Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

ABD, Mısır'a ait doğalgazın Ürdün ve Suriye üzerinden Lübnan'a ihraç edilmesine yeşil ışık yaktı

Anadolu Ajansı haberine göre;

BEYRUT (AA) - ABD'nin, Mısır'a ait doğalgazın Ürdün ve Suriye üzerinden Lübnan'a ihraç edilmesi konusunda tarafları Esed rejimi için uygulanan "Sezar Yaptırım Yasası"ndan muaf tutacağı bildirildi.


Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan habere göre, Lübnan Enerji Bakanı Velid Fayyad'ın, başkent Beyrut'ta temaslarda bulunmak üzere bulunan ABD Dışişleri Bakanlığı Enerji Güvenliği Danışmanı Amos Hochstein ile bir araya geldiği ifade edildi.


Haberde, Hochstein ve Fayyad'ın, Lübnan'ın bir süredir içerisinde bulunduğu elektrik krizinin çözümü için Suriye üzerinden Mısır'dan doğalgaz, Ürdün'den de elektrik ithal edilmesini görüştükleri kaydedildi.


Ayrıca, Hochstein'ın, Lübnanlı Bakan Fayyad'a, Suriye üzerinden Mısır'dan doğalgaz ve Ürdün'den elektrik ithal edilmesi halinde ilgili tarafların Esed rejimi için uygulanan "Sezar Yaptırım Yasası"ndan muaf tutulacağı teminatı verdiği belirtildi.


- Lübnan'daki elektrik krizi


Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, 19 Ağustos'ta Mısır gazı ve Ürdün elektrik akımının Suriye üzerinden ülkesine ulaştırılması konusunu ABD'nin Beyrut Büyükelçisi Dorothy Shea ile ele almıştı.


Lübnan Cumhurbaşkanlığının yazılı açıklamasına göre Shea, ABD yönetiminin, Ürdün'den Lübnan'a elektrik getirilmesi konusunda Beyrut yönetimine yardım etmeye karar verdiğini Avn'a iletmişti. Shea, Mısır'dan tedarik edilecek gazla Ürdün'de elektrik üretileceğini ve bu elektriğin Suriye üzerinden hatlarla Lübnan'a getirilebileceğine işaret etmişti.


ABD'nin yeşil ışık yakması üzerine Lübnan'dan bir üst düzey heyet, 4 Eylül'de Suriye'de Esad rejimi Dışişleri Bakanı Faysal el-Mikdad, Petrol ve Maden Kaynakları Bakanı Bessam Taame ve diğer bazı isimlerden oluşan kişilerle toplantı yapmıştı.


Esed rejimi, Beyrut'un, Mısır'dan gaz ve Ürdün'den de elektrik akımının Suriye toprakları üzerinden ülkenin kuzeyine ulaştırılması talebini memnuniyetle karşılamıştı.


Lübnan'daki Hizbullah'ın, Suriye'deki Banyas limanı üzerinden, İran'dan ithal edilen benzin ve diğer akaryakıtı Lübnan'a gayriresmi bir şekilde getirmesi üzerine Beyrut yönetimi, Mısır-Ürdün-Suriye doğalgaz ve elektrik hattı projesini daha da hızlandırmaya başlamıştı.










Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English