Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Ekvador'u ziyaret etti

Anadolu Ajansı haberine göre;

BOGOTA (AA) - ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, birçok konuda iş birliğini güçlendirmek ve temaslarda bulunmak üzere Ekvador'a çalışma ziyaretinde bulundu.


Ekvador Devlet Başkanı Guillermo Lasso, Blinken ile görüşmesinde, demokrasinin güçlendirilmesi, göç ve ekonomik sorunlara çözüm için iki ülkenin iş birliğine yönelik konuların ele alındığını söyledi.


ABD ile ticaret anlaşmasının ülkesi için önceliklerden biri olduğunu belirten Lasso, "Ticari anlaşma, yeni pazarlar açacak ve fırsatlar yaratacaktır. Genelleştirilmiş Tercihler Sisteminin yenilenmesini Dışişleri Bakanına teklif edeceğiz. Ticareti güçlendirmek ve yatırım çekmek, bu ülke için çok önemli." ifadelerini kullandı.


Lasso, Blinken'in ziyaretine ve ABD'nin ülkesine desteğine teşekkür etti.


- "Dışişleri Bakanı olarak Ekvador'a ilk ziyaretim"


İki ülke arasındaki dostluğun Devlet Başkanı Lasso önderliğinde büyüdüğüne vurgu yapan Blinken ise "Dışişleri Bakanı olarak Ekvador'a ilk ziyaretim. Bölgede demokratik değerleri, güvenliği ve refahı teşvik etmek için ortaklarımızla bir araya gelmekten memnuniyet duyuyorum." dedi.


Blinken, Ekvador'un ABD'nin ana ticaret ortağından biri olduğuna dikkati çekerek, ülkeler arasındaki ikili ticaretin 2020'de 10 milyar doları aştığını aktardı.


- Dışişleri bakanları basın toplantısı düzenledi


Blinken ile Ekvador Dışişleri Bakanı Mauricio Montalvo da heyetlerarası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.


Blinken, iki ülke arasındaki ticaretin arttırılması için müzakerelerin başladığını kaydederek, ABD Kalkınma Finansman Kurumunun Ekvador'daki küçük ve orta ölçekli işletmeler, özellikle de kadınlar için şimdiden yatırım ve kredi imkanları açtığını bildirdi.


Uyuşturucu kaçakçılığı, yolsuzlukla mücadele, kara para aklama, diğer uluslararası suçlar, polisle iş birliği gibi birçok konuda halihazırda anlaşmaların yapıldığını anlatan Blinken, "Ekvador'da aktif olarak çalışan bir ofisimiz var, 30 milyon dolardan fazla ikili yardım, finansman, eğitim var, her şey zaten birlikte yaptığımız bir çalışmadır." şeklinde konuştu.


- ABD'li 16 misyonerin kaçırılması


Blinken, kaçırılan ABD'li 16 misyonerin kurtarılması için Haiti'ye bir ekip gönderildiğini hatırlatarak, bu ülke polisiyle sürekli temas halinde olduklarını söyledi.


Haiti'nin birçok bölgesinde çetelerin faaliyet gösterdiğine işaret eden Blinken, "Bu çok daha geniş bir sorunun parçası ve sürdürülemez bir güvenlik durumudur." dedi.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English