Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Adalet Bakanı Gül Gürcistan'da temaslarda bulundu

Gürcistan Başbakanı Garibaşvili tarafından kabul edilen Abdulhamit Gül, mevkidaşı Bregadze ile bir araya geldi İki ülke adalet bakanlıkları arasında ortak mutabakat imzalandı

Anadolu Ajansı haberine göre;

TİFLİS (AA) - Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün Gürcistan ziyareti kapsamında iki ülke adalet bakanlıkları arasında ortak mutabakata imza atıldı.


Bakan Gül, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği başkent Tiflis'te önce Gürcü mevkidaşı Rati Bregadze ile bir araya geldi.


Gürcistan Adalet Bakanlığı'nda basına kapalı gerçekleşen görüşmeye Adalet Bakan Yardımcısı Yakup Moğul, Adalet Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürü Kasım Çiçek, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan ile Türkiye-Gürcistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Milletvekilli Halil Etyemez de katıldı.


Görüşmeye ilişkin açıklamada, adli konularda bilgi ve deneyim paylaşımının ikili ilişkilere yapıcı katkıda bulunacağı belirtildi.


Bakan Gül, ikili ve heyetler arası görüşmelerde Türkiye'deki yargı reformu ve insan hakları eylem planı kapsamında atılan adımları aktardı, terörle mücadelede adli iş birliğinin önemini vurguladı.


Gürcistan Adalet Bakanı Bregadze ise bakanlığın önceliğinin adalet hizmetlerinin kalitesinin artırılması, insan haklarının güçlendirilmesi ve mevzuat altyapısının gözden geçirilmesi olduğunu söyledi.


Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından Gül ve Bregadze, Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı ile Gürcistan Adalet Bakanlığı arasında ortak mutabakata imza attı.


Bakan Gül ile Bregadze, imza töreninin ardından Gürcistan Adalet Bakanlığının Kamu Hizmetleri Merkezi'nde incelemelerde bulundu.


- Gürcistan Başbakanı Garibaşvili'den Türkiye'ye destek için teşekkür


Bakan Gül daha sonra Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili tarafından kabul edildi. Tiflis'teki hükümet binasında düzenlenen görüşmede, Türkiye ile Gürcistan arasındaki ilişkiler ile bölgesel gelişmeler ele alındı.


Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Garibaşvili'nin, toplantıda, iki ülke arasındaki ilişkileri değerlendirerek, "Bölgedeki gelişmeler ve yeni gerçeklik göz önüne alındığında, ülkenin güvenliğini, istikrarını ve sürdürülebilir kalkınmasını sağlamanın tek yolu komşu ülkelerle etkin iş birliğidir." ifadeleri kullandığı belirtildi.


Başbakan Garibaşvili, ülkesinin toprak bütünlüğü ile egemenliği, Avrupa-Atlantik entegrasyonu konularında verdiği destek için Türkiye'ye teşekkür etti.


Garibaşvili ile toplantısından sonra Bakan Gül ve beraberindeki heyet, Gürcistan Başsavcısı İrakli Şotadze ile bir araya geldi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English