Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Adana, Hatay ve Mersin'den deprem bölgesine yardım

Anadolu Ajansı haberine göre;

ADANA (AA) - Adana, Hatay ve Mersin'den, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen deprem nedeniyle bölgeye yardım malzemesi gönderildi.


Tufanbeyli Kaymakamı Ömer Sevgili, Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, AFAD ile koordineli şekilde çalışarak yardımları bölgeye gönderdiklerini belirtti.


Sevgili, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa diledi.


Kampanyaya katılan 11 yaşındaki ortaokul öğrencisi Kerem Alyörük, kış geldiği için babasının kendisine aldığı botu Elazığ'a ulaştırılması için Kaymakam Ömer Sevgili'ye teslim etti.


İlçede, kampanya kapsamında toplanan 1400 elektrikli soba, 300 battaniye, gıda ve giyecek malzemesi, Hükümet Konağı önünde iki kamyona yüklenerek dualar eşliğinde bölgeye uğurlandı.


- Kozan ve Pozantı ilçelerinde de yardım malzemesi toplandı


Kozan Kaymakamlığı, Kozan Belediyesi ve Kozan Kent Konseyi tarafından tarihi Çamurdan Konağı'nda hazırlanan yiyecek, giyecek ve ısıtıcı malzemeler iki kamyona yüklenerek deprem bölgesine yollandı.


Kaymakam Şafak Gürçam, Kozan'ın, birlik, beraberlik ve yardımlaşmada örnek bir ilçe olduğunu belirterek, vatandaşların özellikle ısıtıcı ve nakdi yardım yapılması konusunda istekleri olduğunu söyledi.


Belediye Başkanı Kazım Özgan da Türk milleti olarak birlik beraberlik örneği sergilendiğini belirtti.


Pozantı Kaymakamlığınca düzenlenen kampanyada toplanan kömür, odun, ısıtıcı, battaniye, gıda maddesi, çocuk kıyafetlerinden oluşan yardım malzemeleri de bir tıra yüklenerek Elazığ'a gönderildi.


Kaymakam Muammer Sarıdoğan, üç gün önce başlattıkları kampanyaya tüm Pozantılıların katıldığını aktararak, "Temel besin maddelerinden tutun da battaniyesine ve yakacağına kadar çeşitli eşyalar toplandı. Elini taşın altına koyan ve desteklerini esirgemeyen tüm kuruluşlarımıza, vatandaşlarımıza ve muhtarlarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.


- Hatay'dan yapılan yardımlar


Hatay'da, Dörtyol Belediyesi ve Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından depremzedeler için başlatılan yardım kampanyası tamamlandı.


Kampanya kapsamında toplanan temel yaşam malzemeleri Elazığ'a gönderildi.


Dörtyol ilçesinde de ilkokul öğrencisi iki kardeş, kumbarada biriktirdikleri paraları Elazığ'da depremden etkilenen vatandaşlar için bağışladı.


Mersin'in Silifke ilçesinde de deprem bölgesine gönderilmek üzere yardım malzemesi toplandı.


Silifke Belediyesince başlatılan yardım kampanyasına çok sayıda vatandaş destek verdi. Tırlara yüklenen malzemeler deprem bölgesine uğurlandı.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English