Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Adana'da bir kişinin kaçırılması olayına karıştıkları iddiasıyla 2 zanlı tutuklandı

Anadolu Ajansı haberine göre;

ADANA (AA) - Adana'da bir kişinin kaçırılması olayına karıştığı öne sürülerek gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si tutuklandı.


İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Koray S'nin (46), bir süre önce Merkez Seyhan ilçesi Yeşilyurt Mahallesi'nde plakasız bir araca bindirilerek kaçırılmasıyla ilgili çalışma başlatıldı.


Asayiş Şubesi Gasp Büro Amirliği ekipleri, bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek, Koray S'nin, Erdal E. adına kayıtlı otomobil ile Yusuf T. (33), Haydar A. (39), Rıdvan T. (31) ve Erol A. (34) tarafından kaçırıldığını belirledi.


Düzenlenen operasyonda, şüpheliler Yusuf T, Haydar A. ve aracın sahibi Erdal E. gözaltına alındı, kaçırılan Koray S. ile diğer zanlılar bulunamadı.


Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, çıkarıldıkları nöbetçi sulh hakimliğince serbest bırakıldı.


Savcılığın üst mahkemeye itirazı üzerine haklarında yakalama kararı çıkarılmasıyla yeniden gözaltına alınan Yusuf T. ve Haydar A, "cebir, şiddet veya hileyle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan tutuklandı, Erdal E. ise serbest bırakıldı.


Polis ekipleri, Koray S'nin bulunması, firari Rıdvan T. ve Erol A. ile bu kişilere yardım ettiği ileri sürülen Emrah T'nin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.


Bu arada, kaçırılan Koray S. ile şüphelilerin, "vakıf faaliyetleri adı altında kuruluş amacı dışında faaliyetlerde bulunduğu" gerekçesiyle kayyum atanan ve kapatma davası devam eden Adana merkezli Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı ile bağlantılı oldukları iddia edildi.


- Satış vekaletini iptal ettirdiği iddiası


Kentte 2018'de Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına yönelik operasyon kapsamında tutuklandıktan bir süre sonra tahliye edilen Koray S'nin, kızı R.S. ve eski eşi Asuman S. üzerine kayıtlı 2 iş yerinin de arasında olduğu çok sayıda gayrimenkulün satış vekaletini noter aracılığıyla Yusuf T'ye verdiği ancak Koray S'nin kaçırılmadan önce Asuman S. ile notere giderek yaklaşık 50 milyon lira değerindeki iş yerinin satış vekaletini iptal ettirdiği öne sürüldü.


- Kaçırılma anı kamerada


Koray S'nin kaçırılması ise bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülere göre, maskeli ve eldivenli zanlı, zorla otomobile bindirdikleri kişinin kurtulmaya çalışması üzerine müdahale edip üzerine aracın kapısını kapatıyor. Bu sırada çevredeki vatandaşlar da ellerine geçenleri araca atarak zanlılara engel olmaya çalışıyor. Ancak şüpheliler hızla bölgeden uzaklaşıyor.


Koray S'yi kaçıran 4 zanlının olaydan kısa süre önce bir arada bulunduğu görüntü de bölgedeki bir güvenlik kamerasına yansıdı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English