Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

ABD Dışişleri Bakanı Blinken ve Jill Biden, Uluslararası Cesur Kadınlar Ödüllerini takdim etti

Türkiye'den Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ödüle layık görüldü

Anadolu Ajansı haberine göre;

WASHINGTON (AA) - ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve ABD Başkanı Joe Biden'ın eşi Jill Biden, Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü'ne layık görülen aralarında Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü'nün de bulunduğu 14 kadına ödüllerini verdi.


ABD Dışişleri Bakanlığının 2007'den bu yana her yıl Dünya Kadınlar Günü'nde düzenlediği Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü Töreni'ne bu yıl Bakan Blinken ve "First Lady" Jill Biden ev sahipliği yaptı.


Törende konuşan Blinken, ödül verilen kadınların birçoğunun ülkelerinde tehdit ve polis tacizlerine rağmen kadın haklarını ve özgürlükleri savunduklarını belirtti.


Blinken, "Onlar bize bir şey hatırlatıyor. Kadınların, siyasi, ekonomik ve soysal gücün yarısından azına hükmettiği yerlerde bile insan hakları, demokrasi ve adalet konusundaki değişimlere öncülük ettiğini unutmamalıyız." dedi.


Kadınları tek tek tanıtan Blinken, Güllü ile ilgili şu ifadeleri kullandı:


"Canan Güllü, bir kadın hakları aktivisti ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı'dır. Geçen yıl, Türkiye'nin aile içi şiddete karşı tesis edilen insan hakları antlaşması olan İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine karşı başarılı bir örgütleme yapmıştı."


Güllü'yü ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield takdim etti.


Satterfield, Güllü'nün uzun yıllar kadın hakları ve cinsiyet temelli şiddet ile mücadelesine vurgu yaparak özellikle de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sırasında evlerde izole edilen kadınlara yardım ve destekte bulunduğunu söyledi.


- First Lady Biden'den diplomasi mesajı


Toplantıda konuşan First Lady Biden ise eski Başkan Donald Trump'ın dönemine imada bulunarak, "Son birkaç yılda Dışişleri mensuplarımız diplomasinin ne kadar kırılgan ve kritik olduğunu gördüler. Ülkemizin karşı karşıya kaldığı zorluklar hizmet ettiğiniz ülkelerde demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü için daha çok mücadele etmeniz konusunda size ilham versin." dedi.


Ödüle layık görülen kadınlara da hitap eden Biden, "Başkan ve Bakan Blinken, sizin inancınızın ödüllendirilmesini sağlayacaklardır. ABD (dünyaya) liderlik edecek çünkü yolu siz açıyorsunuz." dedi.


ABD Dışişleri Bakanlığı bu yıl Venezuela, Guatemela, Kongo, Belarus, İran, Mynamar ve Çin dahil farklı ülkelerden 14 kadına Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü verdi.


Bakanlık ayrıca, farklı zamanlarda öldürülen 7 Afgan aktivist kadını ise onur ödülüne layık gördü.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English