Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

AB ortaklı otonom araç geliştirme projesi kapsamında çalıştay yapılacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında uygulanan proje ile akıllı ve haberleşen otonom araç yazılımlarının geliştirilmesi, prototip üretiminin yapılması ve test edilmesi süreçlerinde OPINA Platformuna üye olan kurum ya da kuruluşların desteklenmesi planlanıyor

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye'nin birlikte finansman sağladığı Açık İnovasyon Otonom Araç Geliştirme ve Test Platformu Projesi (OPINA) kapsamında çevrim içi çalıştay düzenlenecek.


Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, AB ile Türkiye eş finansmanıyla Bakanlık tarafından Rekabetçi Sektörler Programı çerçevesinde uygulanan OPİNA, İstanbul Okan Üniversitesi tarafından yürütülüyor.


Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği, Türk Elektronik Sanayiciler Derneği ve Yazılım Sanayicileri Derneği de projenin ortakları arasında yer alıyor.


Proje kapsamında OPINA Platformuna üye olan kurum ya da kuruluşların, akıllı ve haberleşen otonom araç yazılımlarını geliştirmesi, prototip üretiminin yapılması ve test etmesi süreçlerinde desteklenmesi planlanıyor.


Ayrıca OPINA, platform üyelerine akıllı ve haberleşen araçlar, akıllı ve temiz ulaşım alanında, eğitim, mentorlük, uluslararası kümelerle iş birliği ve ortaklıklar kurulması gibi hizmetler sağlamayı da hedefliyor. Yenilikçi şirketler, KOBİ'ler, start-up'lar, Ar-Ge şirketleri, akademisyenler, yazılımcılar, araştırmacılar ve üniversiteler, otomotiv ana sanayi ve tedarik sanayi işletmeleri projeden faydalanabilecek.


OPINA Platformu'nun geliştirilmesi amacıyla projenin hedef gruplarının fikirleri ve ihtiyaçlarının tartışılacağı ilk etkinlik olan "OPINA Ağ Kurma ve İhtiyaçlar Çalıştayı" bugün çevrim içi olarak düzenlenecek.


- Rekabetçi sektörler programı


Türkiye ve AB mali iş birliği anlaşması çerçevesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı, yaklaşık 800 milyon avroluk bütçeyi projeler aracılığıyla kullandırıyor.


KOBİ'lerin ve girişimcilerin rekabet gücünün artırılarak sosyal ve ekonomik kalkınma sağlanmasını amaçlayan program, 2007'den bu yana yürütülüyor.


Programın, 2007-2013 yıllarını kapsayan ilk döneminde yaklaşık 520 milyon avro bütçeyle Hatay'dan Sinop'a, Mardin'den Yozgat'a 43 ilde büyük çaplı yatırımlar hayata geçirildi.


Bu dönemde bölgesel farklılıkların dengelenmesi amacıyla KOBİ'lerin altyapı ve teknoloji ihtiyaçlarını karşılayacak ortak kullanım atölyeleri ve üretim tesislerinin kurulması, yenilikçi teknolojilerle üretimin katma değerinin artırılması, finansa erişim ve turizm altyapısının geliştirilmesini sağlayan projelere mali kaynak sağlandı.


Programın, 2014-2020 döneminde ise tüm şehirlerden başvuru imkanı sunularak KOBİ'lerin ve girişimcilerin rekabet güçlerini artırmak için ağırlıklı olarak yenilik ve araştırma-geliştirmeye odaklanan projelerle yaratıcı endüstriler gibi Türkiye için yeni alanları gelişmesini destekleyen projelere kaynak sağlanıyor.


Program ve desteklenen projeler hakkında detaylı bilgiye "rekabetcisektorler.sanayi.gov.tr" adresinden ulaşılabiliyor.







Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English