Son Dakika Haberler

Kayseri, Yozgat, Kırıkkale'de 52. Kütüphane Haftası dolayısıyla "Kitap Okuma Şenliği" düzenlendi

Anadolu Ajansı haberine göre;
KAYSERİ (AA) - Kayseri, Yozgat ve Kırıkkale'de, 52. Kütüphane Haftası dolayısıyla kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.

Kayseri'de Mimar Sinan Parkı'nda düzenlenen etkinlikte, aralarında yaşlıların da bulunduğu 100 kişi, 30 dakika kitap okudu.

Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, burada yaptığı konuşmada, amaçlarının, insanların tekrar kitaba ve kitabın merkezi kütüphanelere dönmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Türkiye'de kitap okuma oranlarının düşük olduğuna dikkati çeken Aktaş, çeşitli çalışmalarla bu oranı artırmaya çalıştıklarını, bugün düzenlenen etkinliğin küçük de olsa bu çalışmalara katkısı olacağını dile getirdi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş ise kütüphane, kitap ve okumaya dikkati çekmek, farkındalık yaratmak amacıyla "sessiz kitap okuma etkinliği" düzenlediklerini belirtti.

İnternet kullanımının yaygınlaşmasıyla insanların kitaptan, kütüphaneden ve kitap okuma alışkanlığından uzaklaştığını ifade eden Taymuş, "Ancak bunun zararını görenler son yıllarda yeniden kütüphanelere dönmeye başladı. Bugün kütüphanelerimizde yer bulunmuyor. Çok yoğun talep var. Biz de bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Amacımız, insanlarımızı kütüphanelerle, kitaplarla buluşturmak, farkındalık yaratmak." dedi.

- Yozgat

Yozgat'ta, 52. Kütüphane Haftası dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte, vatandaşlar toplu halde yarım saat kitap okudu.

Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürü Lütfü İbiş, gazetecilere yaptığı açıklamada, 52. Kütüphane Haftası dolayısıyla çeşitli organizasyonlar yaptıklarını aktardı.

Yapılan organizasyonlar çerçevesinde kitap okuma etkinliği düzenlediklerini ifade eden İbiş, "Yapmış olduğumuz etkinliklerden biri de Türkiye genelinde 12.30-13.00 saatleri arasında sembolik olarak kitap okuma etkinliği. Bizler de Yozgat'ta bu etkinliğimizi Cumhuriyet Meydanı'nda icra ediyoruz. Amacımız halkımızı ve öğrencilerimizi kitap okumaya teşvik etmek, boş zamanlarını kitap okuyarak değerlendirmelerini sağlamak." diye konuştu.

İbiş, hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kütüphane haftasını kutlamaya devam edeceklerini ifade etti.

- Kırıkkale

Kırıkkale'de, Cumhuriyet Meydanı'nda kitap okuma programı düzenlendi.

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Zeliha Atay, 1964 yılından bu yana her yıl mart ayının son haftasının ülke çapında "Kütüphane Haftası" olarak kutlandığını söyledi.

Kütüphanelerin eğitim, kültür ve bilgi merkezleri olduğunu anlatan Atay, şöyle dedi:

"Bireysel ve toplumsal gelişmenin temel yapı taşlarından biri olan kütüphanelere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalık düzeyinin geliştirilmesi ve kütüphanelerin bilgiye erişimdeki vazgeçilmez rolüne dikkat çekilmesi amacıyla etkinlikler düzenliyoruz. Sümerlilerin yazılarıyla binlerce yıl önce başlayan okuma yolculuğu günümüzde de devam ediyor. Kütüphane farklılığı kabul etmenin, hoşgörünün kaynağıdır, aydınlıktır, aydınlatır, bir şehrin ve bir ülkenin kalbidir."

Program, Vali Yardımcısı Abdullah Arslaner ile öğrenci ve vatandaşların bir süre kitap okumasının ardından son buldu.

- Sivas

Suşehri ilçesinde Kütüphane Haftası dolayısıyla program yapıldı.

İlçe Halk ve Çocuk Kütüphanesi'nde düzenlenen programda konuşan Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi, kütüphanelerin Anadolu coğrafyasının tapusu olduğunu anlattı.

İnternetin kitapların hazını vermediğini belirten Perçi, Suşehri Halk ve Çocuk Kütüphanesi'nde kitap sayısını artırmak istediklerini belirterek, "Hedefimiz 100 bin kitap fakat şuanda yaklaşık 27 bin kitap bulunmaktadır. Hedefimize gitmek için herkesin destek vermesi gerektiğini düşünüyorum." sözlerine yer verdi.

İlçe Halk ve Çocuk Kütüphanesi Müdürü Dursun Ahmet Acar ise ilçedeki kütüphanenin 1950 yılında açıldığını ifade ederek, kütüphanede kitapların bulunmasından çok okunmasının önem arz ettiğini dile getirdi.

Kütüphanede en fazla kitap okuyan vatandaşlara plaket, en çok kitap okuyan 10 öğrenciye altın, 40 öğrenciye ise çeşitli hediyeler verildi.

Programa, İlçe Garnizon Komutanı Yarbay Hüseyin Aydın, İlçe Emniyet Müdür Vekili Emniyet Amiri Engin Keskin, AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Yüce, kurum amirleri ve okul yöneticileri katıldı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English