, bu binalara doğru harekete geçti.


Olay yerlerine varan AFAD ekiplerinin ilk tespitlerinin ardından binalara çok sayıda acil müdahale ekibi sevk edildi. Ekipler, yaptıkları çalışmalarla mahsur kalanları binalardan çıkararak kurtardı.


Vali Valisi Recep Soytürk, yaşanabilecek bir depreme karşı tüm hazırlıkları gözden geçirmek amacıyla tatbikatın düzenlendiğini söyledi.


- Adıyaman


Adıyaman'da yapılan tatbikatta Eğitim ve Araştırma Hastanesine çadırlar kuruldu.


Daha sonra AFAD UMKE, itfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri, senaryo gereği enkaz alanına ulaşarak enkazda kalan için arama çalışması başlattı.


Enkaz altında yaralıların yerini tespit eden ekipler, çeşitli ekipmanlar kullanarak yaralılara ulaştı. Enkazdan çıkarılan yaralılar daha sonra en yakın hastaneye sevk edildi.


Vali Aykut Pekmez, Adıyaman Geçici Barınma Merkezi'nde kurulan kriz merkezinden tatbikatı ve ekipleri yönetti.


- Şanlıurfa


Şanlıurfa'da da tüm kurumların katılımıyla tatbikat gerçekleştirildi.


Tatbikatta senaryo gereği, Vali Ufuk Akıl başkanlığında Harran Geçici Barınma Merkezi'nde kriz masası oluşturuldu.


Halfeti ilçesinde yıkılan iki binada enkaz altında kalanların olduğu bilgisi üzerine bölgeye çok sayıda kurtarma ve sağlık ekibi sevk edildi.


Daha sonra kent genelinde polis ve jandarma tarafından sorumluluk alanlarında drone ile depremin meydana getirdiği durum tespiti yapılarak hasar gören yerlere ekipler gönderildi.


Enkaza ulaşan ekipler, burada da yıkıntılar altında kalanları kurtardı.


Tüm kurumların yer aldığı tatbikatta, yaralı sayısının çok fazla olduğu bir bölgeye seyyar hastane kuruldu.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English