Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

AB kurumları ile AB Dönem Başkanı Slovenya arasında gerginlik

Slovenya Başbakanı Janez Jansa, Avrupa Parlamentosu'ndan bir heyetin, basın özgürlüğü ve hukukun üstünlüğü konularında görüşmeler yapmak için ülkeyi ziyaret etmesine tepki gösterdi Heyet başkanını "Soros kuklası" diyerek hedef alan bir Twitter mesajı paylaşan Jansa'ya AB kurumlarının başkanları yine sosyal medyadan karşılık verdi

Anadolu Ajansı haberine göre;

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB) kurumları, hukukun üstünlüğü, yolsuzlukla mücadele ve basın özgürlüğü konularında araştırmalar için Slovenya'yı ziyaret eden Avrupa Parlamentosu heyetini hedef alan AB Dönem Başkanı Slovenya'nın Başbakanı Janez Jansa'ya tepki gösterdi.


Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı David Sassoli ile AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Jansa'nın, Hollandalı AP Milletvekili Sophie in ‘t Veld başkanlığındaki heyete yönelik suçlama içeren Twitter mesajına tepkiyle karşılık verdi.


İlk olarak AP heyetiyle görüşmeyi reddeden Jansa, sosyal medyadaki mesajında bir fotoğraf paylaştı. "AB parlamentosundaki bilinen 226 Soros kuklasından 13'ü" yazısıyla paylaşılan fotoğraftaki kişiler arasında bulunan Sophie in ‘t Veld, kırmızı bir okla işaret edildi.


Son dönemdeki sağcı görüşleri ve eski ABD Başkanı Donald Trump'a desteğiyle bilinen Jansa'nın hesabından paylaşılan ve Macar asıllı Amerikalı iş adamı George Soros'a atıf yapan mesaj daha sonra silindi. Fotoğrafın eski tarihli olduğu, fotoğrafta yer alan AP milletvekillerinden bazılarının şu anda parlamentoda olmadığı, birinin ise geçen yıl hayatını kaybettiği belirtildi.


Bu mesajın ardından önce AP Başkanı David Sassoli, daha sonra AB Konseyi Başkanı Charles Michel yine sosyal medyadan paylaşımlar yaptı.


Sassoli, "Jansa'ya acilen Avrupa Parlamentosu milletvekillerine yönelik provokasyonları durdurması çağrısında bulunuyoruz. Bu meclisin üyelerine yapılan saldırılar Avrupa vatandaşlarına yapılmış saldırılardır. AB dönem başkanlığı ile yapıcı bir iş birliği sadece karşılıklı güven ve saygı temelinde mümkün olur." ifadesini kullandı.


Michel ise "AP üyeleri hiçbir baskı olmaksızın işlerini yapabilmelidir. AB kurumları arasında ve AB Konseyi içinde karşılıklı saygı tek yoldur." mesajını paylaştı.


Jansa, bu mesajlardan sonra Sassoli'ye hitaben "Slovenya sömürge değildir. Milletvekilinize söyleyin, AP'nin adını siyasi entrikalar ve Slovenya hakkındaki mantıksız suçlamalarla kötüye kullanmasın." dedi.


Jansa'ya bir tepki de Hollanda Başbakanı Mark Rutte'den geldi. Rutte, yine sosyal medyada, "Janez Jansa'dan AP üyeleri hakkında tatsız mesaj. Bunu en kuvvetli şekilde kınıyorum. Hükümetimiz aynı hissiyatı Lahey'deki Slovenya Büyükelçisine iletti." diye yazdı.


Bunun üzerine Jansa, bu kez de Rutte'yi hedef alarak, "Mark, vaktini büyükelçilerle ve Slovenya'daki medya özgürlüğüyle harcama. Sophie in ‘t Veld ile birlikte kendi gazetecilerinizi sokaklarda öldürülmekten koru." şeklinde cevap verdi.


Jansa, bu mesajıyla da Hollanda'da gazeteci Peter R. de Vries'in temmuz ayında silahlı saldırıda hayatını kaybetmesine atıf yaptı.


AB'nin dönem başkanlığını 1 Temmuz'da 6 ay için devralan Slovenya'nın Başbakanı Janez Jansa'nın gelecek hafta Brüksel'de düzenlenecek AB Liderler Zirvesi'ne katılması bekleniyor.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English