Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Adalet Bakanlığı'nın dijital hizmetlerine BM'den ödül

Adalet Bakanlığı, koronavirüs salgını sürecinde adalet hizmetlerini kesintisiz şekilde sürdürmesi dolayısıyla Birleşmiş Milletler (BM) tarafından ödüle layık görüldü.

Adalet Bakanlığı’nın dijital hizmetlerine BM’den ödül
Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü, salgın sürecindeki çalışmaları içeren projesiyle BM'nin bilgi ve iletişim sektöründen sorumlu kuruluşu Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) tarafından resen WSIS (Dünya Bilgi Toplumu Zirvesi) 2021 Ödülleri'ne aday gösterildi.

COVID-19 salgını sürecinde adalet hizmetlerinin kesintisiz sürdürülmesini sağlayan Bilgi İşlem Genel Müdürlüğünce hazırlanan faaliyetler, dünyanın çeşitli yerlerinden bin 270 proje içerisinde yarıştı. Adalet Bakanlığı'nın dijital alandaki hizmetleri, WSIS Uzman Grubunun kapsamlı değerlendirmeleri sonrasında halk oylamasına sunulan 360 proje içinde yer aldı.

Ödül töreni 18 Mayıs'ta
Uluslararası prestiji olan ödül programında, Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü'nün hizmetleri, oylamada en fazla oyu alan projeler arasına girerek "e-çalışma" (e-employment) kategorisinde "bilgi teknolojileri kapsamında COVID-19 önlemlerimiz" (Our Actions Against Coronavirus COVID-19) başlığı altında WSIS 2021 ödülünü almaya hak kazandı.

Ödül töreni 18 Mayıs 2021'de İsviçre'nin Cenevre kentinde çevrim içi olarak düzenlenecek WSIS Ödülleri Forumu'nda verilecek.

Salgın sürecinde ödül getiren uygulamalar
Adalet Bakanlığı'nca COVID-19 salgını dolayısıyla yargı hizmetlerinin aksamaması amacıyla birçok hizmet hayata geçirildi. Uluslararası kuruluştan ödül getiren düzenlemelerden bazıları şöyle:

- Uzaktan çalışma modeli ile ağırlık olarak teknik personelin işlerini evlerinde devam ettirmeleri ve iş yerlerindeki bilgisayarlarına bağlanma imkanı sağlandı.

- İntranet üzerinden erişilebilen sistemlere bağlantı için VPN yazılımı kullanılırken, uzaktan çalışanlar için yetkilendirilmiş depolama ortamları, iletişim ve video konferans araçları, proje yönetim araçları gibi uygulamalar yer aldı.

- Bakanlık merkez birimlerinde uzaktan çalışmayı uygulamak isteyen personele yönelik dizüstü bilgisayar temini ve VPN hizmetleri verildi.

- Yüz yüze toplantı ve ziyaretlere son verilirken, görüşmeler telekonferans ve video konferans yolu ile yapıldı. Önceden planlanmış ya da ihtiyaç duyulan toplantılar çevrim içi ortamlarda gerçekleşti. Düzenlenen toplantılara katılımda gizlilik ve yetkilendirilmiş kişilerin erişebilmesi esasları yerine getirildi.

- İş yeri telefonlarının personelin telefonlarına yönlendirilmesi sağlandı.

- Uzaktan eğitim sistemi çevrim içi platformlar aracılığı ile COVID-19 farkındalık eğitimleri hazırlanarak kullanıcılara sunuldu.

Mobil uygulamalar adalete erişimi hızlandırıyor
Adalet Bakanlığı'nın geliştirdiği mobil uygulamalar da dijital marketlerde vatandaşların hizmetine sunuluyor. Bakanlığın geliştirdiği 5 mobil uygulamayla yargısal süreçler hızlandırılırken bir yandan da vatandaşların adalet hizmetlerine erişimi kolaylaştırılıyor. Avukatlar için CELSE, vatandaşlar için e-Adalet, uzlaştırmacılar için e-Uzlaştırmacı, Arabulucular için e-Arabulucu ve bilirkişiler için e-Bilirkişi uygulamaları ile cep telefonundan bilgi edinme kolaylığı sağlıyor.

Ayrıca, Adalet Bakanlığınca geliştirilen e-Duruşma sistemi de 535 mahkemede uygulanıyor. Yeni sistem, koronavirüsle mücadele döneminde emek ve zaman tasarrufu sağlarken mahkemelerde oluşabilecek yoğunluğu da engelliyor.

WSIS ödülleri
18 ayrı kategoride verilen uluslararası prestijli bir ödül programı olan WSIS Ödülleri'ni Birleşmiş Milletler üye kuruluşlarının neredeyse tamamı destekliyor.

Dünyanın en geniş kapsamlı bilgi iletişim teknolojileri gelişmelerini bir araya getiren organizasyon olan WSIS, ülkelerdeki bilgi ve iletişim teknolojilerinin gelişimini ve gelişmekte olan ülkelerin bilişim altyapılarını iyileştirmeye teşvik etmeyi amaçlıyor.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 2
  • 2
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • A
    Ali
    3 yıl önce

    Avrupada yokmuymus amerikada yokmuymus .dikital hayret .bize bu teknolojiyi satan onlar degilmi nasiloluyorbu

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English