Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

ABD, Açık Semalar Anlaşması'ndan çekilme kararıyla ilgili Rusya'yı bilgilendirdi

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov: "Rusya, anlaşmaya bağlı kalıyor. Sözleşmenin korunması için çabalayacağız"

Anadolu Ajansı haberine göre;

MOSKOVA (AA) - Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, ABD'nin Açık Semalar Anlaşması'ndan çekilme yönündeki kararıyla ilgili kendilerini bilgilendirdiklerini belirterek "Rusya, anlaşmaya bağlı kalıyor. Sözleşmenin korunması için çabalayacağız." dedi.


Ryabkov, video konferans yoluyla katıldığı bir tartışma programında, ABD'nin Açık Semalar Anlaşması'ndan çekilme yönündeki kararını değerlendirdi.


ABD'nin anlaşmadan çekilmesiyle ilgili Rusya'yı bilgilendirdiğini aktaran Ryabkov, "Bugün, ABD'nin Moskova Büyükelçiliğinden bir nota aldık. Bu notada, ABD'nin anlaşmadan çekilmesiyle ilgili gerekli prosedürü başlatma yönünde karar aldığı belirtiliyor." ifadesini kullandı.


Anlaşmanın korunması için ABD ile diyaloğu sürdürmeye hazır olduklarını vurgulayan Ryabkov, ancak bunu ABD'nin koştuğu şartlar doğrultusunda yapmak istemediklerine dikkati çekti.


Ryabkov, "ABD'nin şartları kesinlikle kabul edilemez, temelsiz ve mantıksızdır." değerlendirmesinde bulundu.


Anlaşmanın önemine işaret eden Ryabkov, "Rusya, anlaşmaya bağlı kalıyor. Sözleşmenin korunması için çabalayacağız." ifadesini kullandı.


- ABD'nin çekilme kararı


ABD Başkanı Donald Trump, Rusya sorumluluklarını yerine getirene kadar Açık Semalar Anlaşması'ndan çekileceklerini açıklamıştı.


Rusya ve ABD, askeri faaliyetlerde şeffaflığı teşvik etmek, silah kontrolünü ve diğer anlaşmaları gözlemlemeyi kolaylaştırmak amacıyla silahsız keşif uçuşlarına izin veren Açık Semalar Anlaşması'nı imzalayan 34 ülke arasında yer alıyor.


Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) coğrafyasında güven ve güvenlik artırıcı önlem olarak öngörülen ve 1992'de imzaya açılan Açık Semalar Anlaşması'nın tarafları arasında Türkiye de bulunuyor.


Rusya, 2-5 Şubat 2016'da Açık Semalar Anlaşması çerçevesinde Türkiye'de gözlem uçuşu talep etmiş, bu uçuşunun rotası üzerinde Açık Semalar Anlaşması çerçevesinde mutabakat sağlanamamış ve uçuş gerçekleşmemişti.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English