Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

ABD'de Uber seferlerinde 2 yılda 5 bin 981 cinsel saldırı yaşandı

Mobil ulaşım ağı üzerindeki seferlerde 2017-2018 yıllarında 19 cinayet işlendi, 107 kişi araçların karıştığı kazalarda hayatını kaybetti

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Mobil ulaşım şirketi Uber, ABD'de mobil ağı üzerinden yapılan araç seferlerinde 2017-2018 yıllarında 5 bin 981 cinsel saldırı, 19 cinayet vakası yaşandığını, 107 kişinin de kazalarda hayatını kaybettiğini bildirdi.


Şirket, ilk kez ABD'de mobil ağı üzerindeki araç yolculuklarında yaşanan güvenlik sorunlarını verilerle ortaya koyan bir rapor yayımladı.


2017 ve 2018 yıllarını kapsayan raporda, ABD'deki 2,3 milyar araç seferinde, 2017'de 2 bin 936, 2018'de ise 3 bin 45 cinsel saldırı vakası yaşandığı belirtildi. Cinsel saldırıların, 2017'de 229'u, 2018'de 235'ini tecavüz vakaları oluşturdu.


- İki yılda 126 kişi hayatını kaybetti


Raporda, seferler sırasında 2017'de 10, 2018'de 9 cinayet vakası yaşandığı, 2017'de 49, 2018'de ise 58 kullanıcının araçların yaptığı kazalarda hayatını kaybettiği ifade edildi.


Cinayet ve ölümlü kaza oranlarının, ülke genelinde ulaşım ve motorlu taşıtlarla bağlantılı vakalara göre düşük olduğu savunulan raporda, ABD'de geçen yıl motorlu taşıtların dahil olduğu 36 bin ölümlü kazanın, 2017'de ise 20 bin cinayet vakasının yaşandığı kaydedildi.


- Londra'daki lisansı güvenlik gerekçesiyle yenilenmemişti


İngiltere'nin Londra kentinde ulaşım hizmetlerinden sorumlu toplu taşıma birimi Transport For London (TfL), geçen ay Uber'in süresi dolan çalışma ruhsatının güvenlik soruları nedeniyle yenilenmeyeceğini bildirmişti.


Kurumdan yapılan açıklamada, Londra'da toplam 45 bin sürücünün bünyesinde çalıştığı Uber'in düzenli olarak yanlış uygulamalarda bulunduğu, izinleri olmayan sürücülerin başka sürücülerin hesaplarına fotoğraflarını yükleyerek kullandıkları, bu şekilde yakın zamanda yaklaşık 14 bin usulsüz sürüşün gerçekleştiği kaydedilmişti.


Açıklamada, denetim kuruluşları tarafından çalışması yasaklanan sürücülerin yine Uber üzerinden yeni hesaplar açıp çalışarak yolcuların güvenliğini tehlikeye attığı vurgulanmıştı.







Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English