Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

ABD'de Kovid-19 vaka sayısı ve can kaybı en yüksek seviyelere çıktı

ABD’de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında günlük vaka ve can kaybı ile hastaneye kaldırılma oranları en yüksek seviyeye ulaştı.

ABD’de Kovid-19 vaka sayısı ve can kaybı en yüksek seviyelere çıktı
Kovid-19 verilerinin derlendiği Worldometers'e göre, dünden bu yana ABD’de Kovid-19 bağlantılı nedenlerle hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin sınırına dayanarak 2 bin 978'i buldu.

ABD’de salgının yayılmaya başladığı ilk dalga döneminde günlük ölü sayısı sadece 15 Nisan'da 2 bin 600’ü geçmişti.

Ülkede hızla artışı devam eden vaka sayısında da en üst seviyeye ulaşıldı. Dünden bu yana rapor edilen günlük vaka sayısının 200 binin üzerinde olduğu kaydedildi. 

Worldometers'e göre, ülkede marttan bu yana devam eden salgından hayatını kaybedenlerin toplam sayısı 280 bin 521 olurken, vaka sayısı da 14 milyon 355 bin 449'a ulaştı.

-Hastanelerin doluluk oranı arttı

Kovid-19 bağlantılı hastanelere kaldırılmaları takip eden Kovid Takip Projesi adlı siteye göre, son bir günde 100 bin 200’den fazla kişinin hastanelerde Kovid-19 nedeniyle tedavi altına alındığı belirtildi.

CNBC’ye konuşan Brown-Lifespan Merkezi yöneticisi Dr. Megan Ranney, hastanelerde yatak ve sağlık çalışanı sayısının yetersiz hale gelmeye başladığını belirterek, “Normal zamanlarda bile dolu olan sağlık sistemimizin yükünün üzerine şimdi fazladan 100 bin hasta eklemek neredeyse akıl almaz bir durum." ifadelerini kullandı.

Öte yandan sağlık yetkilileri, rakamların son birkaç gündür bu kadar artış göstermesinde, geçen hafta kutlanan Şükran günü (Thanksgiving) tatili nedeniyle raporlamaların ertelenmiş olabileceğini, normal raporlamaya dönüldüğünde sayıların azalma eğilimi göstermesini ümit ettiklerini kaydetti.

-“Aralık, ocak ve şubat ayları çok zor geçecek.”

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) Direktörü Dr. Robert Redfield, dün yaptığı açıklamada virüsten dolayı ABD'de ölü sayısının 450 bini bulabileceğini düşündüklerini aktararak, “Gerçek şu ki aralık, ocak ve şubat ayları çok zor geçecek.” uyarısında bulunmuştu.

CDC Seyahat Sağlık Birimi Başkanı Dr. Cindy Friedman da dünkü basın toplantısında, yaklaşan Noel tatili nedeniyle Amerikalılara Kovid-19 virüsünün daha fazla yayılmasını engellemek için seyahatlerini erteleyerek evde kalmaları çağrısı yapmıştı.

Friedman, “Seyahat edenlerden virüsü taşıdığı halde belirti göstermeyen küçük bir grup dahi bir toplumdan diğerine yüzbinlerce yeni enfeksiyon taşımasına neden olabilir.” değerlendirmesinde bulunmuştu.

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci ise salı günü, Şükran günü tatilinden sonra artan vaka ve can kayıpları için “dalga üstüne dalga” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English