Adanaspor-Tuzlaspor maçının ardından

Eklenme Tarihi: 04.12.2021 - 20:43

Adanaspor Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar: "Günün sonunda 1 puan varsa kazançtır. Bu sezon sonunda daha iyi anlaşılacaktır. 1 puan çok değerli" Tuzlaspor Teknik Direktörü Şenol Fidan: "İnşallah bundan sonra yolumuza en iyi şekilde devam edeceğiz"

ADANA (AA) - Spor Toto 1. Lig'in 15. haftasında Tuzlaspor ile 1-1 beraber kalan Adanaspor'da teknik direktör Sait Karafırtınalar, "Günün sonunda 1 puan varsa kazançtır. Bu sezon sonunda daha iyi anlaşılacaktır. 1 puan çok değerli." dedi.


Karafırtınalar, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, maçın genelinde iyi oynadıklarını belirtti.


Oyuncularının bu karşılaşmadan çıkarması gereken dersler olduğuna dikkati çeken Karafırtınalar, "Dakika ve skora göre oynamayı öğrenmemiz lazım. Mücadele etmeyi, takım halinde savunma yapmayı öğrendiğimiz gibi bunu da öğreneceğiz. Bir süreç yaşıyoruz. Sancılı oluyor bazen ama bugün oynanan oyunda üstünlük 25 dakika hariç oyun tamamen bizdeydi diyebilirim. Kaçan penaltı, direkten dönen bir top, kaçırdığımız pozisyonlar var. Belki iyi kullanabilsek duran toplardan daha çok pozisyon da üretebilirdik. Maçtan çıkarılacak çok dersler var. Biz çıkardık, oyuncularımız da çıkaracak. Günün sonunda 1 puan varsa kazançtır. Bu sezon sonunda daha iyi anlaşılacaktır. 1 puan çok değerli." şeklinde konuştu.




- Fidan: "Yolumuza en iyi şekilde devam edeceğiz"


Tuzlaspor Teknik Direktörü Şenol Fidan da Adanaspor'u iyi analiz ettiklerini aktardı.


Adanaspor'un zaman zaman 3-4-3 zaman zaman 3-4-2 taktiğiyle oynadığını vurgulayan Fidan, şunları kaydetti:


"Geriden çıkışlarımıza agresif baskı yapacaklarını biliyorduk. Biz de ona göre bir önlem aldık. 30. dakikadan sonra basit top kayıpları Adanaspor'u seyircisiyle beraber oyunda tuttu. Bunun neticesinde basit bir top kaybında penaltı oldu. Penaltıyı kurtardık ama saya içindeki tavrımız kaos futboluna doğru gitti. İkinci yarı daha çok mücadeleci bir futbol oynadık. İnşallah bundan sonra yolumuza en iyi şekilde devam edeceğiz. İlk penaltı bence penaltı. İkincisi biraz basit geldi."



Kaynak: