Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

ABD'de dış ticaret açığı ekimde arttı

Ülkenin dış ticaret açığı, ekimde bir önceki aya göre yüzde 1,7 artarak 63,1 milyar dolara çıktı Söz konusu dönemde dış ticaret açığına ilişkin piyasa beklentisi, 64,8 milyar dolar olması yönündeydi ABD'nin bu dönemde ihracatı yüzde 2,2 artışla 182 milyara dolara yükselirken, ithalatı yüzde 2,1 artarak 245,1 milyar dolara yükseldi

Anadolu Ajansı haberine göre;

WASHINGTON (AA) - ABD'de dış ticaret açığı, ekimde bir önceki aya kıyasla yüzde 1,7 artarak 63,1 milyar dolara çıktı.


ABD Ticaret Bakanlığı, ekim ayına ilişkin dış ticaret verilerini açıkladı.


Buna göre, ülkenin dış ticaret açığı, ekimde bir önceki aya kıyasla yüzde 1,7 artarak 63,1 milyar dolara yükseldi.


Söz konusu dönemde dış ticaret açığına ilişkin piyasa beklentisi, 64,8 milyar dolar olması yönündeydi.


Eylül ayına ait dış ticaret açığı verisi ise 63,9 milyar dolardan 62,1 milyar dolara revize edildi.


Söz konusu dönemde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ABD'nin ihracat ve ithalatı üzerinde etkili olmaya devam etti.


Ülkenin ihracatı, ekimde bir önceki aya göre yüzde 2,2 artarak 182 milyar dolara yükseldi. İthalatı da aynı dönemde yüzde 2,1 artarak 245,1 milyar dolara çıktı.




- Ticaret açığı Çin ile arttı, AB ile azaldı


ABD'nin sene başında birinci faz ticaret anlaşması imzaladığı Çin ile arasındaki ticaret açığı, ekimde artış gösterdi.


Ülkenin Çin ile olan ticaret açığı, ekimde bir önceki aya göre yüzde 9,1 artarak 26,5 milyar dolara çıktı. ABD'nin Çin'e ihracatı bu dönemde 13,1 milyar dolar olurken, ülkeden yapılan ithalat 39,7 milyar dolar olarak kaydedildi.


Aynı dönemde ABD'nin Avrupa Birliği (AB) ile olan ticaret açığı ise aylık yüzde 9,2 azalarak 15,7 milyar dolara düştü. ABD'nin AB'ye ihracatı 19,4 milyar dolar olarak hesaplanırken, bölgeden yaptığı ithalat 35,2 milyar dolar oldu.


Bu dönemde ABD'nin dış ticaret açığı verdiği diğer ülkeler arasında Meksika (11,8 milyar dolar), Japonya (5,7 milyar dolar), Almanya (5,2 milyar dolar), Güney Kore (3 milyar dolar), Tayvan (3 milyar dolar), Hindistan (2,6 milyar dolar), İtalya (2,5 milyar dolar) ve Kanada (1,3 milyar dolar) yer aldı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English