Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

ABD'de bu sene yaklaşık 70 bin yasa dışı göçmen çocuk gözaltında tutuldu

ABD'de Donald Trump yönetiminin, bu yıl yaklaşık 70 bin göçmen çocuğu gözaltında tuttuğu bildirildi Ailelerinden ayrı olarak alıkonulan çocukların sayısında geçen yıla göre yüzde 42 artış bulunuyor

Anadolu Ajansı haberine göre;

NEW YORK (AA) - ABD'de Donald Trump yönetiminin katı göçmen politikaları sonucu bu yıl yaklaşık 70 bin yasa dışı göçmen çocuğun gözaltında tutulduğu bildirildi.


The Associated Press ve ulusal PBS kanalındaki Frontline programının göçmen çocuklara yönelik ortak araştırmasında, bu yıl 18 yaşından küçük toplam 69 bin 550 göçmen çocuğun gözaltına alındığı belirtildi.


Araştırmada, ailelerinden ayrı alıkonulan çocukların sayısında geçen yıla göre yüzde 42 artış olduğuna dikkat çekildi.


- Halen 4 bin civarında çocuk gözaltında


Gözaltına alınan her 10 çocuktan 9'unun Guatemala, Honduras ve El Salvador gibi Orta Amerika ülkelerindeki şiddet olaylarından kaçmak için sınırdan ülkeye yasa dışı yollardan giriş yapmaya çalışırken yakalandığı kaydedilen araştırmada, son iki yılda sınırda yakalanarak gözaltında tutulan çocuk sayısındaki keskin artışın bir nedeninin de gözaltında tutulma süresinin uzaması olduğuna işaret edildi.


Araştırmada, ABD Başkanı Donald Trump'ın göreve gelene kadar federal birimlerin gözetiminde 2 bin 700 civarında göçmen çocuğun tutulduğu ve ortalama bir ay içinde aileleri, akrabaları veya koruyucu kimselere teslim edildiği ancak son iki yılda gözaltı süresinin uzaması sonucunda aynı anda gözaltında tutulan çocukların 13 binlere kadar çıktığı vurgulandı.


Trump yönetiminin, Orta Amerikalı göçmenlerin ABD-Meksika sınır üzerinden düzensiz göçünü önlemek amacıyla 2018 ilkbaharında benimsediği "sıfır tolerans" politikası kapsamında gözaltında tutulan 18 yaş altı çocukların bir kısmının ülkeden sınır dışı edildiği ifade edilen araştırmada, bir kısmının da ABD'deki aile veya akrabalarına teslim edildiğinin altı çizildi.


Halen 4 bin civarında çocuğun ise gözaltı ve bakım tesislerinde tutulduğu kaydedildi.


- Gözaltında kalan çocuklar travmatik ve psikolojik sorunlar yaşıyor


Araştırmada, Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre, dünyada hiçbir ülkede bu kadar yüksek oranda çocuğun ailesinden koparılarak gözaltında tutulmadığı vurgulanarak, gözaltında bulunan çocukların uzun dönemde travmatik ve psikolojik sorunlar yaşadığına da dikkat çekildi.


Harvard Üniversitesi Gelişen Çocuk Merkezi Direktörü Dr. Jack Shonkoff, çocukların yaşadığı ilk deneyimlerinin beyinlerine ve bedenlerine yerleştiğine işaret ederek, on yıllar süren araştırmaların sonucunda ailelerinden uzak tutulan çocukların sağlık sorunu yaşadığının ispatlandığını söyledi.


Shonkoff, "Ailevi ilişkiler sağlıklı beyin gelişimini teşvik ediyor. Bu ilişkiler koparsa, küçük çocuklar ihtiyaç duyduğu pozitif uyarmadan mahrum oluyor ve gelişmekte olan devrelerini bozan strese maruz kalıyor." değerlendirmesinde bulundu.


- Trump, 2019 için 2,8 milyarlık bütçeyi imzalamıştı


ABD Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanlığı Sözcüsü Mark Weber ise Mültecileri Yerleştirme Ofisinin, inanılması zor şartlar altında tarihinde görülmemiş sayıda göçmen çocuğa yönelik barınma programını yönetmesinden dolayı takdir edilmesi gerektiğini savundu.


Sene başında medyaya yansıyan haberlerde, göçmen çocukların tutulduğu gözaltı ve barınma tesislerine acil finansal destek çağrıları yapılmış, aksi takdirde gözaltında tutulan binlerce göçmen çocuğun en temel insani ihtiyaçlarının risk altına gireceği ve bunun da yaralanma ve ölümlere neden olabileceği kaydedilmişti.


ABD Başkanı Trump da 2019 yılı için 2,8 milyarlık bütçeyi göçmen çocuklarının barınma, ulaşım ve bakım masraflarında kullanılmak üzere imzalamıştı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English