Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Adaylığını açıklayan Başkan Şen'den 'Yeni Kamyon Garajı' müjdesi

Konya Şoför, Nakliyeci ve Otobomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Şen, 2022 yılında yapılacak genel kurulda yeniden göreve talip olduğunu belirterek, “Yeni Kamyon Garajı müjdemizi de buradan veriyorum” dedi.

Adaylığını açıklayan Başkan Şen’den ’Yeni Kamyon Garajı’ müjdesi
Göreve gelir gelmez ilk yaptıkları çalışmanın taksici ve şehir içi nakliyecilerden durak temsilcileri oluşturmak olduğunu söyleyen Başkan Ahmet Şen, hem esnaf hem Konya için önemli projelerinin olduklarını belirtti. 

Her zaman esnafla iç içe olduklarını aktaran Başkan Şen, “Kimi zaman taksi duraklarında sabah 5 çayını içtik kimi zaman kamyon garajında kimi zaman bir yol kenarında şoför kardeşlerimizle hep bir arada olduk. Hem kendi mesleğim olduğu için hem esnafımızla bir arada olmak adına her hafta kamyon garajında esnafımızla bir araya geldik, taksi duraklarımızı sürekli ziyaret ettik. Mesai kavramı gözetmeksizin ben ve yönetici arkadaşlarımın ve personelimizin telefonuna 24 saat ulaşıldı, esnafımız bize her türlü sorununda rahatça ulaşabildi. Tüm çalışmalarda şoför esnafımızla istişare ederek karar aldık,  biriken sorunları yönetim kurulumuz ve esnafımızla birlikte aştık. Esnafımız için bizimle birlikte mücadele eden köstek değil destek olan yönetim kurulu arkadaşlarıma ve esnaf arkadaşlarıma hususen teşekkür ederim.” dedi.

Başkan Şen, “Görevde olduğumuz süre boyunca esnafların tüm sorunlarını ilgili kurumlara taşıdı, kurtarıcı aracını yenileyerek üyelerin hizmetine sundu, şoför kart uygulamasıyla kamu oyunda güven oluşturarak iş hacmini artırdı, emniyet güçleriyle birlikte korsan taşımacılıkla mücadele etti, UKOME kararıyla ihale yoluyla taksi satışı iptal ederek yeni oluşturulacak duraklarda mevcut taksilerden kura ile belirlenmesi kararını alınarak taksilerin değeri korundu, Şehir Hastanesi taksi durağına noter huzurunda yapılan kura çekilişi ile 20 araçlık taksi durağı oluşturdu, pandemi sürecinde kamyon garajı taksi durakları ve evden eve nakliyat ofislerinde sürekli olarak dezenfekte işlemi yapıldı, tek seferde 26 toplamda 40 adet yeni cep durağı verilerek vatandaşların taksiye ulaşımı kolaylaştırıldı, bekleme kulübesi olmayan durakların kulübeleri yaptırıldı ve Konya Taksi uygulamasıyla vatandaşların taksiye kolayca ulaşmaları sağlandı” ifadelerini kullandı.

YENİ KAMYON GARAJI MÜJDESİ
Konya için çok önemli bir müjdemiz var diyen Başkan Şen, “Hem esnafımız hem de Konya'mız için çok önemli bir projemiz var, "Yapamazsınız, siz kimsiniz de garaj yapacaksınız"  gibi odamızı küçük görüp bugün başkanlığa aday olanlara karşıda "Yeni Kamyon Garajı" müjdemizi de buradan veriyorum. "Yeni Kamyon Garajı" projemiz ile ilgili yer tahsisi yapılıp projeleri tamamlanmış elinizdeki broşürlerde bunlar mevcuttur ve yakın zamanda protokoller tamamlanıp inşallah yapımına başlanacaktır. Bununla ilgili detaylı bir proje tanıtım toplantısını ayrıca düzenleyeceğiz.” şeklinde konuştu.

BAŞKAN ŞEN, KONUŞMASINI ŞÖYLE SÜRDÜRDÜ:
“Değerli arkadaşlar yaklaşık 4 yıllık görev süremizce yapmış olduğumuz çalışmalar ana başlıklarıyla şu şekildedir.

1- Tüm duraklarımıza karar defteri verilip yönetim ve başkan belirlenmesi sağlanmıştır. Durak faaliyetleri daha düzenli bir noktaya taşınmıştır.

7 GÜN 24 SAAT ÜYELERİMİZE HİZMET
2- Küçük Kurtarıcı aracımız eski olduğundan yenisi alınarak üyelerimizin hizmetine sunuldu. Kazalı araçlar ücretsiz arızalılar ise yakıt maliyetine taşınmak suretiyle 7 gün 24 saat üyelerimize hizmet verildi.

3- Mevlana Kalkınma Ajansı ile birlikte Konya Kent İçi Ulaşım Sistemi Sorun Analizi Ve Sürdürülebilir Çözümler Araştırması yapılarak 150 şoför ve 150 vatandaşla görüşmeler yapılarak sorunlar tespit edilmiş akabinde tespit edilen sorunlar Esnaf Odaları birliğimiz, Büyükşehir Belediyesi ile çözümler üretmek üzere faaliyetler düzenlenmiştir.

'KONYA TAKSİ' ARTIK CEP'TE
4- 6 şubat 2020 tarihli 4 nolu UKOME kararında tek seferde 24 adet  yeni cep yeri belirlendi, toplamda 40 adet cep yeri verilmiştir,  bu vesile ile taksici ile vatandaşların birbirlerine ulaşımı kolaylaşmış taksi iş hacmi artırılmıştır.  Şuan konak taksi ve 15 Temmuz taksi durakları için cep çalışmamız devam etmektedir Ayrıca ticari takside 2 yıl olan askı süresi, süresiz olarak uzatılmıştır. Çağın gereklerine ayak uydurmak adına Bizzat odamız tarafından geliştirilen Türkiye'de bir ilk olan  "Konya Taksi" program uygulamasıyla vatandaşların cep telefonlarıyla kendilerine en yakın taksi durağına ulaşmaları sağlandı. Vatandaşlarımızda memnuniyetlerini bizzat odamızı arayarak dile getirdiler.

5- Bölgelerindeki yapısal değişimlerden dolayı Askent, Meram Tıp, Selçuk, Mevlana, Meram, Akıncılar taksi duraklarının yeri odamız imkanlarıyla değiştirilmiş, kulübesi olmayan Selçuk Tıp, Yeniyol, ve Fuar Kızyurdu taksinin kulübeleri yaptırılmıştır. Tepe taksi, Yenigar Şehir Hastanesi taksi duraklarının kulübeleri ihale aşamasındadır.

6- Duraklarımızın eskiyen mobilya, kırılan cam, klima televizyon gibi eksiklikleri tamamlandı, suyu olmayan duraklarımızın su bağlantıları yapıldı. Şoför kardeşlerimizin ortak yaşam alanlarının kalitesi artırılmış oldu.

"KORSAN TAŞIMACILIKLA MÜCADELEYE DEVAM"
7- Korsan taşımacılıkla mücadele kapsamında zabıta ve emniyet güçlerimizle birlikte hareket edilerek birçok korsan tespiti yapıldı 22 Mart 2019 tarihinde emniyet güçleri tarafından 10 korsan taşımacı yakalanıp tutuklandı. 28 Nisan 2019 tarihinde düzenlenen geleneksel otomobil festivalinde korsan ile mücadelede farkındalık oluşturmak için bazı şoför esnaf arkadaşlarımızla katılım sağlandı, bu konuda çalışmalarımız devam etmektedir.

8- Şoför ve 150 vatandaşla görüşmeler yapılarak tespit edilen sorunlar üzerine Şoför Kart uygulaması başlatıldı kayıt dışılığın önüne geçildi, kamuoyunda oluşturulan güven sayesinde iş hacmimizin artması sağlandı.

9- Kamyon Garajında nakliyeci esnafımızla birlikte düzenlenen imza kampanyaları ile şehrimizde bazı çevre yollarında TEDES hız sınırları artırıldı takograf veri aktarım zorunluluğu uzattırıldı, esnafımızın sorunlarının çözümü sağlandı.

10- Hastane, Akaryakıt İstasyonu, Eğitim Kurumu, Lastikçi, alışveriş merkezi gibi bazı tedarik gruplarıyla esnafımız adına indirim anlaşmaları yapıldı.

11- Dini bayramlar ve aşure günlerinde duraklarımıza ikramlarda bulunuldu, kamyon garajında bayramlaşma organizasyonları yapıldı.

12- Plaka atölyesi, muayene istasyonu, galericiler, bayiler ve kamyon garajına yakın bir adrese taşındı. Vatandaşlarımızın ve esnafın ulaşım ve zaman kaybı sorunu çözüldü.

13- Korona virüsle mücadele kapsamında Şehrimizdeki tüm taksi durakları, taksiler ve kamyon garajında ve evden eve nakliyecilerin dükkânlarında dezenfektan işlemi yapıldı kamyon garajı itfaiye aracıyla yıkandı. Ticari taksilerde haftalık dezenfekte işlemi yapılması için ilgili firmalarla anlaşma yapıldı. Şuanda odamız tarafından her hafta sonu dezenfektan işlemi yapılmaktadır. Tam kapanma döneminde esnafımızın çalışması sağlanarak iş kaybı engellenmiş oldu.
 Sokağa çıkma kısıtlaması uygulandığı dönemlerde 65 yaş üstü üyelerimizin ihtiyaçları sorulmak üzere birebir arandı-soruldu ve ihtiyaç beyan eden üyelerimizin ihtiyaçları karşılandı. Gelir kaybı desteği alamayan 160 esnafımızla temasa geçilip destekten faydalanmaları sağlandı.

"TAKSİLER DEĞER KAZANDI"
14- Taksici esnafımız için hayati önemde olan bir çalışmaya da büyükşehir belediyemizle birlikte imza attık Belediye envanterinde de bulunan plakaların satışı iptal edilerek yeni oluşacak duraklara mevcut taksilerden kura ile belirlenmesi kararı alındı. Böylelikle taksilerin plaka değeri korundu, bu karar doğrultusunda Şehir hastanesi taksi durağı adında kura ile 20 araçlık yeni durak oluşturuldu. Bu karardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a ve Ukome yetkililerine hususen teşekkür ederiz. 

"BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ"
15- Birlikte güçlüyüz anlayışıyla Üyelerimizin düğün cenaze gibi acı tatlı günlerinde yanlarında olundu düğünlere çiçek,  şanlı bayrağımızı ve Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim hediye ederek katılım sağlandı. Cenazesi olan üyelerimize geleneklerimiz gereği cenaze yemeği yaptırıldı.
Bu anlattıklarımız yaptıklarımızdı yapacaklarımızı anlatacağımız bir basın toplantısını da ayrıca düzenleyeceğiz. Bizler esnafımızın yanında görevimizin başındayız esnafımızın huzuru refahı için 2022 yılında yapılacak genel kurulda yeniden göreve talibiz, umut ediyoruz ki esnafımız en hayırlı kararı verecektir. 

Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygıyla selamlıyor çalışmalarınızda başarılar görev sürecimizde bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum.”

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 4
  • 2
  • 9
  • 5
  • 3
  • 4
  • 1
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English