Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen: "Schengen işlemeyince Avrupa durma noktasına geldi"

Anadolu Ajansı haberine göre;

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bölge ülkeleri arasında sınır kontrolleri olmadan seyahat sağlayan Schengen'in işlemediği dönemde, Avrupa'nın durma noktasına geldiğini belirtti.


Schengen Forumu'nda konuşan von der Leyen, 26 ülkeden oluşan Schengen Bölgesi'nin yaklaşık 420 milyon vatandaşı kapsadığını, birçok Avrupalının Schengen sayesinde iç sınırlarla yaşamanın ne anlama geldiğini bilmediğini söyledi.


Von der Leyen, Schengen sayesinde şirketlerin zamanında ürün nakli yapabildiğini, yaklaşık 2 milyon kişinin sınırlarda iş bulabildiğini, insanların sınır ötesi bağlantılar ve "Avrupa aileleri" kurabildiğini söyledi.


- "Schengen hepimiz için çok kıymetli"


"Pandeminin ilk ayları bize Schengen işlemezse ne olacağını gösterdi." diyen von der Leyen, "Avrupa durma noktasına geldi. Tezat gibi görünse de bu benim Schengen'in geleceğine olan inancımı artırdı. Schengen hepimiz için çok kıymetli. Başarısız olmasına izin vermeyiz." değerlendirmesinde bulundu.


Von der Leyen, 2006-2014'te iç sınır kontrollerinin 35 kere başlatılmasına rağmen 2015'ten bu yana bu rakamın 205'e yükseldiğine dikkati çekerek, bunun önemli bir artış olduğuna ve nedenlerinin acilen araştırılması gerektiğine işaret etti.


Schengen'in farklı sınamalarla karşı karşıya olduğuna dikkati çeken von der Leyen, geliştirilmesi için çalışmalar yürütülmesi gerektiğini belirtti.


Bu çerçevede öncelikli olarak dış sınırlarda tam güvenliğin sağlanması gerektiğini değerlendiren von der Leyen, ülkelerin kendi ortak alanlarında da güvenlik inşa etmesi gerektiğini ve Schengen'in daha iyi yönetilmesi gerektiğini kaydetti.


- "İç sınır kontrolleri son çare olmalı"


Von der Leyen, iç sınır kontrollerine sadece "son çare" olarak başvurulması gerektiğinin altını çizerek, tüm ülkelerin koordinasyon içinde hareket etmesinin önem taşıdığını dile getirdi.


- Schengen Bölgesi


Lüksemburg'un Schengen kasabasında 14 Haziran 1985'te imzalanan ve 26 Mart 1995'te yürürlüğe giren Schengen Anlaşması ile pek çok Avrupa ülkesi arasında sınır kontrolleri olmadan seyahat edilmeye başlandı.


Schengen bölgesi, mevcut durumda Almanya, Avusturya, Belçika, Çekya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, Macaristan, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İzlanda, Lihtenştayn, Norveç ve İsviçre'den oluşuyor.


Söz konusu 26 Schengen ülkesi arasında sınır uygulamaları, normal şartlarda yapılmıyor.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English