Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Adana'da Suriyeli gencin vurulmasıyla ilgili sanık polis memurunun yargılandığı dava

Savcı, sanığın "kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti

Anadolu Ajansı haberine göre;

ADANA (AA) - Adana'da Suriyeli gencin vurulmasıyla ilgili "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası istenen tutuklu polis memurunun yargılanmasına devam edildi.


Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık polis memuru F.K, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmada, hayatını kaybeden Suriyeli Ali el Hemdan'ın babası müşteki Adnan el Hemdan ile tarafların avukatları da hazır bulundu.


Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı dava dosyasına giren kamera görüntülerinin incelenmesi, bilirkişi raporu, tanık anlatımları ve diğer deliller dikkate alınarak sanık F.K'nın, Suriyeli maktul Ali el Hemdan'a yönelik eyleminden ötürü "kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılması ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesi yönünde görüş sundu.


Savunması alınan F.K. olay nedeniyle vicdan azabı çektiğini belirterek, "Ne kadar pişman olduğumu bildirmek isterim. Sözün bittiği noktadayım. Önceki savunmalarımı tekrar ediyorum." ifadelerini kullandı.


Söz verilen sanık avukatı ise esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma hazırlamak için süre talebinde bulundu.


Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, sanık polis memuru ve avukatına esasa ilişkin savunma hazırlamaları için bir sonraki celseye kadar süre verip duruşmayı erteledi.


Öte yandan duruşma öncesi adliye önünde Çağdaş Hukukçular Derneği Adana Şubesi adına açıklama yapan Avukat Tugay Bek yargılama sürecinin yakın takipçisi olduklarını belirterek atılı suç nedeniyle sanığın cezalandırılmasını istediklerini söyledi.


Merkez Seyhan ilçesinde, 27 Nisan'da Suriye uyruklu Ali el Hemdan'ın (18) silah yaralanmasına bağlı olarak ölümüyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında açığa alınan ve tutuklanan şüpheli polis F.K. hakkında müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English