Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Adalet Akademisi Başkanı Özdemir, Antalya'daki eğitim programında konuştu:

"Etkin ve verimli bir adalet sistemi ancak hakim, cumhuriyet savcısı ve yargı personelinin yetkin ve donanımlı olmasıyla mümkün olabilir" "Hakim, savcı eğitimi adaletin, yargının kaderini değiştirecek derecede öneme haizdir"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANTALYA (AA) - Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, etkin ve verimli bir adalet sisteminin ancak hakim, cumhuriyet savcısı ve yargı personelinin yetkin ve donanımlı olmasıyla mümkün olabileceğini söyledi.


Adalet Akademisi ve TİKA tarafından düzenlenen "İnsan Hakları Hukukunda Güncel Meseleler Üzerine Uluslararası Eğitim Programı" Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Antalya Eğitim ve Sosyal Tesisinde başladı.


Özdemir, programın açılışında, Türkiye Cumhuriyeti'nin köklü devlet ve adalet gelenekleri üzerinde yükseldiğini belirtti.


"Adalet mülkün temelidir" sözünün Cumhuriyetin ilk Anayasasından bugüne kadar vurgulanan yargı bağımsızlığı çerçevesinde tezahür ettiğine işaret eden Özdemir, hukuk ve demokrasinin geliştirilmesi hedefine ulaşılması için en önemli adımlardan birinin, hukukun üstünlüğü ile temel hak ve özgürlükleri esas alan bir adalet sisteminin tesisi olduğunu kaydetti.


Özdemir, Yargı Reformu Strateji Belgesi ve İnsan Hakları Eylem Planı'nın bu amaçla kabul edildiğini belirterek, "Etkin ve verimli bir adalet sistemi ancak hakim, cumhuriyet savcısı ve yargı personelinin yetkin ve donanımlı olmasıyla mümkün olabilir." dedi.


- Yabancı ülke hakim ve savcılarına da eğitim veriliyor


Adalet Akademisinin "Güven veren adalet için etkin eğitim" anlayışını temel alan vizyonuyla aday eğitimi, hakim ve savcı eğitimleri yaptığını aktaran Özdemir, kamu kurumlarına yönelik de hukuk ve adalet konularında hizmet içi eğitimler düzenlediklerini bildirdi.


Özdemir, yabancı ülke hakim ve savcılarına yönelik yurt dışı eğitim faaliyetlerini de sürdürdüklerini vurguladı.


Hukuka ve insan haklarına bağlı, tarafsız, bağımsız, hür vicdanıyla karar veren, meslek etik ilkelerini benimseyen, toplumun adalet ihtiyacına cevap verebilecek nitelikte hakim ve savcılar yetiştirmeyi amaçladıklarını anlatan Özdemir, "Hakim savcı eğitimi adaletin, yargının kaderini değiştirecek derecede öneme haizdir. Bu yüzden adaylıkla başlayan kesintisiz ve sürdürülebilir nitelikli eğitim felsefesine inanıyoruz." diye konuştu.


- Türkiye'nin yargı alanındaki tecrübeleri paylaşılıyor


TİKA Eğitim Projeleri Koordinatörü Mustafa Haşim Polat da Türkiye Adalet Akademisi ile ortaklaşa düzenledikleri eğitimlerde, Türkiye'nin yargı alanındaki tecrübelerini paylaştıklarını dile getirdi.


Polat, "Her türlü sorunu yaşayabileceğimiz bir coğrafyada elde ettiğimiz tecrübenin, dostlarımız için tekrar yaşanmadan kıymetli olsun isteriz." ifadesini kullandı.


10 ülkeden 49 yargı mensubunun katıldığı "İnsan Hakları Hukukunda Güncel Meseleler Üzerine Uluslararası Eğitim Programı" 27 Mayıs'ta sona erecek.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English